Θέλεις να εμποδίσεις το διαζύγιο; Δες τι πρέπει να κάνεις!

0

Αν  είσαι σε διάσταση με τον/τη πρώην σύζυγο και θέλεις να εμποδίσεις το διαζύγιο, να ξέρεις ότι αυτή η φάση αποτελείται από κάποια στάδια, το πρώτο από τα οποία είναι και η επανασύνδεση!

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για να εμποδίσεις το διαζύγιο, είναι να επανασυνδεθείς με τον/τη πρώην σύζυγο. Αυτό σημαίνει να αυξήσεις την επιθυμία του/της πρώην να επικοινωνεί μαζί σου ή να σε βλέπει. Όλες τις απόπειρες που πιθανόν να έχεις κάνει για να πείσεις τον/τη σύζυγό σου να γυρίσει, ίσως πρέπει να τις βάλεις κατά μέρος για λίγο, διότι ακόμη κι αν ο/η πρώην σύζυγος θέλει να τα ξαναβρείτε, με την πειθώ το μόνο που θα καταφέρεις, είναι να τον/τη κάνεις να αντιδράσει και να αντισταθεί περισσότερο.

Τα καλά νέα είναι ότι ακόμη κι αν ο/η πρώην σύζυγος δεν θέλει να έχει καμία επαφή μαζί σου, η επανασύνδεση είναι υπό τον έλεγχό σου. Ο τρόπος που θα επικοινωνήσεις μαζί του/της, θα καθορίσει και το αν θα έρθει πιο κοντά σου ή θα απομακρυνθεί περισσότερο. Ο τρόπος που θα του/της μιλήσεις, παίζει μεγάλο ρόλο. Να θυμάσαι πως οι άνθρωποι δεν μπορούν να ελέγξουν για ποιόν θα νιώσουν έλξη, μπορούν όμως να ελέγξουν αν θα ανταποκριθούν στην προσέγγιση κάποιου ή όχι. Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός/ή με τις λέξεις που χρησιμοποιείς, διότι μπορεί να πείς μια όμορφη φράση αλλά μια λέξη να τα χαλάσει όλα. Να θυμάσαι πως μεν πρέπει να του/της μιλήσεις όμορφα, χωρίς όμως να φανείς απελπισμένος/η αλλά σταθερός/ή και γεμάτος/η αυτοπεποίθηση.

Οι συγγνώμες και οι δικαιολογίες, δεν εμποδίζουν το διαζύγιο
Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να επανασυνδεθούν με τους/τις πρώην συζύγους τους με το να είναι απολογητικοί, να παραδέχονται τα λάθη τους, να προβάλλουν δικαιολογίες και ύστερα να προσπαθούν να τον/τη πείσουν με απελπισμένες δηλώσεις τύπου «Σε χρειάζομαι δεν μπορώ χωρίς εσένα!» μήνυμα που δηλώνει απελπισία και εγωισμό. Κανείς από όσους νιώθουν θύματα σε ένα γάμο, δεν θα επιστρέψει σε αυτόν επειδή ο/η σύζυγος δηλώνει ότι τον/τη χρειάζεται ή ότι έχει αλλάξει. Πρέπει λοιπόν να είσαι πολύ προσεκτικός/ή να μην εμπλακείς σε καμία διαφωνία για κανένα λόγο. Δεν είναι εύκολο όταν ο/η πρώην σύζυγος σου λέει ότι θέλει να μείνετε φίλοι ή ότι θέλει χρόνο και χώρο. Οι πελάτες θέλουν συνήθως πολύ καθοδήγηση σε αυτή τη φάση επειδή τα συναισθήματά τους τους κάνουν να θέλουν να αντιδράσουν με τρόπο που να πιέσει τον άλλον σύζυγο προς τη δική τους κατεύθυνση!

Η συμφωνία ενώνει, η διαφωνία χωρίζει!
Ειδικά όταν ο/η σύζυγος είναι εκείνος που χωρίζει πρώτος, δύσκολα θα συμφωνήσει να έρθει σε επαφή μαζί σου. Αν όμως το έχεις χειριστεί σωστά, αυτό που σίγουρα θα πετύχεις είναι να τον/την κάνεις να απολαμβάνει την επικοινωνία μαζί σου. Ύστερα, θα μπορείς να κάνετε πράγματα μαζί χωρίς ο/η πρώην σύζυγος να το εκλάβει ως ραντεβού. Αυτό το σημείο είναι σημαντικό στο να συνεχίζεις να δουλεύεις στο χτίσιμο της μεταξύ σας σχέσης αλλά χωρίς να προσπαθείς να τον/τη πείσεις να γυρίσει γιατί τότε θα τα χαλάσεις όλα. Επίσης πρέπει να είσαι προσεκτικός/ή στο ρόλο που θα έχεις στη ζωή του, να μην είσαι δηλαδή φίλος/η του διότι υπάρχει διαφορά στο να χτίζεις μια φιλία και στο να χτίζεις μια ερωτική επανασύνδεση, ειδικά στις γυναίκες. Έχε στο μυαλό σου ότι δεν μπορείς να πείσεις τους ανθρώπους να νιώθουν έλξη για σένα, είναι σημαντικό λοιπόν να χτίσεις έτσι την επικοινωνία μεταξύ σας που να νιώσει ο άλλος έλξη για σένα από μόνος του. Μπορεί δηλαδή να αποφασίσει ότι δεν θέλει να σε ξαναδεί αλλά δεν μπορεί να επιλέξει αν θα νιώσει έλξη για σένα ή όχι.

