Κέντρα συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών, στα Ιωάννινα και στην Άρτα

0

Κέντρα συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών εγκαινιάστηκαν τον Ιούνιο στην Άρτα και τον Ιούλιο στα Ιωάννινα, από τη γενική γραμματεία ισότητας των φύλων.

Συγκεκριμένα στην Άρτα, το κέντρο βρίσκεται στην οδό Τζαβέλα 14 και λειτουργεί καθημερινά από 8 πμ έως 3 μμ. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 26810-77400 ή 15900 (γραμμή SOS όλο το 24ώρο). Σε τοπικό δε επίπεδο καταγράφηκαν 276 περιστατικά κακοποίησης γυναικών από τα Εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Άρτας την προηγούμενη πενταετία.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στα Ιωάννινα εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013, και εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις. Οι εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν σε ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας λόγω φύλου.

Παράλληλα, το Συμβουλευτικό Κέντρο δύναται να παρέχει πληροφόρηση σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, καθώς και σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.Το έργο αυτό υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με συνδικαιούχο το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στα Ιωάννινα λειτουργεί σε συνεργασία με:

  • Την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΙΦ.
  • Το Πολύκεντρο Γυναικών στην Αθήνα και τα άλλα συμβουλευτικά κέντρα της ΓΓΙΦ στις πόλεις – έδρες των Περιφερειών που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν πολύ σύντομα.
  • Τους 19 Ξενώνες Φιλοξενίας και τα 27 Συμβουλευτικά Κέντρα των Δήμων σε όλη τη χώρα που προετοιμάζονται να λειτουργήσουν μέσα στο 2013.
  • Το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 17:00
Μαρίκας Κοτοπούλη 68 , 45 445 Ιωάννινα
Τ: 26510 77449 / F: 26510 77449
E: ioannina@isotita.gr

Περισσότερους φορείς και κέντρα στήριξης, μπορείτε να δείτε στους καταλόγους βοήθειας του Singleparent.gr, εδώ.