Σπάνια κάνουμε έρωτα. Θέλω να ξεφύγω από τον «άψυχο» γάμο μου!

0

Είμαι ένας άντρας 43 ετών, παντρεμένος με δύο παιδιά ηλικίας 13 και 8. Η σύντροφος μου και εγώ είμαστε μαζί 17 χρόνια, και είμαστε παντρεμένοι τα 5.

Η βασική μου ανησυχία είναι ότι τα τελευταία 12 χρόνια, η σύζυγος μου και εγώ κάνουμε σπάνια σεξ. Το έχουμε κάνει περίπου 6 φορές, και ακόμα πιο συγκεκριμένα όταν έμεινε έγκυος στα παιδιά μας. Δεν με πλησιάζει και κάθε φορά που θα προσπαθήσω να κάνω μια κίνηση με σπρώχνει μακρυά.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα για να έρθουμε πιο κοντά, και να κάνω πιο πικάντικη την ερωτική μας ζωή – από βραδυνές εξόδους έως και ερωτικά παιχνίδια- αλλά δεν αγκαλιαζόμαστε καν. Δεν την έχω απατήσει ποτέ, και πιστεύω το ίδιο και για εκείνη.

Το δεύτερο πρόβλημα μου είναι τα λεφτά. Εγώ δουλεύω και εκείνη όχι, και βλέπω τα πράγματα να δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο για εμάς. Της πρότεινα να βρεί έστω μια ημι-απασχόληση για να μας βοηθήσει, αλλά απλά λέει ότι δεν θέλει να το κάνει. Είναι πολύ ισχυρογνώμων και αν δεν θέλει να κάνει κάτι , απλά δεν θα γίνει.

Την αγαπώ, αλλά δεν είμαι ερωτευμένος μαζί της. Είναι μια εξαιρετική μητέρα, αλλά νομίζω ότι αυτό που έχουμε δεν είναι γάμος, αλλά οικονομική συμφωνία  και την έχω προειδοποιήσει ότι μπορεί να χωρίσουμε εξαιτίας αυτού του θέματος.

Έχω σκεφτεί να συνεχίσω μόνος μου, αλλά θεωρώ ότι μένω εξαιτίας των παιδιών και της υποθήκης, και δεν θα τους άφηνα ποτέ να τα βγάλουν μόνοι τους πέρα. Επίσης αν φύγω, νομίζω ότι θα καταλήξω μόνος μου για πάντα, και νομίζω ότι αυτό δεν θα μπορέσω να το αντέξω.

Αγαπητέ φίλε,

Μπορώ να νιώσω ότι είσαι τρομοκρατημένος και μόνο στην ιδέα να χωρίσεις μαζί της, και το καταλαβαίνω. Είναι ότι ξέρεις τα τελευταία 17 χρόνια, και την αγαπάς ακόμα – έστω και αν λες ότι δεν είσαι ερωτευμένος μαζί της.

Ακούγεται ότι είναι στο χέρι σου για το που θα καταλήξει ο γάμος σας απο δω και πέρα. Είναι αποφασισμένη να μην αλλάξει για τίποτα, από το σεξ μέχρι και το να βρεί δουλειά, και φαίνεται ότι είναι θέλει να συνεχίσει με τα πράγματα όπως είναι.

Καταλαβαίνω τους φόβους σου, αλλά δεν χρειάζεται να αφήσεις την οικογένεια σου για τίποτα. Το δικαστήριο θα αποφασίσει για το πως θα μοιραστούν δίκαια τα πράγματα μεταξύ σας, και θα έχεις τις οικονομικές σου υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά σου.

Από την πλευρά που το βλέπεις τώρα, είναι τρομακτικό. Αλλά όταν θα βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά και θα ξεκινήσεις να κάνεις συζητήσεις και σχέδια, θα καταλάβεις ότι όλα αυτά είναι εφικτά.

Ναί , είναι θλιβερό όταν τελειώνει ένας γάμος, αλλά είναι επίσης θλιβερό ένα ζευγάρι να έχει παγιδευτεί σε έναν γάμο χωρίς αγάπη. Είστε και οι δύο πολύ νέοι για να βρείτε κάποιον σύντροφο, να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή, ενώ παράλληλα θα είστε πολύ καλοί γονείς.

Κανένας από τους δυό σας δεν θέλει να κοιτάξει πίσω στα 60 του, και να σκεφτεί ότι θα ήσασταν πιο ευτυχισμένοι χωριστά.

Πηγή : http://www.mirror.co.uk/