Το να είσαι μόνη σου χωρίς σύντροφο, δεν σημαίνει ότι περιμένεις και κάποιον

0

Είμαι μόνη μαμά εδώ και ένα χρόνο. Η κόρη μου είναι 2 ετών, και στην ηλικία της είναι δύσκολο να βρώ έστω και πέντε λεπτά για να μείνω μόνη μου. Δεν έχω χρόνο λοιπόν να βγώ ραντεβού, και έχω συνειδητοποιήσει τα εξής:

  • Είμαι ήδη πτώμα όταν πάει για ύπνο, οπότε το μόνο που θέλω να κάνω είναι να κάτσω στον καναπέ να δώ μια ταινία.
  • Θα πρέπει να είναι κάποιος πολύ σημαντικός τύπος, για να με κάνει να σηκωθώ από τον πολύτιμο καναπέ μου. Υπάρχει ένας μύθος ότι οι μόνες μαμάδες είναι απελπισμένες. Φυσικά και όχι.
  • Η ζωή μου είναι ήδη υπέροχη και νιώθω γεμάτη. Έχω πολύ καλούς φίλους, μια υπέροχη οικογένεια και το πιο χαριτωμένο παιδί στον κόσμο.
  • Δεν περιμένω πια τον πρίγκιπα με το άλογο. Την τελευταία φορά που φίλησα κάποιον αποδείχτηκε χειρότερος από βάτραχο.

Θυμάμαι όταν τελείωσα το σχολείο ότι όλες οι κοπέλες στα λευκώματα έγραφαν ότι ήθελαν να γίνουν είτε δασκάλες, είτε νοσοκόμες είτε σύζυγοι. Ήμουν το πρώτο κορίτσι που είχε ξεκινήσει να ασχολείται με τους υπολογιστές, οπότε όταν είχα αρχίσει να συναναστρέφομαι με αγόρια, ήμουν ξαφνικά περιζήτητη. Θέλω να πιστεύω ότι αυτός ο διαχωρισμός έχει αλλάξει σήμερα και πως θα είναι ακόμα καλύτερος, στη γενιά της κόρης μου. Μεγάλωσα όμως με σκοπό της ζωής μου να κάνω κάτι, μέχρι να έρθει ο ιππότης με ένα κάτασπρο άλογο και να με σώσει. Αυτή τη στιγμή όμως θεωρώ ότι μόνο εγώ μπορώ να σώσω τον εαυτό μου.

Αυτοί είναι λοιπόν οι λόγοι που δεν χρειάζομαι κανέναν άντρα να με σώσει!

Θέλω έναν ισότιμο σύντροφο.

Είμαι μια δυνατή ανεξάρτητη γυναίκα πλέον. Οι δύσκολες στιγμές ενός διαζυγίου με έναν νάρκισσο, και το γεγονός ότι μεγαλώνω μόνη μου την κόρη μου με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι είμαι πολύ πιο ικανή από όσο νόμιζα. Στο Facebook συζητάμε σε διάφορες ομάδες για το πόσο σημαντικές είναι οι ισότιμες σχέσεις, καθώς έτσι μπορεί να ισορροπήσει μια επιτυχημένη καριέρα με την οικογένεια. Άλλοι θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχει ισότητα σε ένα ζευγάρι καθώς το ένα μέλος είναι πιο δυνατό, και το άλλο πιο αδύναμο. Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω!

Δεν θέλω κάποιον να διορθώσει τις ανασφάλειες μου

Υπέφερα από κατάθλιψη στην εφηβεία μου, και φοβόμουν ότι θα μείνω μόνη μου. Με το να είμαι σε μια σχέση έστω και αν ήταν λάθος για μένα, ένιωθα ασφαλής και ποθητή. Έψαχνα για λύσεις και η αυτοεκτίμηση μου χρειαζόταν την έγκριση από κάποιον άλλο. Όταν έγινα μαμά αυτό άλλαξε, την έβλεπα να μεγαλώνει, και η αγάπη που αναπτύσσεται ανάμεσα στο παιδί και στη μητέρα με έκανε να αγαπήσω τον εαυτό μου. Μου έδωσε δύναμη να αφήσω αυτόν που με κακοποιούσε, και την δύναμη να πάρω την ευτυχία στα χέρια μου.

