Καταφύγιο Γυναίκας: Ημερίδα για τη κακοποίηση των γυναικών στη Θεσσαλονίκη

0

Με αφορμή την 8η Μαρτίου «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», το «Καταφύγιο Γυναίκας» σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα «Η Κακοποίηση των Γυναικών Σήμερα: Διαστάσεις-Πρόληψη-Αντιμετώπιση». Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 8 Μαρτίου και ώρα 16:30. 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, με την υποστήριξη του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη του φαινομένου της κακοποίησης εναντίων των γυναικών, μέσα από μια ρεαλιστική οπτική που εστιάζει στη πραγματική εικόνα της βίας του σήμερα. Οι ομιλίες – παρουσιάσεις έχουν ως επίκεντρο το τι συμβαίνει στη πράξη, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα τομέων που σχετίζονται με τη βία. Η ημερίδα είναι βασισμένη κυρίως σε εμπειρικά δεδομένα  Φορέων , που εμπλέκονται με το δίκτυο της αναγνώρισης, υποδοχής, εξυπηρέτησης και υποστήριξης γυναικών, θυμάτων βίας.
 photo Imerida_web-poster_zps2c37348c.jpg
Επιπλέον,  θα προβληθούν οι ψυχοκοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις του φαινομένου της κακοποίησης κατά των γυναικών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το ενδοοικογενειακό πλαίσιο και οι συνέπειες στα παιδιά.

Ταυτόχρονα, θα παρουσιαστούν από ειδικούς θέματα που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα και τρόπους αντιμετώπισης της βίας. Σημαντικό στόχο της ημερίδας αποτελεί η ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου που θα μπορούσε να συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην πρόληψη και καταπολέμηση του εν λόγω φαινομένου.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν οι:

Σοφία Αζαριάδου, Δικηγόρος «Καταφυγίου Γυναίκας»
Στέλλα Καραπά, Ψυχολόγος «Καταφυγίου Γυναίκας»
Καλλιόπη Κοτσιάνη, Κοινωνική Λειτουργός «Καταφυγίου Γυναίκας»
Βασιλική Μεταξιώτου, Αστυνόμος Β’ Εκπρόσωπος Γ.Α.Δ.Θ.
Φιλαρέτη Τζάλλα, Ψυχολόγος «Παιδικών χωριών SOS Ελλάδος»
Γιώργος Τοπουζίδης, Πρόεδρος «Καταφυγίου Γυναίκας»
Αικατερίνη Τσακμάκη, Κοινωνική Λειτουργός «Καταφυγίου Γυναίκας»

Συντονίστρια: Δέσποινα Δριβάκου, Ψυχολόγος – Δημοσιογράφος

Επιπλέον, θα μιλήσουν δύο γυναίκες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Είσοδος ελεύθερη.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.katafygiogynaikas.org/prostasia/node/218