7 προβλήματα της καθημερινότητας που σπάνια συζητάει μια μόνη μαμά!

0

Χρειάζεσαι χρόνο για να προσαρμοστείς στο διαζύγιο ή στο χωρισμό από μια σχέση. Πρόκειται για μια διαδικασία όπου η σχέση σου με τον άλλο γονιό, ακόμα και οι συμφωνίες που θα κάνεις με τα παιδιά σου, θα αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.

Μπορεί σίγουρα να φανεί σαν μια «αφύσικη» κατάσταση το να είσαι μόνη μαμά, αλλά μετά από λίγο καιρό θα σου γίνει συνήθεια. Παρ’ όλο που ο καθένας είναι διαφορετικός και το διαζύγιο είναι μοναδικό, πάνω από όλα υπάρχουν αρκετές κοινές δοκιμασίες ή θέματα που μοιράζονται οι μόνες μαμάδες. Μπορεί να μην θέλουμε να ομολογήσουμε στον κόσμο, όλα αυτά που περνάμε. Μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο να το χειριστούμε μόνες μας.

  1. Οικονομικά θέματα.

Όλοι μας έχουμε οικονομικά προβλήματα, αλλά μετά από ένα χωρισμό, τείνουν να αυξάνονται για λίγο καιρό. Το να παλεύεις μόνη σου με τα οικονομικά σου, μπορεί να είναι τρομερά τρομακτικό και αγχωτικό. Το να παραδεχτείς ότι τα αντιμετωπίζεις δεν είναι σίγουρα και ό,τι πιο εύκολο. Επίσης, αν αρχίσεις να παραπονιέσαι γι αυτά, μπορεί να πάρεις απαντήσεις όπως « εσύ επέλεξες να χωρίσεις!» ή ακόμα και να νομίζουν ότι ζητάς έμμεσα, δανεικά. Αυτό είναι ένα θέμα που σίγουρα πολλές δεν θα θέλουν να μιλήσουν.

  1. Χρειάζεσαι ένα διάλειμμα αλλά παράλληλα σου λείπει το παιδί σου.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο αίνιγμα που έχω βιώσει– και είναι λίγο μπροστά στα οικονομικά! Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που εγώ και ο πρώην μου χωρίσαμε τα τσανάκια μας, και ακόμα μου λείπει η κόρη μου όταν είναι μακρυά. Ένα ήσυχο σπίτι. Ένα άδειο δωμάτιο. Μου λείπει η οικογένεια και τα πάρτι με φίλους, γιατί αν δεν έχω την κόρη μου, δεν θέλω να πάω κάπου χωρίς αυτήν, και μου είναι πολύ δύσκολο να το συνηθίσω. Τολμώ να πώ – ότι θα το συνηθίσεις, αλλά ποτέ δεν θα σου αρέσει πραγματικά.

Το να μοιράζεσαι τις γιορτές , τις μέρες… τις ώρες.. τα λεπτά. Είναι αρκετά δύσκολο.

Αλλά κάπου εκεί, έρχεται η αντίφαση ενάντια στην μεγάλη ανάγκη του ότι χρειάζεσαι ένα διάλειμμα. Όταν είσαι μόνη μαμά, αυτό το διάλειμμα, μπορεί να μην έρθει νωρίς. Όση περισσότερη υποστήριξη έχεις, τόσο το καλύτερο για σένα, αλλά μερικές φορές θα περιμένεις πως και πως ένα διάλειμμα, και θα νιώθεις ενοχές που το ζήτησες όταν θα σου λείπει το παιδί σου.

Νομίζω κάθε μητέρα μπορεί να ταυτιστεί με αυτό το συναίσθημα!

  1. Κράτησε τον εαυτό σου.

Μια μόνη μαμά ίσως να μην θέλει να το ομολογήσει, αλλά μάντεψε: Δεν πάνε όλα καλά. Όταν ο κόσμος χωρίζει, η οικογένεια και οι φίλοι συχνά παίρνουν θέση. Είναι σπάνιο για τους ανθρώπους να μένουν αμέτοχοι.

Με όσα έχουν ειπωθεί, προκειμένου να κρατηθούν τα προσχήματα και τα πράγματα σταθερά για τα παιδιά, μια χωρισμένη μαμά (ή μπαμπάς)  μπορεί να κρατάει μυστικό τα όσα περνάει στους έξω, αλλά να συμβαίνουν πολλά περισσότερα στο εσωτερικό. Ίσως να νομίζεις ότι κάποιος είχε ένα εύκολο διαζύγιο ή μια καλή κατάσταση ενώ η πραγματικότητα μπορεί να διαφέρει.

  1. Πως θα προσαρμοστούν τα παιδιά.

Τα παιδιά διαφέρουν στο πώς αντιδρούν στο χωρισμό των γονιών, αλλά όταν περνάνε δύσκολα, κανείς δεν θα σηκώσει το χέρι του να πεί απλά ότι περνάει δύσκολα.

Φυσικά είναι σημαντικό να δείτε κάποιον ειδικό, ή να λάβετε υποστήριξη ώστε να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα, αλλά είναι δύσκολο να το μοιραστείτε με τρίτους.  Τα παιδιά είναι ανθεκτικά και προσαρμόζονται στο διαζύγιο , όπως και οι γονείς. Χρειάζεται χρόνο και φροντίδα.

  1. Οι νομικές διαδικασίες πληγώνουν.

Όλοι γνωρίζουν ότι οι νομικές διαμάχες πληγώνουν – και μπορεί να σας εξουθενώσουν – αλλά τα επίπεδα μπορεί να είναι αδυσώπητα, και μερικές φορές κανένας δεν θέλει να μιλήσει γι αυτά. Ήδη υπάρχουν αρκετά προβλήματα στους ώμους τους σε καθημερινή βάση.

  1. Ένας γάμος θα έπρεπε να δείχνει υπέροχος αλλά στην πραγματικότητα είναι απαίσιος.

Το έχω πεί και μόνη μου «Φαινόσουν τόσο χαρούμενη!»

Η ζωή πίσω από τις κλειστές πόρτες, κρύβει μια πολύ διαφορετική καθημερινότητα από αυτή που βλέπεις. Ένας γάμος μπορεί να είναι κακοποιητικός – όχι μόνο σωματικά –ή μπορεί να είναι απίστευτα τοξικός, χωρίς να το γνωρίζει κανείς.

Αν μια μόνη μαμά βγαίνει από μια τέτοια κατάσταση, δεν θα τρέξει να το συζητήσει.

  1. Το να ακούς ότι «θα πρέπει να μείνετε μαζί για τα παιδιά» μπορεί να σε οδηγήσει στην τρέλλα.

Όταν ο κόσμος θα πεί σε μια μαμά που χωρίζει, ότι θα πρέπει να μείνει στο γάμο της για χάρη των παιδιών, απλά θα θελήσει να αρχίσει να τσιρίζει! Οι περισσότεροι γονείς χωρίζουν για το καλό των παιδιών τους, και όχι για το αντίθετο!

Οι μόνοι γονείς, θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Αν δεν μπορείτε να τα κάνετε μαζί, τουλάχιστον ας τα κάνετε χώρια. Ένας γάμος δεν σημαίνει πάντα ένα ευτυχισμένο σπιτικό!

Πηγή: http://www.yourtango.com/