Ναι μια μόνη μαμά, μπορεί να βρει την αγάπη και γιατί όχι; Να (ξανα)παντρευτεί!

0

Ίσως το θυμάσαι από την παιδική σου ηλικία: Πρώτα είναι η αγάπη, μετά ο γάμος, μετά το μωρό. Ίσως κάποτε να σου ακουγόταν παιχνίδι, αλλά στο σήμερα η αλήθεια απέχει πάρα πολύ. To 40% των παιδιών σήμερα, έχει γεννηθεί από μόνες μαμάδες. Μερικές γέννες ήταν κατά λάθος – κ ίσως ευτυχισμένες , άλλες όμως ίσως και όχι. Άλλες είναι προσχεδιασμένες από γυναίκες που δεν μπόρεσαν αν βρούν έναν σταθερό σύντροφο να τις αγαπήσει πραγματικά. Αυτό που κάποτε ήταν κατανοητό σαν μια σειρά πραγμάτων, δεν είναι πια. Το μωρό ίσως έρθει πρώτο, και όχι τελευταίο.

Οι μόνες μαμάδες με παιδιά, σπάνια εγκαταλείπουν το όνειρο τους να βρούν την αγάπη και να δημιουργήσουν μια νέα ζωή με κάποιον. Μερικές φορές όλα συγχρονίζονται όμορφα. Η μαμά γνωρίζει μια καινούρια αγάπη που κάνει χαρούμενη όχι μόνο εκείνη, αλλά και το παιδί και όλοι μαζί ζουν καλά και εμείς καλύτερα.

Αλλά τις περισσότερες φορές, η ζωή δεν είναι τόσο απλή. Μερικές φορές το παιδί αποτελεί ένα εμπόδιο για να βρεθεί ένας σύντροφος. Ένας άντρας μετά από κάποιον άλλο θα πεί « Λοιπόν, σε αγαπώ αλλά τα παιδιά είναι ανάμεσα μας.» Τι συμβαίνει τότε;

Εάν είσαι μια μόνη μαμά που έχει ερωτευτεί, προσπάθησε να γνωρίζεις τι είσαι έτοιμη να κάνεις για την οικογένεια σου , πρίν αρχίσεις να ονειρεύεσαι τα σκαλιά της εκκλησίας. Εάν ο σύντροφός σου, αναφέρει ότι ποτέ δεν ήθελε παιδιά, δεν γνωρίζει, ή δεν αντέχει τα παιδιά, ή τα βλέπει σαν έξοδο, χρόνου και ενέργειας, ή αν δεν θέλει να έχει καμμιά σχέση με τον άλλο γονιό (αν εκείνος βρίσκεται στο πλάνο) τότε προσπάθησε να πας σιγά σιγά και δες αν τα εννοεί.

Μερικές φορές οι άνθρωποι έχουν την συνήθεια να λένε πράγματα, που δεν είχαν σκεφτεί για πολύ καιρό και ίσως δεν γνωρίζουν αν τα εννοούν. Συχνά , ένας άντρας που ποτέ δεν είχε σκεφτεί ότι ήθελε παιδιά σε μικρότερη ηλικία, ίσως να είναι ανοιχτός να ξανασκεφτεί το ίδιο θέμα όταν θα είναι μεγαλύτερος. Αξίζει να ρωτήσεις.

Αν δεν σκέφτεται να αλλάξει τη γνώμη του, και να βάλει τα παιδιά στη ζωή του με έναν ουσιαστικό τρόπο που θα συμπεριλαμβάνει και αγάπη απέναντι τους, τότε ίσως να μην το κάνει. Το να παντρευτείς έναν άντρα που δεν του αρέσουν τα παιδιά έχει πολλές αρνητικές συνέπειες στη σχέση σου με τα παιδιά, και στη σχέση σου μαζί του.

Μην θεωρήσεις, ότι θα ερωτευτεί τα παιδιά σου αργότερα μόνο και μόνο επειδή είναι αξιολάτρευτα. Ένας άντρας που μπαίνει σε μια σχέση ενώ δεν του αρέσουν τα παιδιά , μάλλον δεν θα το κάνει και αργότερα. Ακόμα χειρότερα, τα παιδιά θα αισθάνονται την απόρριψη καθημερινά. Δεν θα τους αρέσει και θα είναι θυμωμένα μαζί σου που τον έβαλες στη ζωή σας.

Μην ξεγελάς τον εαυτό σου με το να σκέφτεσαι, ότι θα ασχολείται έστω και λίγο μαζί τους. Σε κάποιο σημείο, θα αγανακτήσεις που δεν θα σε βοηθά με τις καθημερινές απαιτήσεις ή δεν θα λειτουργεί σε ένα σπίτι με παιδιά. Σε κάποιο σημείο ίσως και να νευριάσει που περνάς τόσο χρόνο με τα παιδιά.

Μην προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου, ότι μπορείς να είσαι το είδος της ρομαντικής συντρόφου που ήσουν κάποτε , όταν ήσουν νέα και χωρίς παιδιά. Είναι πιο δύσκολο να βγείς ραντεβού, όταν πρέπει να ακυρώνεις συνέχεια επειδή κάποιο από τα παιδιά αρρώστησε, ήθελε να το πας κάπου ή απλά ήθελε βοήθεια με τα μαθήματα του. Θα αγανακτήσει με την προσοχή που δίνεις στα παιδιά , και εσύ με τη σειρά σου θα αγανακτίσεις με την έλλειψη ενδιαφέροντος που δείχνει στα παιδιά σου.

