Πρώτος χρόνος διαζυγίου: 9 αλήθειες που δεν σου λέει κανείς

0

Όπως και με πολλούς από τους πελάτες μου, μοιραζόμαστε κοινά συναισθήματα κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου του διαζυγίου, για τα οποία δεn μιλάει κανείς.

Αποφάσισα να μοιραστώ την εμπειρία μου, για να βοηθήσω όσους περνάνε από αυτή την επίπονη διαδικασία, να παραμείνουν δυνατοί και να θυμούνται ότι δεν είναι μόνοι, ότι δεν καθορίζεται η ζωή τους από αυτό, και πως, παρά τις αλλαγές που έρχονται τον πρώτο χρόνο, τους δίνεται μια σπάνια ευκαιρία να κάνουν την υπόλοιπη ζωή τους, την καλύτερη που έζησαν ως τώρα!

Σας παρουσιάζω τις 9 αλήθειες για το πρώτο έτος του διαζυγίου μου:

  1. Ήμουν εξουθενωμένη. Η διαδικασία ήταν μπερδεμένη, πολύπλοκη, και δύσκολη! Όπως λέει και η παροιμία «Εάν ήταν εύκολο, θα το’ καναν όλοι». Μπορώ να σας πω ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους διαζυγίου μου είπα συχνά: «Είναι πιο εύκολο να παραμένεις παντρεμένος από το να χωρίζεις».
  2. Ήμουν πολύ λυπημένη. Τον πρώτο χρόνο έκλαιγα κάθε μέρα. Πίστευα ότι ο πρώην μου θα άλλαζε και πως θα αγωνιστεί για να με κερδίσει πίσω. Δεν το έκανε. Αντ ‘αυτού, με κατηγορούσε για όλα, ακόμα και για πράγματα που δεν έκανα. Είπε πράγματα που με πλήγωσαν, με συκοφαντούσε, και διέδιδε άσχημες φήμες για μένα στους φίλους και στην οικογένειά μου.
  3. Ήμουν τρομοκρατημένη οικονομικά! (Ακόμη και με το επαγγελματικό μου υπόβαθρο στα χρηματοοικονομικά και στον οικονομικό σχεδιασμό!)
  4. Φοβόμουν να βγαίνω έξω. Πήγαινα πολλές φορές μόνη στις σχολικές γιορτές των παιδιών μου, αλλά ως διαζευγμένη, ήταν τελείως διαφορετικά. Ένιωθα ότι όλοι με κοιτούσαν με άλλο μάτι.
  5. Μου έλειπε ο πρώην μου. Παρ’ όλο που τσακωνόμασταν συχνά, είχα συνηθίσει να κάνω πράγματα μαζί με τον άνθρωπό μου, και αυτό ήταν κάτι που έλειπε.
  6. Αναρωτιόμουν εάν ήμουν καλή μητέρα για τα παιδιά μου, κάθε φορά που αντιδρούσαν ή εξέφραζαν τα συναισθήματά τους.
  7. Ανυπομονούσα να περάσει γρήγορα ο πρώτος χρόνος των «πρώτων» γιορτών (Πρώτα Χριστούγεννα μόνη, Πρώτο Πάσχα μόνη κ.ά.)
  8. Έχασα πολύ βάρος (Εντάξει, παραδέχομαι ότι ήταν πραγματικά θετικό για μένα).
  9. Έχασα ανθρώπους από τη ζωή μου. Άνθρωποι, τους οποίους θεωρούσα πολύ καλούς μου φίλους, απλώς αποχώρησαν από τη ζωή μου. Συνειδητοποίησα ποιοι ήταν οι πραγματικοί μου φίλοι.

Θα έρθουν πολλές αλλαγές στο πρώτο χρόνο του διαζυγίου, και οι περισσότερες είναι στενάχωρες και, πολλές φορές, επώδυνες. Ωστόσο, υπάρχει μια ευκαιρία που ίσως να μην ξέρετε – μια ευκαιρία να δημιουργήσετε μια ζωή που να σας κάνει ευτυχισμένους!

Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα σας απογοητεύσουν, θα πλημμυρίσετε από αρνητικά συναισθήματα, και θα αντιμετωπίσετε δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά θα κάνετε, επίσης, μερικές σημαντικές ανακαλύψεις για τον εαυτό σας.

Όταν συνειδητοποίησα ότι η ευτυχία μου και τα οικονομικά μου ήταν στα χέρια μου, ενστερνίστηκα ένα νέο πρότυπο ζωής για να μου υπενθυμίζει τη νεοαποκτηθείσα δύναμή μου «Κάνε το υπόλοιπο της ζωής σου, το καλύτερο της ζωής σου!» ακόμα και αν αυτός ο πρώτος χρόνος είναι δύσκολος, δε θα είχα βιώσει ποτέ την ευτυχία που ζω σήμερα, χωρίς να περάσω μέσα από αυτή τη μπόρα.

Σας ενθαρρύνω, ανεξάρτητα από το στάδιο του διαζυγίου που βρίσκεστε, να κάνετε αυτό το ρητό, το δικό σας νέο ρητό «Θα κάνω το υπόλοιπο της ζωής μου, το καλύτερο της ζωής μου!»

Πηγή: divorcedmoms.com