Πώς να καταλάβεις ότι ο/η πρώην σύζυγος έχει μετανιώσει για το διαζύγιο σας

0

Ο Νίκος χώρισε την Χριστίνα μετά από 15 χρόνια γάμου. Ήταν τελείως ξαφνικό για εκείνη, και για δύο χρόνια σχεδόν, δεν μπορούσε να το ξεπεράσει. Κάποια στιγμή όμως κατάφερε να προχωρήσει. Πλέον ο Νίκος μπαίνει στη ζωή της δύο μέρες τη βδομάδα και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, σαν αποτέλεσμα της κοινής επιμέλειας των παιδιών τους. Είναι η απλή απόδοση της σχέσης τους στο σήμερα. Η Χριστίνα όμως το βλέπει τελείως διαφορετικά, αλλά πως ακριβώς;

Τα ξεσπάσματα

Ο Νίκος μπαίνει στο σπίτι, και δεν του αρέσει αυτό που βλέπει. Ο καινούριος σύζυγος της Χριστίνας παίζει κρυφτό με τα παιδιά. Όλοι χαμογελούν, και τα παιδιά έχουν αργήσει να ετοιμαστούν, ώστε να φύγουν. Εν τω μεταξύ η Χριστίνα βλέπει πως παρατηρεί ο Νίκος όλη την κατάσταση, και μπορέι να καταλάβει ότι δεν είναι χαρούμενος με αυτό που βλέπει. Κάποια στιγμή ξεκινάει να φωνάζει στα παιδιά να ετοιμαστούν γρήγορα για να φύγουν. Η Χριστίνα όμως ξέρει λίγο καλύτερα, ότι ο θυμός του δεν είχε κάνει με τα παιδιά, αλλά με το γάμο και την οικογένεια που άφησε πίσω του. Ο Νίκος κατηγορούσε συνέχεια τον Μάνο (καινούριο σύζυγο της Χριστίνας) ότι κάνει βλακείες, ότι είναι ψεύτικος, ενώ ο Μάνος είναι πάντα ευγενικός και του φέρεται με σεβασμό. Η Χριστίνα όμως γνώριζε πάρα πολύ καλά ότι ο Νίκος ήταν ακόμα μόνος του και πάλευε με την απόφαση του, να αφήσει την οικογένεια του.

Εκρήξεις και κοπλιμέντα

Ο Γιώργος λέει μονίμως στη Μαρία ότι φαίνεται υπέροχη και πως έχει χάσει πολύ βάρος. Ο Κώστας φλερτάρει με την Άννα λέγοντας της συνέχεια ότι θα πρέπει να κάνουν σεξ για χάρη του παλιού καλού καιρού. Όλα αυτά ακούγονται ευχάριστα από την δική τους οπτική, ειδικά εφόσον εκείνοι ήταν που ζήτησαν το διαζύγιο. Η Άννα ήξερε ότι ζύγιζε περισσότερο από όσο θα ήθελε, αλλά ο Γιώργος δεν σταματούσε κατά τη διάρκεια του γάμου τους να την κατηγορεί γι αυτό. Τώρα όμως ξαφνικά την έχει αρχίσει στα κοπλιμέντα. Από που όμως προέρχεται όλο αυτό; Σίγουρα είναι μια ένδειξη ότι το έχει μετανιώσει.

Εκρήξεις καλοσύνης

Η διατροφή και η συνεπιμέλεια μπορεί να είναι συνέχεια υπό αμφισβήτηση. Μόλις συμφωνήσουν δύο άνθρωποι ή θέσει το δικαστήριο τους όρους, τα πράγματα μπορεί να κινηθούν μηχανικά. Ο Πέτρος δίνει στην Τόνια σταθερά σε μηνιαία βάση τη διατροφή των παιδιών, μέχρι να γίνουν 18. Δεν είναι χαρούμενος με την συμφωνία που έχουν κάνει και τη θεωρεί άδικη. Αυτό βάζει περιορισμούς στην μεταξύ τους σχέση. Τι θα γινόταν όμως αν τους έδινε περισσότερα; Τι θα συνέβαινε αν είχε να τους αγοράσει πράγματα για το σπίτι τους;

Υπεράσπιση τιμής

Όταν οι φίλοι του μιλούσαν άσχημα για την πρώην γυναίκα του ο Χρήστος δεν έπαιρνε θέση. Όταν ήταν παντρεμένοι συνήθιζε να την κακολογεί σε εκείνους, αλλά αυτές οι μέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Στην πραγματικότητα τσαντίζεται όταν την αποκαλούν με άσχημους χαρακτηρισμούς. Η σύγχυση του είναι ολοφάνερη στο χώρο. Ο Αντώνης μιλάει στη μητέρα του για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και εκείνη τον ρωτάει αν η πρώην γυναίκα του μπορεί να πληρώνει τις δόσεις του σπιτιού ή αλλιώς θα πρέπει να το πουλήσουν. Ο Αντώνης αντιδρά με αυτό που ακούει με άσχημο τρόπο, παρά το γεγονός ότι η μητέρα του δεν ύψωσε την φωνή της και δεν είπε τίποτα αρνητικό για εκείνη. Έκανε απλά μια ερώτηση. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί πολύ συχνά, όταν κάποιος νιώθεις τύψεις, επειδή άφησε τον/την πρώην του/της.

Πηγή : http://divorcedmoms.com/