Τα μέρη που πηγαίνατε μαζί και πώς να τα κάνεις από «δικά σας», δικά σου!

0

Μια από τις πολλές δυσκολίες ενός διαζυγίου (ή της διάλυσης μιας μακροχρόνιας σχέσης) είναι τα μέρη που επισκέφθηκες με τον/τη σύντροφό σου και τα οποία είχαν μια ιδιαίτερη σημασία για εσάς. Εστιατόρια, μπαρ, καφέ, πάρκα, μουσεία ακόμα και μέρη που είχατε πάει μαζί διακοπές μπορεί να είναι  μέρη τα οποία θα σου είναι δύσκολο να επισκεφθείς ξανά όταν χωρίσεις.

Ένα από τ’ αγαπημένα μου εστιατόρια ήταν από τα μέρη που είχα επισκεφθεί με τον πρώην μου πολλές φορές. Πάντα ζητούσαμε συγκεκριμένο σερβιτόρο, ξέραμε το μενού απ’ έξω και το πιο σημαντικό, δεν θυμάμαι ούτε μια φορά να είχαμε πάει εκεί και να μην είχαμε περάσει καλά. Όταν χωρίσαμε, μου ήταν δύσκολο να ξαναπάω εκεί. Είχα πολλές αναμνήσεις που πλέον μου φάνταζαν γλυκόπικρες.

Δείτε σχετικά: Θα χωρίσω και θα βγαίνει η χήρα με τη ζωντοχήρα!

Πέρασε όμως ο καιρός. Άρχισα να σκέφτομαι πόσο ωραίο ήταν αυτό το εστιατόριο. Ωραίο φαγητό, ατμόσφαιρα, άνθρωποι…και είπα, «ΟΚ, ήταν το ‘δικό μας’ μέρος . Γιατί δεν μπορεί να γίνει το ‘δικό μου;'» Ήξερα ότι αν ήθελα να ξαναπάω εκεί θα έπρεπε απλά να το προσπαθήσω.

Οπότε πήγα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, σε ραντεβού.

Ήμουν λίγο νευρική επειδή δεν ήξερα πως θα αισθανθώ. Θ’αναστατωνόμουν; Θα βούρκωνα; Οι αναμνήσεις της προηγούμενης σχέσης μου θα κατέστρεφαν την βραδιά;

Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ήταν όπως το περίμενα. Ήπιαμε το ποτό μας, φάγαμε, είπα ένα γεια στους ανθρώπους που ήξερα και αυτό ήταν όλο. Το φαγητό και το ποτό ήταν πολύ καλό, όπως πάντα. Το ραντεβού μου πήγε καλά και διασκεδάσαμε και οι δύο. Ήταν σαν το μέρος αυτό να μην είχε υπάρξει ποτέ το ‘δικό μας,’ αλλά σαν να ήμουν για ραντεβού σ’ ένα νέο μέρος.

Τώρα ξέρω ότι μπορώ να πάω εκεί όποτε θέλω και όσες φορές θέλω. Είναι απελευθερωτική αυτή η αίσθηση. Ενδυναμωτική. Νιώθω μια ηρεμία καθώς το άγχος που είχα σε σχέση με αυτό έχει εξαφανιστεί.

Θα σου συνιστούσα, αν νιώθεις όπως ένιωθα και εγώ, απλά να επισκεφθείς το μέρος στο οποίο πήγαινες με τον/την πρώην. Δεν ξέρεις πως θα νιώσεις μέχρι να το κάνεις. Μπορεί να νιώσεις θλίψη και μπορεί να μην σ’ αρέσει. Μπορεί να κλάψεις. Μπορεί να θυμώσεις με τον/την πρώην. Μπορεί να φέρει στην επιφάνεια αναμνήσεις από την σχέση σου που έχει πλέον τελειώσει. Αλλά αν βιώσεις κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί να ξαναπάς πίσω. Όμως μπορεί και ν’ απολαύσεις τον χρόνο που θα περάσεις εκεί. Μπορεί να ξαναγίνει το ‘δικό σου’ μέρος.

Απλά πρέπει να είναι σωστή η στιγμή. Αν πας εκεί ένα μήνα μετά τον χωρισμό σου μπορεί ν’ αντιδράσεις πολύ διαφορετικά απ’ ότι αν αφήσεις να περάσει λίγος καιρός ώστε να επουλωθούν κάποιες πληγές.

Παρεμπιπτόντως, πρόσφατα έφαγα σ’ ένα άλλο εστιατόριο στο οποίο συνήθιζα να πηγαίνω πολύ με τον πρώην σύζυγο και ήταν εκπληκτικά. Είχα αρκετές αναμνήσεις από τα πρώτα χρόνια του γάμου μας. Δεν ένιωσα ούτε θλίψη ούτε πικρία, αν και πρέπει να το παραδεχτώ ότι ένιωσα λίγο το πέρασμα του χρόνου. Το θέμα μου όμως είναι ότι είχα ωραίες αναμνήσεις με τον πρώην μου εκεί.  Τώρα θα έχω και τις ωραίες αναμνήσεις του δείπνου με τον νέο μου σύντροφο.

Όταν λοιπόν επισκεφθείς ένα μέρος στο οποίο έχεις περάσει καλά με τον/την πρώην  προσπάθησε να θυμηθείς τις καλές στιγμές και όχι το πως έληξε η σχέση σας. Αν το κάνεις, το μέρος θα σου προσφέρει μόνο καλές αναμνήσεις και την χαρά να το επισκεφθείς ξανά στο μέλλον. Καλό θα είναι να πας με φίλους ή με κάποιο άτομο που είναι σημαντικό για ‘σένα. Με άλλα λόγια, μην πας με πελάτες για επαγγελματικό γεύμα.

Ένα πράγμα που έμαθα μεγαλώνοντας είναι ότι οι αναμνήσεις είναι σημαντικές και ότι δεν πειράζει αν μερικές γίνουν γλυκόπικρες, επειδή είναι πραγματικές και είναι μέρος του ανθρώπου που είσαι σήμερα. Να θυμάσαι όμως πως οι νέες αναμνήσεις που δημιουργείς είναι οι πιο σημαντικές, γιατί είναι εκείνες που διαμορφώνουν το μέλλον σου!

Πηγή: Divorcedgirlsmiling.com