Πώς να ανακοινώσεις το διαζύγιό σου στα social media, χωρίς να το μετανιώσεις

0

Δεν είναι μυστικό ότι πολλοί, από εμάς, είμαστε εθισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτιμάται ότι, οι ενήλικες ξoδεύουν πάνω από 10 ώρες την ημέρα στα μέσα ενημέρωσης και, σχεδόν, 2 ώρες την ημέρα κοιτάζοντας ένα smartphone. Ορισμένοι, μάλιστα, ανακοινώνουν το διαζύγιό τους και βγάζουν τα «άπλυτα» τα δικά τους και των άλλων στα κοινωνικά δίκτυα.

Έχει περάσει μια δεκαετία από τότε που τα κοινωνικά μέσα έγιναν μόδα και, στη διάρκεια αυτής της περιόδου, σχεδόν κάθε ηλικιακή ομάδα άρχισε να τα χρησιμοποιεί – η κάθε μία με τους δικούς της όρους. Μερικές φορές, ξεχνάμε ότι επικοινωνούμε με εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, ανθρώπους, όταν ανεβάζουμε κάτι στο διαδίκτυο. Η ιδιότητα του να «κρυβόμαστε» πίσω από μία οθόνη, καθιστά ευκολότερο για πολλούς ανθρώπους να δημοσιεύουν σκέψεις, τις οποίες, πιθανόν, να μην εξέφραζαν στην πραγματική ζωή.

Πρόσφατα, όλο και περισσότερες ιστορίες δημοσιεύονται, στις οποίες άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους λόγω ακατάλληλων στάτους. Φαίνεται ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, για να κατανοήσουμε τί είναι αποδεκτό και μή, στα άτομα που μας ακολουθούν στο διαδίκτυο.

Όταν πρόκειται για μεγάλες στιγμές της ζωής σου, όπως η αναγγελία ενός διαζυγίου, ίσως είναι δύσκολο να γνωρίζεις εάν, ή πώς, να το αντιμετωπίσεις. Ορισμένα ζευγάρια αποφασίζουν να δημοσιοποιήσουν το γεγονός με μία selfie διαζυγίου, ενώ τα πάρτι, στα οποία ντύνεσαι με τα χειρότερα ρούχα, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Πολλοί, βέβαια, θεωρούν βολική την ανακοίνωση άσχημων ειδήσεων στο Facebook, καθώς αποφεύγουν να λένε την ίδια ιστορία ξανά και ξανά.

Δεν υπάρχουν ξεκάθαρες συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσεις το θέμα του διαζυγίου σου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το σημαντικό είναι να κάνεις, αυτό που αισθάνεσαι σωστό για σένα. Τί άλλο θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο;

Έχω ανακαλύψει τρεις τρόπους, από τους οποίους, νομίζω, όλοι θα επωφεληθούν, εάν σκοπεύουν να ανακοινώσουν το διαζύγιό τους στα social media:

1. Tα παιδιά σου πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι, αυτό που περνάς εσύ, επηρεάζει και τα παιδιά σου. Αν είναι αρκετά μεγάλα για να έχουν τα δικά τους κοινωνικά δίκτυα, δεν θα ήθελες να γίνουν μάρτυρες κάποιας δημόσιας διαμάχης μεταξύ εσένα και του πρώην συζύγου σου. Επίσης, δεν θα ήθελες να δώσεις πάτημα στα άλλα παιδιά, με τα οποία αλληλεπιδρούν, να τα πειράξουν ή να τους πουν κάτι  άσχημο, για το τι κάνουν οι γονείς τους στο διαδίκτυο.

Αν διεκδικείς την επιμέλεια των παιδιών, είναι πιθανό η συμπεριφορά σου στα κοινωνικά μέσα να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου. Κάθε δικηγόρος θα σου πει ότι το παιδί θα δοθεί στον γονέα, ο οποίος έχει στο μυαλό του συμφέρον του παιδιού. Δεν θα ήθελες ο δικηγόρος του/της συζύγου σου, στη διάρκεια της διαμάχης για την επιμέλεια, να χρησιμοποιήσει εναντίον σου μια φωτογραφία σου από κάποιο πάρτι ή να μιλάς άσχημα για τον άλλο γονιό στο διαδίκτυο.

2. Σκέψου πώς θα νιώθεις μετά από 5 χρόνια

Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς από τα συναισθήματά σου, όταν περνάς από κάτι τόσο αγχωτικό όσο ένα διαζύγιο. Μπορεί να νιώθεις ότι, ο μόνος τρόπος για να νιώσεις καλύτερα, είναι να πάρεις εκδίκηση ή να βγάλεις τα άπλυτα του πρώην σου στη φόρα, για να γελάσει ο κόσμος.

Πριν το κάνεις, σκέψου το πάρα πολύ προσεκτικά. Πιστεύεις ότι, μετά από 5 χρόνια, θα είσαι περήφανη για το πώς χειρίστηκες την τότε κατάσταση; Θα ήθελες οι κοινοί σας φίλοι να θυμούνται την ξεφτίλα του χωρισμού σου; Μπορεί να νιώσεις καλά εκείνη τη στιγμή, αλλά οτιδήποτε προσωπικό ή πρόστυχο, θα πρέπει να μείνει μεταξύ σας και μόνο. Δες το σαν το ημερολόγιό σου, στο οποίο κανείς, ούτε καν τα παιδιά σου, δεν θα έχει πρόσβαση.

3. Αποφάσισε πώς θα το ξεπεράσεις

Μήπως χρειάζεσαι ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Θέλεις να μη συζητήσεις με κανέναν για το διαζύγιο σου, αφού το γνωστοποιήσεις, ή πιστεύεις ότι η ιντερνετική υποστήριξη θα σου κάνει καλό;

Πριν πάρεις την απόφαση και γνωστοποιήσεις την απόφαση του διαζυγίου σου, είναι χρήσιμο να σκεφτείς τί πραγματικά θέλεις να πετύχεις με αυτό. Σκέψου το ως ένα δελτίο τύπου, για τη νέα σου ζωή. Μια διασημότητα δεν θα εξέδιδε ποτέ δελτίο τύπου, χωρίς να συμβουλευτεί μερικούς ειδικούς, για να δει, εάν το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και δοσμένο με τον σωστό τρόπο. Ρώτησε μερικούς φίλες για μία αντικειμενική γνώμη και κρίνε ποιό θα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα από αυτή τη δημοσιοποίηση.

Θα είναι τεράστιο ψέμα να πω ότι η διαδικασία διαζυγίου δεν θα αλλάξει τη ζωή σου. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό κράτησε ο γάμος σου, είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη ζωή σου που δεν πρέπει να το πάρεις ελαφρά τη καρδία. Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι, για να το πεις στους άλλους. Όταν αποφασίσεις ότι είσαι έτοιμη, μην βιαστείς, και αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αναλογιστείς τί ακριβώς κάνεις.

Πηγή: divorcedmoms.com