Η λύση στα προβλήματα έρχεται μετά και όχι κατά τη διάρκεια της επανασύνδεσης
Καλό είναι να μην προσπαθήσεις να λύσεις το πρόβλημα αφού ο/η πρώην σύζυγος αποφασίσει ότι θέλει να τα ξαναβρείτε. Παρ’ όλο που η λύση των προβλημάτων είναι σημαντική διότι αυτά οδήγησαν και στο χωρισμό, αν το επιχειρήσετε τη στιγμή που σας δηλώσει ότι επιστρέφει, θα κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα και δύσκολα. Εξίσου σημαντικό λίγο μετά την επανασύνδεση, είναι να δείτε ένα σύμβουλο γάμου διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξαναχωρίσετε αν δεν μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τις συγκρούσεις μεταξύ σας. Μπορεί να νιώσεις καλά όταν ο/η πρώην σύζυγος ξαναγυρίσει και να μην θέλεις να αντιμετωπίσεις τα προβλήματά σας, όμως αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη για να τα λύσετε μαζί μια και καλή και να μην χρειαστεί να κινδυνεύσει ο γάμος σας άλλη μια φορά.

Οι συναισθηματικοί δεσμοί κρατούν τους ανθρώπους παντρεμένους, όχι τα έγγραφα και οι νόμοι
Οι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι παντρεμένοι από υποχρέωση καθώς δεν υπάρχει και καμία νομική κατοχύρωση ότι θα είναι ευτυχισμένοι. Ο γάμος είναι σημαντικός διότι δείχνει το επίπεδο δέσμευσης στο οποίο βρίσκονται τα ζευγάρια, τη στιγμή που παντρεύονται. Κι αφού περάσει το τυπικό κομμάτι, πρέπει να μάθουν να νοιάζονται ο ένας για τον άλλον, να απολαμβάνουν ο ένας τη παρέα του άλλου και να κρατάνε το δέσιμό τους δυνατό κι αυτό είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι μαθαίνουν αφού ο/η σύζυγος φύγει. Τότε είναι που καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν τα εφόδια που χρειάζονται για να κάνουν τον/τη πρώην σύζυγο να θέλει να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Εξίσου σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιήσεις τα παιδιά για να τον/τη κάνεις να νιώσει ενοχές. Μπορεί να το πετύχεις αλλά αυτή η ενοχή θα κάνει τον/τη σύζυγό σου να αποτραβηχτεί περισσότερο. Οι ενοχές δεν δημιουργούν έλξη.

Να είσαι ήρεμος/η με κατανόηση
Καταρχάς αν θέλεις πραγματικά να τα ξαναβρείς με τον/τη πρώην σύζυγο, πρέπει να αλλάξεις τρόπο σκέψης. Αντί να προσπαθείς να τον/τη πείσεις να γυρίσει επειδή τον/τη χρειαζεσαι ή επειδή «αυτό είναι το σωστό», πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις τα πράγματα από τη πλευρά του/της συζύγου.Πώς θα ένιωθες και τι θα έκανες αν ήσουν στη θέση του; Πρέπει να αρχίσεις να δείχνεις κατανόηση ως προς τους λόγους που ο/η σύζυγος αποφάσισε να χωρίσετε. Αν δεν μιλάμε για «τέρας», δεν σου ζήτησε να χωρίσετε επειδή σε μισεί και θέλει να σε τιμωρήσει απλά δεν ήταν ευτυχισμένος/η για καιρό και αποφάσισε ότι θέλει να καλυτερεύσει τη ζωή του/της. Αν καταλάβεις τη θέση του/της, θα μπορέσεις να αποκτήσεις έναν καλύτερο και πιο «σωστό» τρόπο σκέψης που θα σε βοηθήσει να φτιάξετε τη σχέση σας από την αρχή!

Να θυμάσαι πάντα πως όταν δεν υπάρχει καθόλου επικοινωνία ή ο/η σύζυγος έχει προχωρήσει με μια καινούρια σχέση ή τίθεται θέμα κακοποίησης, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να πας παρακάτω. Αν όμως, υπάρχει έστω και λίγη επαφή μεταξύ σας και διαισθάνεσαι πως αυτό που είχατε μπορεί να αναζωπυρωθεί, μην χάνεις χρόνο και ξεκίνα σήμερα κιόλας να σκέφτεσαι και να επεξεργάζεσαι στο πώς θα τα ξαναβρείτε. Αν μάλιστα ζητήσεις και τη βοήθεια ενός ειδικού, ακόμη καλύτερα!

Πηγή: http://coachjackito.com/