Το ότι είμαι γυναίκα δεν σημαίνει ότι είμαι και αδύναμη.

Σε όλη την ιστορία μας έχουν δώσει να πιστεύουμε ότι είμαστε κατώτερες, και εμείς το έχουμε πιστέψει. Μπορεί να μας πάρει λίγο καιρό ακόμα ώστε να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε ένα πέος για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν.

Δεν είμαι πριγκίπισσα και δεν θέλω να γίνω.

Από όταν έγινα μαμά, με ενοχλούν τα στερεότυπα τα οποία δίνουμε καθημερινά στα παιδιά μας. Μπλε και αυτοκίνητα για τα αγόρια, ροζ και κούκλες για τα κορίτσια.

Όταν λοιπόν ονειρεύομαι για το τι θα γίνει η κόρη μου όταν μεγαλώσει, καταλαβαίνω ότι δεν θέλω να γίνει πριγκίπισσα. Αστροναύτης ίσως. Το να γίνει πριγκίπισσα δεν θα της δώσει κάποια ιδιαίτερη ικανότητα. Δεν καταλαβαίνω γιατί η κοινωνία διδάσκει στις κόρες μας ότι ένας καλός γάμος ή ένα καλό φόρεμα στο χορό, μπορεί να βοηθήσει τις φιλοδοξίες τους. Η προσδοκία του να βρώ τον πρίγκιπα, καλό θα είναι να μείνει στον προηγούμενο αιώνα, εκεί που ανήκει.

Απλά, δεν χρειάζομαι κανέναν να με βοηθήσει.

Μπορώ να συναρμολογήσω ένα έπιπλο και να αλλάξω μια λάμπα μόνη μου. Αν θέλω να βιδώσω ένα κρεβάτι απλά θα προσλάβω κάποιον, δεν χρειάζεται να τον παντρευτώ κιόλας.

Δεν προσδιορίζω τον εαυτό μου από την σχέση που έχω.

Αν εμφανιστεί ο τέλειος άντρας για μένα θα είναι ότι καλύτερο. Αν όμως όχι, υπάρχουν τόσοι τρόποι να έχω μια γεμάτη ζωή, παρά να μείνω με κάποιον που δεν είναι ο σωστός για μένα. Πολλές από τις ηρωίδες μου δεν παντρεύτηκαν ποτέ και το να έχω κάποιον αγκαλιά στον καναπέ θα ήταν ωραίο αλλά δεν είναι και αναγκαίο. Δεν περιμένω να γίνω το άλλο μισό κάποιου, γιατί πολύ απλά δεν νιώθω μισή.

Επίσης η κόρη μου με κάνει τόσες αγκαλιές που δεν χρειάζομαι κανέναν άλλο. Ελπίζω όταν μεγαλώσει να είμαι ένα καλό πρότυπο για εκείνη, και να της διδάξω ότι το να είσαι μόνη σου δεν σημαίνει ότι απαραίτητα περιμένεις και κάποιον.

Είμαι περήφανη όταν λέω ότι με το διαζύγιο μου έσωσα τον εαυτό μου. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, νιώθω ευτυχισμένη και γεμάτη. Λένε ότι πρέπει να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου πρώτα, και πως πρέπει να μάθεις να είσαι χαρούμενη με τον εαυτό σου πριν να είσαι αληθινά ευτυχισμένη με κάποιον άλλο. Έμαθα να βασίζομαι στον εαυτό μου για αγάπη και αποδοχή, και όποιος θεωρεί ότι χρειάζομαι σωτηρία απλά έχει τη λάθος γυναίκα απέναντι του. Για το δικό μου καλό και της κόρης μου, έμαθα ότι είμαι μια χαρά ακριβώς έτσι όπως είμαι.

Πηγή : http://divorcedmoms.com/