Το διαζύγιο είναι ένα κεφάλαιο στη ζωή σου, όχι η ζωή σου ολόκληρη

0

Όταν περνάς κάτι που σου αλλάζει τόσο πολύ τη ζωή όπως είναι ένα διαζύγιο, όλοι γύρω σου φαίνεται να έχουν τη δική τους άποψη, όμως δεν αξίζουν όλες οι συμβουλές τον χρόνο σου. Θέλω να πω πως υπάρχουν συμβουλές του τύπου «Γιατί δεν βλέπεις έναν ειδικό που θα μπορέσει να σε βοηθήσει;» και συμβουλές τύπου «Γιατί δεν μένεις με τον άντρα σου για τα παιδιά;». Επομένως, ενώ όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, δεν είναι και όλες «σωστές» για τη δική σου ζωή. Μερικές συμβουλές που άξιζαν και με βοήθησαν να προχωρήσω στη δική μου ζωή μετά το διαζύγιο ήταν:

Να θυμάσαι πάντα ότι πρέπει να είσαι ο ενήλικος για όλα. Πίστεψέ με, με το να φέρεσαι παιδιάστικα κάνει τη κατάσταση δυσκολότερη, ειδικά για τα παιδιά.

-Ό,τι κι αν κάνεις μην παίρνεις αποφάσεις βασισμένες στο διαζύγιο ενός άλλου. Κάθε διαζύγιο είναι διαφορετικό όπως και κάθε κατάσταση. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται «Μα ο φίλος μου έκανε αυτό και εκείνο με το δικό του διαζύγιο» με αποτέλεσμα να από-προσανατολίζονται και να μην σκέφτονται τι πραγματικά χρειάζονται από το δικό τους διαζύγιο.

-Αγάπησε τον εαυτό σου. Τώρα είναι η ώρα να γίνεις  αυτός ή αυτή που ήξερες πάντα ότι ήσουν και να μην κοιτάξεις ξανά πίσω σου σε εκείνο τον εαυτό γεμάτο πικρία και μίσος. Προχώρα μπροστά με όσα εφόδια έχεις πάρει μέχρι σήμερα και δες τις εμπειρίες σου ως το μέσο που θα σε βοηθήσει να ωριμάσεις. Να μη νιώθεις ενοχές όταν θέλεις χρόνο για σένα ανεξάρτητα από το τι σου λένε και κυρίως, άσε τα παιδιά έξω από τη φάση όπου προσπαθείς να τα βρείς με τον εαυτό σου μετά το διαζύγιο και να προχωρήσεις. Αυτή η περίοδος είναι καθαρά δική σου και δεν υπάρχει λόγος να τα εμπλέξεις.

-Ο δρόμος είναι δύσκολος και μακρύς και θα υπάρξουν φορές που θα νομίσεις ότι δεν μπορείς να πας παραπέρα. Να ξέρεις όμως πως ό,τι δεν βλέπεις, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Συνέχισε και τα καλύτερα θα’ρθούν!

-Πάντα να σταματάς μια-δυο φορές τη μέρα να παίρνεις βαθιές ανάσες, ειδικά όταν πρέπει να μιλήσεις με τον/την πρώην σύζυγο.

-Συμπεριφέρσου σαν να μην γνωρίζεις πια τον/τη πρώην σου. Μετά το διαζύγιο, οι άνθρωποι αλλάζουν ή εκφράζουν αυτό που πάντα ήταν αλλά δεν έβλεπες ή δεν έδειχναν.Μια τέτοια τακτική δεν θα σε πιάσει απροετοίμαστο/η!

-Το να παίρνεις διαζύγιο δεν σημαίνει ότι απέτυχες και όσο εσύ και ο/η πρώην επικοινωνείτε έστω και τυπικά, και τα παιδιά θα είναι μια χαρά!

-Ο δικηγόρος σου δεν είναι ψυχοθεραπευτής.

-Μην πάρεις καμία σημαντική απόφαση για ένα εξάμηνο μετά το διαζύγιο.

-Μην ασχολείσαι με λεπτομέρειες (π.χ. ποιος θα πάρει τον καναπέ και ποιος τα πιάτα). Φύλαξε την ενέργειά σου για τα πιο σημαντικά.

-Δεν θα είσαι ποτέ ήρεμος/η και ευτυχισμένος/η εκτός αν το κάνεις να είσαι. Με το να κρατάς κακία, θυμό και μίσος μέσα σου, δεν θα σε βγάλουν πουθενά. Άστο πίσω σου και προχώρα, μην αναλώνεσαι.

-Μια φορά κάποιος μου είπε «Κάθε μέρα να βάζεις το ένα σου πόδι μπροστά από το άλλο και σύντομα θα γίνεις ξανά καλά». Κοινώς να κάνω στη ζωή μου ένα βήμα τη φορά. Και τα κατάφερα!

Το διαζύγιο είναι μόνο ένα κεφάλαιο στη ζωή σου και όχι η ζωή σου ολόκληρη. Γύρνα σελίδα και γράψε ένα καινούριο!

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com