Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αποκτήσεις ζωή!

0

Δουλεύω πολύ, πάρα πολύ. Για την ακρίβεια δουλεύω τρομακτικά πολύ, τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα όμως πρόσεξα κάτι. Δεν με καλούν πουθενά, και δεν βγαίνω έξω με τις φίλες μου. Εδώ δεν με καλεί η ίδια μου η οικογένεια. Γιατί όμως; Γιατί όλοι έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν τη δουλειά, σαν δικαιολογία ώστε να μην συμμετέχουν σε οτιδήποτε άλλο εκτός της δουλειάς.

Με άλλα λόγια, πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό εκτός του να δουλεύω. Πρέπει να αποκτήσω μια κανονική ζωή!

Νομίζω ότι δεν είναι ασυνήθιστο για εμάς τις μόνες μαμάδες , να χτίζουμε τη ζωή μας γύρω από τα παιδιά μας και τις οικονομικές μας ανάγκες. Με την ευθύνη των αποφάσεων για την φροντίδα των παιδιών, και με όλους τους λογαριασμούς που πρέπει να πληρωθούν, έχω μια αρκετά καλή δικαιολογία για να μην έχω ζωή.

Εάν έχεις πληγωθεί και απογοητευτεί στη ζωή σου, έχεις ήδη αρχίσει να χτίζεις τον τοίχο που σε προστατεύει από το να ξαναπληγωθείς. Αν ζείς αρκετό καιρό έτσι, θα βρείς τον εαυτό σου τυλιγμένο μέσα σε ένα κουκούλι ασφαλείας, κάτι το οποίο όμως θα συνεχίσει να σε πονά συναισθηματικά , όπως και στην κανονική ζωή.

Εάν τα παρακάτω σημάδια σε περιγράφουν, σίγουρα έχει έρθει η ώρα να αρχίσεις να κάνεις δεύτερες σκέψεις γιατί δεν έχεις ζωή, και να αρχίσεις τις προσπάθειες να αποκτήσεις.

  1. Περνάς τα Σαββατοκύριακα στον καναπέ, βλέποντας sex and the city.

Η χαρά της ζωής σου, το Σαββατοκύριακο είναι να δείς την Κάρι και να παραγγείλεις φαγητό. Μπορεί να λες στον εαυτό σου ότι έτσι νιώθεις καλύτερα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ακόμα και η Κάρι περνάει καλύτερα από εσένα.

  1. Το Instagram σου φέρνει κατάθλιψη.

Συχνά νιώθεις ζήλεια, όταν κοιτάς φωτογραφίες ανθρώπων στο Instagram. Δηλαδή όλοι περνάνε καλύτερα από εσένα; Απάντηση: Όχι, απλά έχουν καλύτερη τακτική στο να προβάλλουν το ψέμα τους. Προφανώς ακολουθείς σελίδες με κουτάβια, γατιά, και βουνά από το national geographic (για να δείς ποιά θα πάρεις σε περίπτωση που τα χρειαστείς) άρα δεν σου γίνεται γνωστό το πως να προσποιηθείς, ότι έχεις κοινωνική ζωή.

  1. Δεν έχεις κάνει σεξ εδώ και μήνες, ίσως και χρόνια.

Κοιμάσαι στο κρεβάτι σου με το λάπτοπ, το σκύλο σου και έναν λόφο από βιβλία και περιοδικά. Τίποτα δεν βροντοφωνάζει περισσότερο ότι «Δεν κάνω σεξ όσο θα ήθελα,» από έναν άχρηστο σωρό που καταλαμβάνει το χώρο ενός άντρα. « Χμμ, αυτός ο χώρος είναι ο ιδανικός για να απλώσω το τζαρτζαλιό μου, σε παρακαλώ μείνε μακρυά. Σε ευχαριστώ!».

  1. Ζεις τη ζωή σου μέσα από τρίτους.

Απλά παρατηρείς πως περνούν όλοι οι υπόλοιποι το χρόνο τους. Συνεχώς μιλάς για το τι κάνουν οι άλλοι ή τι έχουν κανονίσει, απλά γιατί δεν κάνεις και δεν σχεδιάζεις τίποτα. Είσαι μέσα σε ένα πλήθος, αλλά μόνη σου.