Εάν ενδώσεις και κάνεις άβολους συμβιβασμούς για τα παιδιά σου, θα χάσει το σεβασμό του για σένα. Τα παιδιά είναι πιθανό να θυμώσουν. Ναι, οι γονείς μπορεί να θεωρήσουν ότι θα έχουν χρόνο για έρωτες, αλλά πάντα με την γνώση ότι οι ανάγκες των παιδιών μπορεί να διακόψουν τα καλύτερα σχέδια μιας σχέσης.

Εάν έχεις παιδιά, και αναζητάς την αγάπη και τον γάμο, βρες έναν άντρα που καταλαβαίνει και…

  1. Το να σε αγαπά , σημαίνει ότι πρέπει να μάθει να αγαπά τα παιδιά σου. Είναι μέρος σου, και μέρος της ζωής σου. Ναι είναι πιο περίπλοκο από το να παντρευτείς ένα άτομο που δεν έχει παιδιά, και είναι ελεύθερο να ξοδέψει όλο του τον χρόνο και τα συναισθήματα σε κάποιον άλλο. Αλλά έχει μεγαλύτερη επιβράβευση. Το να παντρευτείς μια γυναίκα με παιδιά, σημαίνει αυτόματα ότι δημιουργείς μια οικογένεια. Σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις την θετική εμπειρία του να μεγαλώσεις, να επουλώσεις παλιές πληγές δημιουργώντας μια καλύτερη παιδική ηλικία για τα παιδιά κάποιου άλλου. Ένας άντρας που βλέπει τα παιδιά σου σαν μια ευκαιρία για να έχει περισσότερη αγάπη στη ζωή του, είναι κάποιος που πρέπει να πάρεις στα σοβαρά.
  2. Το να σε αγαπά σημαίνει ότι καταλαβαίνει πως τα παιδιά είναι η προτεραιότητα σου καθώς κάνεις τη μετάβαση σου. Ερωτεύεσαι μαζί του. Τα παιδιά όμως όχι. Δεν θα είναι χαρούμενα , όσο καλός και αν θεωρείς πως είναι. Θα έχουν σίγουρα δυνατά συναισθήματα, εφόσον δεν θα έχουν όλη σου την προσοχή όλες τις ώρες. Ίσως και να αντισταθούν στις αλλαγές που θα έρθουν με τον γάμο. Πέφτει όλο το βάρος λοιπόν στους ενήλικες, οι οποίοι πρέπει να βάλουν τις ανάγκες των παιδιών σε προτεραιότητα για αρχή. Θα χρειαστούν βοήθεια για να κάνουν τις άπειρες μεγάλες και μικρές αλαγές που θα έρθουν μόλις κάποιος καινούριος άνθρωπος εγκατασταθεί στο σπίτι τους και στη ζωή τους.
  3. Το να σε αγαπά σημαίνει ότι θα ανακατευτεί και με όλη την υπόλοιπη οικογένεια. Το να κάνει μια οικογένεια μαζί σου σημαίνει πως πρέπει να καταλάβει ότι θα συναναστρέφεται με τους παππούδες, τους θείους, τα ξαδέρφια και οποιονδήποτε άλλον σχετίζεται με τη γέννηση ή από επιλογή στη ζωή τους. Τα παιδιά πρέπει να παραμένουν συνδεδεμένα με την οικογένεια τους αρκεί όλοι να λειτουργούν λογικά. Ο σύντροφος σου επίσης πρέπει να ξεκαθαρίσει και στην δική του οικογένεια, ότι πλέον έχει παιδιά και ότι πλέον έχουν περισσότερα παιδιά για να αγαπήσουν.
  4. Το να σε αγαπά σημαίνει ότι σε βοηθάει με τα παιδιά. Πρέπει να λειτουργήσετε μαζί σε διαφορές και αποφάσεις σχετικά με το πως θα ενθαρρύνετε ή θα πειθαρχήσετε τα παιδιά, κάτι που είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τη σχέση σας. Για την ανάπτυξη των παιδιών χρειάζονται γονείς που να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, τον περισσότερο καιρό τουλάχιστον. Χρειάζονται ασφάλεια για μια σωστή δομή και όρια, την απόδειξη ότι χτίζουν έναν σωστό εαυτό, και το κομμάτι των συνεπειών που τους μαθαίνει να λειτουργούν υπεύθυνα. Ένας άντρας που συζητά επίσης πως θα μπορεί να είναι ένας καλός γονιός , είναι κάποιος που μπορείς να επενδύσεις επάνω του.

Όταν βγαίνεις με κάποιον ή κάνεις μια καινούρια σχέση, είναι σημαντικό να μείνεις σταθερή στα πράγματα που πιστεύεις πραγματικά ότι δεν διαπραγματεύονται. Ίσως να έχεις μια λίστα για τρία βασικά θέματα από μόνη σου. Ίσως οι προτεραιότητες σου να συμπεριλαμβάνουν κάποιον που να έχει την ίδια θρησκεία με σένα, που έχει καλή οικονομική κατάσταση, έχει γενικά ενδιαφέροντα και του αρέσει να περπατά στη βροχή. Με όλες τις έννοιες, βρες ένα ταίρι. Αλλά αν είσαι γονιός, οι γονεϊκές σου αρχές, σου λένε τι να τοποθετήσεις πρώτα στη λίστα. Μια σχέση με κάποιον που ταιριάζει σε όλα αυτά τα κριτήρια, είναι μια σχέση που είναι πολύ πιο πιθανό πώς θα κρατήσει.

Πηγή : https://psychcentral.com/