Αντιμετώπιζα καρκίνο και εγκυμοσύνη. Και τα δύο μαζί…

0

Η Aleks Patete ήταν επτά εβδομάδων έγκυος, όταν έμαθε κάτι, που θα της άλλαζε όλη τη ζωή: είχε καρκίνο των ωοθηκών. Η 28χρονη μαία ήταν σε ραντεβού για υπερηχογράφημα, περιμένοντας με ανυπομονησία να δει το μωρό που μεγάλωνε μέσα της, όταν οι γιατροί ανακάλυψαν μια κύστη στη δεξιά της ωοθήκη. Μέσα σε λίγες ημέρες, διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών, συνεπώς έπρεπε να πάρει κάποιες σκληρές αποφάσεις.

«Είναι θαύμα», είπε. «Ο καρκίνος θα μπορούσε να είχε προχωρήσει πολύ περισσότερο και δεν θα είχαμε ιδέα, αν δεν ήμουν έγκυος. Ο Θεός έστειλε το μωρό, για να σώσει τη ζωή μου».

19702212_1924449594510300_7062128306730718847_n

Αρχικά, το ιατρικό προσωπικό πρότεινε στην Patete να τερματίσει την εγκυμοσύνη και να ξεκινήσει αμέσως επιθετική χημειοθεραπεία, αλλά εκείνη δηλώνει, ότι ήξερε πως έπρεπε να κρατήσει το μωρό.

«Έσωσε τη ζωή μου», είπε. «Τώρα, είναι η δική μου σειρά να το κάνω».

Συζήτησε τις επιλογές της με τους γιατρούς και σύντομα ανακάλυψε, ότι ήταν μικρός ο κίνδυνος για το μωρό, αν ξεκινούσε τη χημειοθεραπεία, ενώ ήταν ακόμα έγκυος.

«Ως μαμά, δεν ήθελα να κάνω τίποτα, που θα μπορούσε να βλάψει το μωρό», εξήγησε. «Ήμουν φοβισμένη, αλλά οι γιατροί μου εξήγησαν, ότι ήταν μια σχετικά ασφαλής επιλογή».

Και έτσι, για τους επόμενους 5 μήνες, η Patete υποβλήθηκε σε έξι κύκλους χημειοθεραπειών κάθε 4 εβδομάδες, ενώ εργαζόταν και ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

«Ήταν δύσκολο να μεγαλώνει ένα παιδί μέσα μου και παράλληλα να υποβάλλομαι σε χημειοθεραπείες», λέει. «Ένιωθα τόσο κουρασμένη και άρρωστη, που έπρεπε να προγραμματίσω αρκετά νωρίτερα τις μέρες, που ήξερα ότι δεν θα αισθανόμουν καλά».

Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα υπερηχογραφήματα έδειχναν, ότι το μωρό της ήταν υγιές κι έτσι, στις 24 Απριλίου γέννησε ένα χαρούμενο και υγιές αγοράκι με το όνομα DJ. «Είναι απλά πάρα πολύ όμορφο», λέει. «Είναι το πιο γλυκό μωρό του κόσμου, πάντα χαμογελαστό, σκέτη ευτυχία». Ο καρκίνος της Patete είναι τώρα σε ύφεση και δεν αποκλείει να κάνει κι άλλα παιδιά στο μέλλον.

«Σκέφτομαι, πώς θα μπορούσαν να έχουν έρθει τα πράγματα και τί θα μπορούσε να πάει στραβά. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο, μόνο η χάρη του Θεού, που έκανε τα πάντα να πάνε κατ’ ευχήν και να είμαστε εγώ και το μωρό μου ζωντανοί» λέει. «Πιστεύω πραγματικά, ότι ήταν ο Θεός, που μας έσωσε».

Πηγή: mamamia.com