  1. Μιλάς περισσότερο με ανθρώπους στο chat παρά στην πραγματική ζωή.

Ανήκεις σε υποστηρικτικές ομάδες, ακόμα και σε ομάδα βιβλιοφάγων, αλλά μόνο διαδικτυακά. Όταν δεν είσαι στη δουλειά, οι μόνοι άνθρωποι που θα μιλήσεις είναι μέσω του λάπτοπ που παίρνεις στο κρεβάτι σου. Το ίντερνετ, σου επιτρέπει να πείς πράγματα σε όποιον θές, όποτε θες. Είναι η ασπίδα προστασίας σου, ο τρόπος να συνδεθείς με κόσμο χωρίς να έχεις πραγματική επαφή. Δεν είναι η πραγματική ζωή, αλλά μήπως ένας τρόπος διαφυγής, γιατί η πραγματική ζωή σε τρομάζει;

  1. Πάντα κάνεις πράγματα για τρίτους.

Δεν θα κάνεις ένα ωραίο ζεστό μπάνιο, δεν θα αγοράσεις ένα καινούριο ρούχο, δεν θα πας για ποτό ή φαγητό με τις φίλες σου. Και ο λόγος είναι ότι ο χρόνος σου καταναλώνεται με το να κάνεις πράγματα για τρίτους. Ίσως είναι τα παιδιά σου, ίσως μια καλή φίλη που θα βασιστεί στα χατίρια που θα της κάνεις. Όποιος και να είναι ο λόγος, περνάς τον περισσότερο χρόνο σου, με το να βάζεις μπροστά τις ανάγκες άλλων, κάτι που είναι ο τέλειος τρόπος να μην παραδεχτείς ότι έχεις και δικές σου. Ενώ είσαι απασχολημένη με το να βοηθάς άλλους, ίσως πρέπει να σκεφτείς και έναν τρόπο να βοηθήσεις εσένα.

  1. Φοβάσαι να δοκιμάσεις καινούρια πράγματα.

Έχεις ήδη κολλήσει στις συνήθειες σου, ενώ είσαι τόσο νέα. Πως γίνεται αυτό; Πας στο ίδιο καφέ και στο ίδιο εστιατόριο κάθε εβδομάδα, γιατί απλά σου αρέσει το φαγητό εκεί. Έχεις μια καθημερινή πρωινή ρουτίνα , μετά δουλειά , μετά δουλειές στο σπίτι και μετά όλα είναι βαρετά.

Σταμάτα να παίζεις στο πεδίο βολής σου και βγες από αυτό. Η ζωή είναι βαρετή αν μένεις μέσα και ίσως της δώσεις περισσότερο ενδιαφέρον, αν βρείς κάτι που ποτέ δεν ήξερες ότι μπορεί να σε παθιάσει, οπότε ξεκίνα να δοκιμάζεις νέα πράγματα. Μια ζωή την έχεις, οπότε φρόντισε να την ζήσεις στο μέγιστο βαθμό.

  1. Είσαι αρνητική με όλα.

Το μόνο που κάνεις είναι να γκρινιάζεις για κάτι. Γιατί φόρεσε αυτό; Γιατί εκείνος μιλάει τόσο δυνατά; Δεν είσαι και πολύ ευχάριστη παρέα και τον περισσότερο καιρό νιώθεις τόσο ξινή που δεν θες να βγείς από το σπίτι.

Το θέμα είναι ότι αν είχες ζωή δεν θα παραπονιόσουν τόσο πολύ για το τι κάνουν οι άλλοι. Αν είχες ζωή δεν θα έμενες σπίτι με το sex and the city, γιατί οι φίλοι σου, θα σου ζητούσαν να βγείς μαζί τους. Κι αν έλεγες όχι, θα ερχόντουσαν από εκεί να σου βαρέσουν τα κουδούνια μέχρι να βαρεθείς και να βγεις.

Όσο ασχολείσαι με τις ζωές των άλλων ή κλείνεσαι, χάνεις τη δική σου.

Πηγή: http://divorcedmoms.com/