Η τομή της καισαρικής δεν δείχνει ότι το σώμα σου απέτυχε ούτε ότι είσαι κακή μητέρα

0

Η Natalie McCain είναι φωτογράφος και μητέρα δύο παιδιών. Αποστολή της είναι να βοηθήσει τις γυναίκες να βρουν την ομορφιά στις αλλαγές, που βιώνουν τα σώματά τους μετά τη γέννηση των παιδιών τους. Μέσα από το προσωπικό της Blog «The Honest Body Project» και το πρόσφατα σε κυκλοφορία βιβλίο «The Honest Body Project», μοιράζεται τις πρώτες, κάπως σκληρές για κάποιους, εικόνες για το πώς φαίνεται το σώμα μιας μαμάς χωρίς τα οφέλη του Photoshop ή των φίλτρων.

Όλες οι φωτογραφίες της McCain και οι ιστορίες, που τις συνοδεύουν είναι δυνατές, αλλά η πρόσφατη σειρά φωτογραφιών, που τραβήχτηκαν λίγες μέρες μετά την καισαρική μιας γυναίκας, θα σου υπενθυμίσει, πόσο απίστευτο είναι το γυναικείο σώμα.

baby-belly

Σε μια σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Το σώμα μου δεν απέτυχε», η McCain μοιράζεται τις φωτογραφίες και την ιστορία της Jacqueline, μιας μαμάς με δύο μεγαλύτερα παιδιά, που μόλις έκανε το τρίτο με καισαρική. Οι φωτογραφίες είναι έντονες, με τη συρραμμένη τομή της σε πλήρη οθόνη. Αλλά ενώ κάποιοι μπορεί να δουν τις ουλές μιας καισαρικής ως σημάδι, ότι το σώμα απέτυχε, η McCain και η Jacqueline αντιμετωπίζουν τα σημάδια αυτά ως ένδειξη μεγάλης επιτυχίας.

resting

«Όταν ήμουν 24 ετών, οι γιατροί διαπίστωσαν, ότι η αριστερή μου ωοθήκη ​​ήταν εξαιρετικά διευρυμένη», εξηγεί η Jacqueline. «Αυτό οδήγησε σε εξετάσεις μηνών, γιατρούς, ογκολόγους και χειρουργικές επεμβάσεις. Έχω μεγάλο οικογενειακό ιστορικό καρκίνου των ωοθηκών και δεν μπόρεσαν να μου πουν ακριβώς τί ήταν ή γιατί μεγάλωνε τόσο γρήγορα. Η χειρουργική επέμβαση απέκλεισε τον καρκίνο και διαγνώσθηκα με επιθετική ενδομητρίωση. Έχω μια ουλή από τον αφαλό μέχρι το πυελικό οστό μου, μια σάλπιγγα και μια ωοθήκη μείον και ένα χαρτί των γιατρών, ότι δεν ξέρουν, τί ακριβώς έχω».

solo

Αυτή και ο σύζυγός της αποφάσισαν γρήγορα να δημιουργήσουν οικογένεια. «Ο τότε φίλος μου (και τώρα σύζυγος μου) και εγώ, ενημερωθήκαμε ότι το να κάνουμε παιδιά θα μπορούσε να είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο και με μια τόσο προχωρημένη ενδομητρίωση μπορεί να χάσω και την άλλη ωοθήκη μου ή να χρειαστώ υστερεκτομή μια μέρα», θυμάται η Jacqueline. «Ένα χρόνο αργότερα και λίγο πριν το γάμο μας αποφασίσαμε να μην ακούσουμε κανέναν και να ξεκινήσουμε την προσπάθεια. Είχαμε αποφασίσει να κάνουμε 4 παιδιά, ενώ η ενδομητρίωση χτυπούσε απειλητικά σαν ωρολογιακή βόμβα. Και δεν λυπάμαι, που αποφάσισα να προσπαθήσω».

kids

Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια, για να συλλάβει. Έτσι, ενώ η καισαρική της κόρης της μπορεί να μην ήταν και ΤΟ ιδανικό σχέδιο, δεν το θεώρησε σε καμία περίπτωση αποτυχία. «Χρειάστηκαν 4 χρόνια, για να συλλάβω την πρώτη μας κόρη και μόλις πέντε μέρες, για να επουλωθεί η καισαρική», λέει. «Ακούω πολλές συζητήσεις από άλλες μητέρες για το ότι δεν ήθελαν το σώμα τους να αποτύχει. Πώς μια «παραδοσιακή» γέννα θα ήταν καλύτερη και αναρωτιούνται, πώς τα σημάδια και οι πληγές θα επουλωθούν γρηγορότερα. Μπορώ να σας πω, ότι δεν σχεδίαζα να κάνω καισαρική. Δεν ήθελα κι άλλες ουλές … αλλά το σώμα μου σε καμία περίπτωση δεν απέτυχε».

«Μου αρέσει η νοοτροπία της Jacqueline για την καισαρική», λέει η McCain. «Ελπίζω το μήνυμά της να βοηθήσει άλλες γυναίκες, που αγωνίζονται μετά από μία καισαρική. Το σώμα σου δεν σε απογοήτευσε! Να το θυμάσαι!». Αισθάνεται, ότι η δουλειά της βρίσκει ανταπόκριση σε τόσες πολλές μητέρες, γιατί είναι φυσικό να νιώθει κανείς αβεβαιότητα μετά από μια τέτοια χειρουργική επέμβαση. «Από τότε που ξεκίνησα το «The Honest Body Project» το 2015, έχω λάβει αμέτρητα μηνύματα από μητέρες, που αγωνίζονται μετά από μία καισαρική», λέει.

looking-down

Η Jacqueline ήταν μια ηρωίδα κατά τη φωτογράφηση. «Όταν φωτογράφισα τη Jacqueline είχε ακόμα τις συρραφές από τη χειρουργική επέμβαση και ακόμα πονούσε», λέει η McCain. «Το μόνο, που μπορούσα να σκεφτώ είναι, πόσο δυνατή και ακομπλεξάριστη ήταν και πόση έμπνευση θα δώσει με τις φωτογραφίες της σε άλλες γυναίκες. Εξεπλάγην τόσο, όταν είδα εκείνη και το σώμα της! Μια καισαρική δεν είναι τελικά η «εύκολη» διέξοδος».

sign

«Το μήνυμα της Jacqueline σχετικά με την καισαρική είναι τόσο ισχυρό, γιατί δείχνει, ότι δεν πρέπει να ντρέπεσαι για το σώμα σου ή να νιώθεις, ότι απέτυχες. Ελπίζω άλλες μητέρες να παίρνουν κουράγιο και δύναμη από το μήνυμά της».

Είτε με καισαρική, είτε με φυσιολογικό τοκετό, στόχος της McCain είναι όλες οι μητέρες να αγαπούν τα σώματά τους για όσα είναι σε θέση να κάνουν. «Το Honest Body Project αφορά την ενδυνάμωση των γυναικών και το τέλος της απογοήτευσης για το σώμα τους. Το μήνυμά της ήταν για μένα έμπνευση για το έργο μου – μην ντρέπεσαι το σώμα σου, να το εκτιμάς και να γιορτάζεις κάθε μέρα για το δώρο, που σου έστειλε ο Θεός!».

Πηγή: scarymommy.com