Αυτά είναι όσα δεν πρέπει να αλλάξεις στον χαρακτήρα σου για κανέναν σύντροφο!

0

Ο σωστός σύντροφος δεν πρέπει να νιώθει την ανάγκη, να αλλάξει κάτι πάνω σου.

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που θα πρέπει να έχουμε σαν στόχο, όταν ψάχνουμε την αγάπη: Να βρούμε έναν σύντροφο, που θα μπορεί να μας αποδέχεται και να μας αγαπά, ακριβώς όπως είμαστε.

Το να περιμένεις κάτι λιγότερο από αυτό, θα σε πληγώσει αναμφίβολα. Παρακάτω θα διαβάσεις πράγματα που δεν θα πρέπει να κάνεις ποτέ, για να προσαρμοστείς στις ανάγκες του συντρόφου σου.

Αν σε αγαπά, θα κάνει τουλάχιστον μια προσπάθεια να συμπαθήσει τους φίλους και την οικογένεια σου, αναφέρει η Christine Wilke,  σύμβουλος γάμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται γκριμάτσες όταν του προτείνεις να περάσετε τα Χριστούγεννα στο σπίτι των γονιών σου, και όχι σχόλια όταν συζητάς το πρόβλημα ενός φίλου σου.

« Δεν μπορείς να αφήσεις φιλίες και σχέσεις με τα μέλη της οικογένειας σου, εξαιτίας του συντρόφου σου,» αναφέρει. Η σχέση σου θα δυσκολευτεί να κρατηθεί αυθεντική μαζί του, εάν σε υποχρεώσει να διαλέξεις πλευρά.

Όλοι ερχόμαστε με ένα φορτίο. Όλοι έχουμε ένα μοναδικό τρόπο σκέψης ο οποίος καθορίζει τη ζωή μας. Ένας σύντροφος που αξίζει το χρόνο και την ενέργεια σου, θα βρεί ένα τρόπο να αγαπήσει κάθε κομμάτι σου ακόμα και τις ατέλειες, αναφέρει η Betsy Ross, ψυχοθεραπεύτρια απο τη Μασαχουσέτη.

«Το να βλέπεις τα καλύτερα χαρακτηριστικά και να αγνοείς τα άσχημα ενός ατόμου, δεν θα βοηθήσει και πολύ,» αναφέρει. Κανένας άνθρωπος σε μια σχέση δεν μπορεί να αντέξει την τελειότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν λοιπόν το ταίρι σου δεν μπορεί να αναγνωρίσει το γεγονός ότι δεν είστε τέλειοι και με ψεγάδια, τότε τα προβλήματα θα αρχίσουν αν φαίνονται.

« Τα παρατημένα παπούτσια στο πάτωμα, τα πιάτα στο νεροχύτη και τα ατελείωτα σχόλια που στο τέλος δεν θα μπορείς να αγνοήσεις ,» όλα μπορεί να οδηγήσουν στη διάλυση της σχέσης, εάν κάποιος από εσάς δεν μπορέσει να τα αποδεχτεί.

Στην  αποστολή σου για την τέλεια σχέση, ποτέ μην υποτιμάς τις αξίες σου. Η αληθινή και με διάρκεια αγάπη βασίζεται στην διαφάνεια των ανθρώπων, και στο πόσο αληθινοί είναι.

« Το να προσπαθείς να γίνεις κάποιος που δεν είσαι για χάρη του συντρόφου σου, είναι κουραστικό και παράξενο για να ζείς, δεν έχει διάρκεια στο χρόνο, και ακόμα πιο συγκεκριμένα το να συμβιβαστείς, είναι κάτι που απλά θα κάνει την σχέση να μην προχωρήσει.»

Το να αλλάξεις μεγάλα θέματα όπως τον εαυτοσεβασμό σου, την οικογένεια, την ακεραιότητα, την πνευματικότητα και την οικονομική σου ασφάλεια ώστε να ταιριάζει με τα πιστεύω του συντρόφου σου, δημιουργεί δυσαρέσκεια και μερικές φορές οδηγεί σε διάλυση της σχέσης.

