Ιδανικές στάσεις για καλό σεξ και στην εγκυμοσύνη

0

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να νιώθεις πρησμένη, κουρασμένη και οτι έχεις συνεχώς ναυτία. Είναι λογικό λοιπόν το σεξ να είναι το τελευταίο που έχεις στο μυαλό σου. Ίσως όμως να βρίσκεσαι σε ένα σημείο, όπου ορμόνες σου βρίσκονται εκτός ελέγχου και δεν αντέχεις να κρατηθείς παραπάνω. Όπως και να χει θα κάνεις αυτό που θες εσύ. Το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απολύτως ασφαλές, παρόλο που οι γιατροί θα σου προτείνουν να αποφύγεις την ιεραποστολική στάση μετά το πρώτο τρίμηνο.

Το σεξ μπορεί να γίνει άβολο ή αρκετά δύσκολο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Παρακάτω θα ανακαλύψεις μερικές στάσεις στο σεξ, όπου θα μπορέσεις να κάνεις με ευκολία, ενώ περιμένεις να περάσουν οι μήνες της εγκυμοσύνης.

Βάλε μαξιλάρια

Εφόσον δεν μπορείς να βασιστείς στην πλάτη σου κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, μπορείς να βάλεις μαξιλάρια κάτω από την πλάτη σου, που θα σου επιτρέψουν να απολαύσεις την ιεραποστολική στάση από μια πιο ορθή γωνία. Αν εξακολουθείς να μην νιώθεις άνετα κατά τη διάρκεια της διείσδυσης, φρόντισε να εκμεταλλευτείς το συγκεκριμένο κόλπο στο πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο.

Πρόσωπο με πρόσωπο

Μερικές φορές η οπτική επαφή είναι το μόνο που χρειάζεσαι. Η συγκεκριμένη στάση είναι ιδιαίτερα ρομαντική και αισθησιακή. Η κοιλιά σου δεν θα σταθεί εμπόδιο και μπορείτε να είστε αρκετά κοντά ο ένας στον άλλο. Προσπάθησε να κοιτάς βαθιά μέσα στα μάτια του και φρόντισε να μοιραστείτε αυτή τη στιγμή ηρεμίας πριν ξεκινήσουν τα μωρουδιακά κλάματα.

Εσύ από πάνω

Έχεις τον απόλυτο έλεγχο της γωνίας και της κάθε κίνησης, οπότε μπορείς να νιώσεις άνετα με τον τρόπο που θες εσύ. Υπάρχει όμως περίπτωση η διείσδυση να μην είναι τόσο καλή στην αίσθηση της, όσο περνούν οι μήνες της εγκυμοσύνης. Όταν βρίσκεσαι από πάνω, μπορείς να έχεις πολύ έντονη διέγερση της κλειτορίδας σου.

Στα τέσσερα

Και όμως μια γυναίκα που είναι έγκυος μπορεί να θέλει να νιώσει κάτι πιο έντονο. Το doggy style δεν θα πιέσει την κοιλιά σου, και θα σε κάνει να νιώσεις ότι δεν έχεις χάσει τον παλιό καλό σου εαυτό.

Η στάση του λωτού

Σε αυτή τη στάση ο σύντροφος σου κάθεται με τα πόδια σταυρωμένα και εσύ κάθεσαι πάνω στην κοιλιά του, ώστε να έχετε οπτική επαφή. Είναι μια αρκετά ρομαντική στάση που σας επιτρέπει να αγκαλιαστείτε, ενώ παράλληλα μπορείς να κοιτάς και την κοιλιά σου.

Κάνε ότι σε κάνει να νιώθεις άνετα

Το πιο βασικό από όλα στην κρεβατοκάμαρα σου είναι να νιώσεις άνετα όσο είσαι έγκυος. Άκουσε το σώμα σου, πως νιώθει; Τι σου εξάπτει την φαντασία; Κράτησε τα στο μυαλό σου και συνέχισε σε ότι θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα. Και μην ξεχνάς, πρίν κάνεις οτιδήποτε, να συμβουλευτείς τον/τη γυναικολόγο σου.

Πηγή: http://www.refinery29.com/