fbpx

Σχέση με χήρα: Χρήσιμες συμβουλές, για να μην τα βρείτε σκούρα!

| 26 Σεπτεμβρίου 2013
ADVERTISEMENT

Παρά το γεγονός ότι πολλές χήρες, ειδικά οι νεότερες, αποκτούν νέο σύντροφο με την πάροδο του χρόνου, η σχέση μαζί τους μπορεί να αποδειχθεί λίγο περίπλοκη υπόθεση οπότε είναι πολύ σημαντικό, να μην πιέσετε καταστάσεις. Η γυναίκα που έχει χάσει τον άντρα της είναι και η μόνη που γνωρίζει αν και πότε είναι έτοιμη να κάνει νέα σχέση. Επικρατεί δε η άποψη πως οι χήρες, ειδικά οι πιο πρόσφατες, ψάχνουν μανιωδώς την ασφάλεια στο πρόσωπο ενός καινούριου άντρα αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Το κλειδί για να βγείτε με μια χήρα και να την κερδίσετε, είναι να ακολουθήσετε τους ρυθμούς της και να της επιτρέψετε να κάτσει εκείνη στο τιμόνι της σχέσης σας! Τουλάχιστον στην αρχή και για όσο η διαδρομή σας έχει ακόμη…”στροφές”!

Για πολλές χήρες, η διαδικασία του πένθους κρατάει αρκετά, μπορεί και χρόνια. Ανάλογα με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τον άντρα της αλλά και με τον χαρακτήρα της, η περίοδος της θλίψης για μια χήρα μπορεί να ποικίλλει. Για αυτό τον λόγο, μην είστε σίγουρος ότι θα είναι έτοιμη να ξανακάνει νέα σχέση σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εκείνος λοιπόν που θα ζητήσει από μια χήρα να βγεί μαζί του, συνήθως το κάνει όταν έχει δεί σημάδια ότι είναι έτοιμη να ξαναφλερτάρει χωρίς να διατρέχει τον κίνδυνο να τον απορρίψει ή-λόγω της πρωτοβουλίας του- να τον θεωρήσει αναίσθητο. Εάν ο θάνατος του συζύγου της ήταν απρόβλεπτος, είναι αναμενόμενο ότι η διαδικασία του πένθους θα είναι μεγαλύτερη καθώς είναι πιο δύσκολο για μια νέα σε ηλικία χήρα να αποδεχθεί το γεγονός ειδικά όταν αυτό είναι ξαφνικό. Οι μεγαλύτερες ηλικιακά γυναίκες που έχουν προηγουμένως αντιμετωπίσει π.χ. την αρρώστια του συζύγου, είναι κάπως πιο προετοιμασμένες για την απώλεια,  χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως αγαπούν τους άντρες τους λιγότερο από εκείνες που τον έχασαν ξαφνικά και σε μικρότερη ηλικία. Εάν γνωρίζετε έστω και για λίγο καιρό τη χήρα φίλη σας, τότε από την εμφάνιση τη διάθεση και τα λόγια της, μπορείτε από μόνος σας να καταλάβετε αν είναι έτοιμη να “ξαναμπεί” στο παιχνίδι. Σε περίπτωση που π.χ. φροντίζει περισσότερο την εμφάνισή της ή μέρα με τη μέρα την βλέπετε λίγο περισσότερο ευδιάθετη, είναι σημάδια αρκετά θετικά για να πάρετε θάρρος και να της ζητήσετε να βγείτε.


ADVERTISEMENT

Άλλη μία χρήσιμη συμβουλή, είναι να μην προσπαθήσετε να υποκαταστήσετε τον άντρα της. Τη στιγμή που εκείνη αναζητά μια νέα σχέση, προφανώς δεν ψάχνει το πανομοιότυπο της προηγούμενης που μάλιστα έληξε τόσο άδοξα, διότι έτσι θα την κάνετε να νοσταλγεί ακόμη περισσότερο τον άντρα της. Αυτό που ενδιαφέρει μια χήρα είναι να κάνει καινούρια σχέση με καινούριο άνθρωπο και όχι να ξαναδημιουργήσει τη σχέση που είχε με τον άντρα της. Καλύτερα λοιπόν να είστε ο εαυτός σας!

Είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή η χήρα φίλη σας, να θέλει να μιλήσει για τον άντρα της και τον χαμό του. Πρέπει να έχετε κατά νου πως θα υπάρξουν στιγμές ή σημαδιακά γεγονότα, όπως η επέτειος των γάμων τους ή η επέτειος του θανάτου του, όπου η φίλη σας θα είναι πιο συναισθηματική. Μην ζηλεύετε αυτά τα συναισθήματα και επιτρέψετέ της να ανακαλεί αυτές τις στιγμές αλλά, με μέτρο. Είναι αποδεκτό να νοσταλγεί τον γάμο της αλλά δεν είναι υγιές ,αυτή η νοσταλγία και αυτά τα συναισθήματα, να κυριαρχούν μέσα στη δική σας σχέση. Είναι σημαντικό να είστε εκεί για τη φίλη σας όταν είναι λυπημένη αλλά αν αυτή η λύπη επιμείνει, ίσως να πρέπει να δεί κάποιον ειδικό.

Μία χήρα γυναίκα, αν τη χειριστείτε με διακριτικότητα και στοργή, μπορεί να γίνει μέρος μιας ευτυχισμένης και υγιούς σχέσης.  Είναι δε πολύ σημαντικό και για τους δυο σας, να αντιληφθείτε ότι η σχέση σας δεν αντικαθιστά την προηγούμενή σχέση της χήρας φίλης σας, αλλά ότι αποτελεί μια ολοκαίνουρια εμπειρία. Αυτό που επίσης θα σας βοηθήσει είναι να την αφήσετε να ορίσει εκείνη τους ρυθμούς σας καθώς είναι η μόνη που ξέρει πότε είναι έτοιμη να ξαναβγεί με κάποιον και πότε χρειάζεται να απομονωθεί για να πενθήσει. Ωστόσο, εάν βλέπετε πως η φίλη σας δεν σκέφτεται λογικά και αρχίζει να γίνεται σοβαρά καταθλιπτική με τρόπο που αυτό να επηρρεάζει γενικότερα τις σχέσεις με τους γύρω της, καλό είναι –αντί να φύγετε τρέχοντας- να προσπαθήσετε τουλάχιστον να την βοηθήσετε.


ADVERTISEMENT

Πηγή: Huffingtonpost.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