Οι περισσότεροι από εμάς μοιραζόμαστε μια βασική ανθρώπινη ανάγκη, να μας αγαπήσουν και να μας αποδεχτούν, αλλά αυτή η επιθυμία δεν πρέπει να γίνεται σε βάρος του εαυτού μας, δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να σε αποδέχονται γι αυτό που είσαι.

Οι στόχοι που είχες πρίν γνωρίσεις τον σύντροφο σου, δεν θα αλλάξουν γιατί πλέον είστε ζευγάρι. Σίγουρα, ίσως κάνετε κοινά όνειρα για το μέλλον, αλλά δεν θα πρέπει ποτέ να υπερκαλύπτουν τους μεγάλους στόχους της ζωής σου. Οι στόχοι πρέπει να υλοποιούνται και όχι να ανταγωνίζονται.

Αν είχες πάντα το βλέμμα σου στραμμένο στην καριέρα σου, ο σύντροφος σου πρέπει να ενθαρύνει τις αποφάσεις σου, που θα στηρίζουν την καριέρα σου. Αν το να αποκτήσεις παιδιά είναι κάτι που πάντα ονειρευόσουν, δεν θα πρέπει να το αφήσεις στην άκρη απλά και μόνο για να κάνεις τον σύντροφο σου χαρούμενο.  Αυτά είναι τα θέματα που θα πρέπει να σε συντροφεύουν , ώστε να διακρίνεις αν έχετε κοινούς στόχους.

Πριν οι φίλοι σου σε συστήσουν σε κάποιον από τον κύκλο τους, τι λένε για εσένα; Πόσο ευγενική είσαι για τους άλλους;  Πόσο αστεία; Ότι και να σε κάνει μοναδική, όποιες και να είναι οι ικανότητες σου, μην τις αφήσεις να χαθούν για χάρη της σχέσης σου.

Αν σου έχουν πεί αρκετοί, ότι το πιο κοινό χαρακτηριστικό σε μια σχέση είναι η θετική της ματιά, μην την αλλάξεις για κάποιο άτομο που την κριτικάρει. Ίσως να είσαι εξωστρεφής και φιλική και αυτό κάνει το σύντροφο σου να ζηλεύει, ή απλά είσαι στον κόσμο σου και εκείνος ενοχλείται επειδή δεν έχεις κάποιο πλάνο στη ζωή σου.

Αν ο σύντροφος σου θεωρεί ότι κάτι πρέπει να αλλάξεις επάνω σου, θεώρησε το σαν «κόκκινο συναγερμό.» Αν σκέφτεται έτσι για σένα, σκέφτομαι ένα δύσκολο μέλλον για εσάς και τη σχέση σας.

Σου αρέσει το διάβασμα και το γυναστήριο και τελευταία δεν κάνεις τίποτα γιατί περνάτε όλο σας το χρόνο μαζί; Στην αρχή της σχέσης που όλα ήταν ρόδινα, οι προτεραιότητες σου ήταν έτοιμες να μπούν σε δεύτερη μοίρα. Θες να περάσεις κάθε στιγμή με τον σύντροφο σου. Παρόλα αυτά μην αφήσεις το πάθος να βάλει πίσω τα θέλω σου.

Ο σύντροφος σου μπορεί να είναι η μεγάλη αγάπη της ζωής σου, αλλά είναι σημαντικό να κρατήσεις και τις άλλες σου αγάπες – τα χόμπι σου, τη δουλειά σου, τα ενδιαφέροντα σου και ότι σε κάνει  χαρούμενη. Αν αφοσιωθείς σε αυτά που χαροποιούν θα βελτιωθεί αυτόματα και τη σχέση σου.

Το να κάνεις αυτό που αγαπάς δημιουργεί επιθυμίες και σου δίνει χαρά, ευτυχία και πάθος. Όταν θα είσαι στα καλύτερα σου, θα είσαι και πιο άνετη απέναντι στον εαυτό σου και στον σύντροφο σου. Ποτέ μην αφήσεις τα πράγματα που σου δίνουν προσωπική ευχαρίστηση.

Πηγή : http://www.huffingtonpost.com/