6 tips που θα σε βοηθήσουν στο πρώτο ραντεβού με εκείνον/η που γνώρισες online!

0

Τα site γνωριμιών και ειδικά το facebook, έχουν αλλάξει τελείως το παιχνίδι. Οι χωρισμένοι φίλοι και πελάτες μου, πάνε σε περισσότερα ραντεβού από όσα αντέχουν, χάρη στο δημιουργό ζευγαριών που δεν κοιμάται ποτέ.

Η φίλη μου η Νότα, ελπίζει να γνωρίσει κάποιον να ερωτευτεί και έχει αρκετές εμπειρίες από πρώτα ραντεβού. Συχνά πάνε κάπως έτσι.. συμφωνεί να βγούνε ραντεβού και φαίνεται ότι περνάνε καλά. Λίγο φαγητό, ένα ποτό, αρκετή συζήτηση, ένα φιλί για καληνύχτα, ένα μήνυμα ή δύο, και μετά..αυτό ήταν.

Έχεις πρόβλημα να φτάσεις στον αριθμό ένα ή δύο; Εδώ θα βρείς μερικά βασικά tips, που κάθε γυναίκα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της στο πρώτο ραντεβού και θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τα λάθη, σε περίπτωση που θες να φτάσεις στη δεύτερη φάση με τον κύριο-πάμε-να-δούμε-πού-θα-βγεί.

  1. Σκέψου το σαν συνέντευξη και όχι σαν ραντεβού.

Α! Και παρεμπιπτόντως εσύ κάνεις την συνέντευξη. Δεν είναι ραντεβού μέχρι να αποφασίσεις να βγείς με αυτό το άτομο. Τεχνικά, η πρώτη συνάντηση είναι περισσότερο σαν συνέντευξη παρά σαν ένα πρώτο ραντεβού. Αυτή είναι η στιγμή να μαζέψεις πληροφορίες, να επιστρατεύσεις το ένστικτό σου, και να δείς αν είναι πραγματικά κάποιος που αξίζει.

  1. Να είσαι εντάξει με τον πρώτο λογαριασμό.

Το πρώτο ραντεβού είναι σαν συνέντευξη. Δεν έχεις αρχίσει ακόμα να βγαίνεις πιο συχνά με τον άλλον, γιατί δεν έχεις αποφασίσει εάν το θές.  Με αυτό τον τρόπο, αν δεν θες να τον δείς ξανά, θα αποφύγεις το αίσθημα του τύπου σου «χρωστάω» και μπορείτε να συνεχίσετε τους δρόμους σας χωρίς ενοχές. Σε μια φίλη της άρεσε ένας τύπος, μέχρι που στο τέλος του πρώτου ραντεβού της έκανε ένα σχόλιο ότι έχει φετίχ με τα παπούτσια. Ήταν λόγος για να μην προχωρήσει μαζί του. Άστον να κερδίσει το δεύτερο ραντεβού και μην συμφωνήσεις να τον δείς ξανά, μέχρι να είσαι 100% σίγουρη ότι το θες.

  1. Κράτησε το ραντεβού ανάλαφρο, μικρό και γλυκό.

Ίσως να είσαι έντονος τύπος και δεν μπορείς να κάνεις μικρές συζητήσεις. Αυτό είναι εντάξει, αλλά να είσαι ξεκάθαρη – δεν πρέπει να πείς τα εσώψυχα σου και σίγουρα δεν πρέπει να αρχίσεις να κλαίγεσαι στο πρώτο ραντεβού. Δεν είναι η ευκαιρία σου να σε ακούσουν και να σε καταλάβουν, είναι μια συνέντευξη και για τους δυο σας. Συγκεντρώσου στο να πείς τα βασικά. Το να μαζέψεις πληροφορίες θα σε κρατήσεις απασχολημένη για μια ή δύο ώρες, που είναι ο χρόνος που χρειάζεσαι για ένα πρώτο ραντεβού.

  1. Μην αποτύχεις στο να καλύψεις τα βασικά.

