Η γυναίκα μου με κακοποιούσε σωματικά και ψυχολογικά

1

Το κύριο πρόβλημα που είχα με τη πρώην γυναίκα μου, ήταν ότι με κατηγορούσε για απιστία επειδή κοιτούσα άλλες. Κοιτούσα, όχι άγγιζα, όχι φιλούσα, όχι αγκάλιαζα, όχι φλέρταρα. Κοιτούσα. Από το πρώτο χρόνο του γάμου μας, οι «κατηγορίες» της έπαιζαν κασσέτα. Ακόμη την ακούω στα αυτιά μου να λέει ότι έγδυσα με τα μάτια μου τη μία και την άλλη χωρίς να ξέρω καν σε ποια αναφέρεται. Δεν είχε σημασία, δεν υπήρχε καμία δικαιολογία για μένα. Πίστευε πως ό,τι έλεγε ήταν αλήθεια.

Συχνά έβρισκα τον εαυτό μου να της λέει πως επειδή με κατηγορούσε για άπιστο, δεν σήμαινε ότι ήμουν κιόλας. Ότι κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αλήθεια, ότι πολλές φορές οι αλήθειες μας μπορεί να μην ταυτίζονται και ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να σου υπαγορεύει σε ποια αλήθεια θα πιστεύεις. Ό,τι κι αν έλεγα δεν είχε σημασία. Η πρώην γυναίκα μου ήταν δικαστής και εισαγγελέας μαζί. Μπορείς να φανταστείς πώς είναι να ζεις σε μια τέτοια κατάσταση, μια τέτοια παράνοια; Να σου χρεώνουν κάτι που δεν είσαι, δεν έχεις κάνει και δεν πιστεύεις και ό,τι και να πείς, να σου λένε ότι λές ψέμματα;

Μέσα στο μυαλό της, πίστευε ότι ήξερε την αλήθεια για τα πάντα, ότι αποκλείεται να έκανε λάθος και ότι σε αντίθεση με εμένα, εκείνη ήταν μια υπέροχη και πιστή σύζυγος. Όχι χειριστική. Υπέροχη και πιστή. Έφτασα σε σημείο να μην μπορώ άλλο να ζήσω μαζί της.

Όσες συνεδρίες και αν κάναμε στον σύμβουλο γάμου, προσπαθούσε κάθε μα κάθε φορά, να πείσει τον σύμβουλο ότι την απατούσα. 14 χρόνια ανεχόμουν να ζω σε ένα τέτοιο καθεστώς και δεν ξέρω κανέναν που θα άντεχε τόσο. Το να ζεις με έναν σύζυγο που σε κατηγορεί για πράγματα που δεν έχεις κάνει και που σε περνάει από σκάνερ για να το αποδείξεις, είναι επώδυνο και δύσκολο. Στη περίπτωσή μου, οι κατηγορίες της, σταμάτησαν όταν επιτέλους πήραμε διαζύγιο. Μετά από 14 χρόνια γάμου ,μέσα στα οποία τα 10 βλέπαμε σύμβουλο, η γυναίκα μου αποφάσισε πως η μόνη λύση ήταν το διαζύγιο. Δόξα Το Θεό!

Δεν προτείνω το διαζύγιο σε όλους αλλά στη δική μου περίπτωση, ήταν ευλογία. Η γυναίκα μου με κακοποιούσε σωματικά και ψυχολογικά και το διαζύγιο έδωσε ένα τέλος στη τυρρανία που περνούσα. Αν ζείς κι εσύ με κάποιον ή κάποια που πιστεύει για σένα κάτι που έχει βγάλει απ’ το κεφάλι του κι έχει «κολλήσει» σε αυτό, που παριστάνει τον κριτή των πάντων, που μόνο εκείνο γνωρίζει την αλήθεια τη δική του, τη δική σου και όλων, τότε η μόνη αλήθεια είναι ότι πρέπει να φύγεις. Μη συνεχίζεις να επιτρέπεις, ούτε στον/στη σύζυγο ούτε σε κανέναν, να σε εκφοβίζει, να σε κατηγορεί, να σε μειώνει, να σε απειλεί, να σε τιμωρεί ή να σε χτυπάει. Δεν είσαι ο σάκος του μπόξ, κανενός. Θυμήσου μόνο, ότι δεν παύεις να έχεις γύρω σου ανθρώπους που σε αγαπούν και σε υποστηρίζουν, άσχετα αν παντρεύτηκες κάποιον που αρνήθηκε να γνωρίσει και να αγαπήσει την αλήθεια σου!

Πηγή: Divorcedmoms.com