Ξαναπαντρεύεστε; Πώς να κάνετε το δεύτερο γάμο σας να πετύχει!

0

Ξαναπαντρεύεστε; Κάντε το δεύτερο γάμο σας να πετύχει!

Για πολλούς ανθρώπους, η αγάπη και ο γάμος, είναι πράγματα που δύσκολα μπορούν να διατηρήσουν και να πετύχουν για δεύτερη φορά. Στη πραγματικότητα οι στατιστικές δείχνουν ότι η δεύτερη ή η τελευταία φορά που παντρεύεται κάποιος είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε διαζύγιο από ότι η πρώτη. Οι ακόλουθες συμβουλές, προέρχονται από αναγνώστες που έχουν παντρευτεί δύο και τρείς φορές και που αποφάσισαν να μοιραστούν τη γαμήλια προυπηρεσία τους, μαζί μας!

1. Είναι πολύ σημαντικό να αποδέχεσαι τα παιδιά του άλλου από το πρώτο του γάμο!

2. Η ειλικρίνεια, η επικοινωνία και η ωριμότητα έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην επιτυχία του δεύτερου γάμου μου όπως και το να δέχεσαι το σύντροφό σου για αυτό που είναι χωρίς να προσπαθείς να τον αλλάξεις. Εάν πιστεύεις πως ο σύντροφός σου πρέπει να αλλάξει, τότε καλό είναι να μην τον παντρευτείς!

3. Τη δεύτερη φορά καλό είναι να παντρευτείς εκείνον που σε εμπνέει να είσαι η καλύτερη εκδοχή σου.

4. Ενδιαφέρον, αφοσίωση, αγάπη αγάπη και αγάπη. Αυτά τουλάχιστον δούλεψαν σε εμένα.

5. Σιγουρέψου ότι έχεις δίπλα σου τον σωστό άνθρωπο και κάνε τη σχέση σου τη νούμερο ένα προτεραιότητά σου. Μην τη θεωρήσεις ποτέ δεδομένη!

6. Προσπάθησε να μην επαναλάβεις τα λάθη που έκανες στο πρώτο σου γάμο. Αγάπησε το σύντροφό σου χωρίς μυστικά.

7. Δέσμευση, σεβασμός και πολύ χιούμορ. Επίσης, μία οικιακή βοηθό και δύο τηλεοράσεις!

8. Από πού να αρχίσω; Είμαι τυχερή που παντρεύτηκα τον έρωτα της ζωής μου. Η επιτυχία του δεύτερου γάμου μου, όπως λέει και ο άντρας μου, είναι «μάθε από τα λάθη σου και συνειδητοποίησε ότι θα κάνεις καινούρια!»

9. Επικοινωνία, επικοινωνία και επικοινωνία. Όταν ξαναπαντρεύτηκα, ο άντρας μου και εγώ δεσμευτήκαμε να αφήσουμε απ’ έξω το δράμα που συνήθως υπάρχει στους δεύτερους γάμους όπως τα παιδιά από το πρώτο γάμο, οι πρώην σύζυγοι και οι δικηγόροι.

9. Αγάπα και μην μετανιώνεις για ό,τι έγινε

10. Να λες αυτά που χρειάζεσαι, να επικοινωνείς τις ανάγκες σου.

11. Μην αφήσετε τις διαφωνίες που έχετε σχετικά με την ανατροφή των παιδιών, να σας χαλάσουν τον γάμο!

12. Είτε πρόκειται για το πρώτο, το δεύτερο ή τον τρίτο σας γάμο, το μυστικό βρίσκεται στην επικοινωνία. Επίσης, μην αφήσετε ποτε τις ορμόνες να αποφασίζουν για εσάς!

13. Αφρόλουτρο και λίγο καλό κρασί οι δυο σας, μια φορά την εβδομάδα!

14. Να αφήνετε τα παιδιά έστω μια φορά τον μήνα, να διανυκτερεύουν σε κάποιο έμπιστο φίλο ή συγγενή. Είναι σημαντικό για το ζευγάρι να αποφορτίζεται να ξεκουράζεται και να έρχεται πιο κοντά.

15. Μοιραστείτε τις δουλειές. Πολλοί γάμοι κατέληξαν σε διαζύγιο εξαιτίας των πιάτων και της σφουγγαρίστρας. Δύο δουλίτσες στο σπίτι σε καθημερινή βάση δεν είναι καθόλου κουραστικές μπροστά στη «κούραση» των δικαστηρίων, των δικηγόρων και των καυγάδων.

16. Να του/της μαγειρεύετε. Ας είναι και πατάτες με αυγά δεν έχει σημασία. Δείχνετε ότι νοιάζεστε.

Εσείς, τί συμβουλεύετε όσους ξαναπαντρεύονται; Τί κάνατε στο δικό σας γάμο που πέτυχε;