Αποφάσισε τι θες να ξέρεις γι αυτόν πρίν βγείτε. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις αν θέλεις να τον δείς ξανά. Φρόντισε πρίν βγείς μαζί του, τι ακριβώς θα θες να έχεις μάθει για εκείνον στο τέλος του ραντεβού. Να έχεις λογικές απαιτήσεις. Ναι, ίσως να πρέπει να μάθεις αν είναι παντρεμένος ή αν έχει παιδιά. Ίσως να θες να μάθεις με τι ασχολείται. Ίσως να μην χρειάζεται να μάθεις ακόμα τι εσώρουχα φοράει ή να σου λύσει απορίες για την πρώτη φορά που τον πλήγωσαν σε μια σχέση. Κράτα τη συζήτηση χαλαρή και ενημερωτική παρά αισθηματική.

  1. Μιλήστε κι οι δυο το ίδιο.

Δεν θες να υπερκαλύψεις τη συζήτηση και σίγουρα ούτε και εκείνος το ίδιο. Οι άνθρωποι είναι αμήχανοι στο πρώτο ραντεβού. Μερικές φορές μιλάνε αρκετά ή ελάχιστα εξαιτίας της αμηχανίας. Αν μιλάει πολύ, θα πρέπει να τον διακόψεις και να μοιράσετε το χρόνο σας. Μην διστάσεις- ίσως να το έχει συνηθίσει. Αν είναι επιφυλακτικός τύπος , κάν’ του ερωτήσεις. Δεν είσαι σίγουρη τι να του πείς; Και πάλι , πρέπει να καλύψεις τα βασικά. «Που δουλεύεις;», «Σου αρέσει εκεί;», «Εχεις παντρευτεί ποτέ;», και σίγουρα «’Εχεις παιδιά;» Δεν είναι απαραίτητο να μπείς στον παρελθόν του από την αρχή, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα να ρωτήσεις σχετικά με την τωρινή του θέση, φιλοσοφία και τρόπο ζωής. Μην περιμένεις να σε χειριστεί άψογα στην αρχή, σίγουρα και εκείνος θα είναι το ίδιο αμήχανος.

  1. Αποφάσισε από την αρχή πως θες να τον κάνεις να νιώθει για εσένα.

Σκέψου το προσεκτικά. Ας υποθέσουμε ότι του έχεις κεντρίσει το ενδιαφέρον και του αρέσεις. Αν είναι έτσι, πιθανόν να μην θες να βρεθείς μαζί του αμέσως. Το πως θα χειριστείς τον εαυτό σου, θέτει όρια στο πως θα συμπεριφερθεί και εκείνος απέναντι σου καθώς η σχέση θα προχωράει. Εαν σέβεσαι τα δικά σου όρια, και κρατάς τον εαυτό σου με αξιοπρέπεια, θα λάβει το μήνυμα «Έτσι θέλω να μου φέρονται». Τότε θα μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει ή όχι. Εάν όχι , τότε δεν είναι ο σωστός για εσένα.

Πέρα από όλα, φρόντισε να κάνεις την πρώτη σας συνάντηση, σε ασφαλή πλαίσια. Συναντηθείτε μέσα σε κόσμο, καλύτερα τη μέρα, σε ένα μέρος που θα μπορείς να προσεγγίσεις αλλά και να φύγεις επίσης εύκολα. Κράτησε το σε ήπιους τόνους, όπως για καφέ ή για φαγητό. Σχεδίασε να βρεθείτε για λίγο χρόνο, και φρόντισε κάποιος να γνωρίζει που είσαι, ώστε να σε παίρνει τηλέφωνο για να δεί αν είσαι καλά και σε πόση ώρα θα γυρίσεις.

Η επιτυχία ενός τέτοιου ραντεβού, θα καθοριστεί από εσένα στην αρχή, με τις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρεις για τα δικά σου όρια και προτιμήσεις. Εάν έχεις ήδη χωρίσει ή πληγωθεί από μια σχέση, ίσως να χρειάζεσαι να προετοιμαστείς ψυχολογικά σε αυτή τη σημαντική στιγμή από κάποιον ειδικό, που θα σε βοηθήσει να δείς που ήσουν, τι ζητούσες από προηγούμενες σχέσεις, και τι ζητάς στο μέλλον.

Να θυμάσαι, το παρελθόν δεν καθορίζει το μέλλον σου. Μόνο εσύ!

Πηγή : http://divorcedmoms.com/