Πώς θα καταλάβω ότι η νέα μου σύντροφος έχει ξεπεράσει το διαζύγιό της;

0

Ένας φίλος μου, με ρώτησε πρόσφατα: «Πως μπορείς να καταλάβεις αν η γυναίκα με την οποία βγαίνεις, έχει ξεπεράσει το διαζύγιο της;»

Το να βγαίνεις μ’ένα καινούριο πρόσωπο, μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό, ειδικά αν έχεις αρχίσει να έχεις αισθήματα γι’ αυτό. Το πιο πιθανό είναι, ότι αν έχετε περάσει μαζί ένα μικρό χρονικό διάστημα (μερικές βδομάδες ή ίσως και μερικούς μήνες) να υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχεις δει (συμπεριφορές, συναισθήματα και αντιδράσεις). Όσος περισσότερος καιρός περάσει, τόσο περισσότερο θ’ αρχίσεις ν’ αντιλαμβάνεσαι πράγματα που μπορεί να σε δυσαρεστήσουν, να σε σοκάρουν, να σε κάνουν ν’ αμφιβάλλεις για την σχέση σας ή να τα αποδέχεσαι χωρίς να σου αρέσουν ιδιαίτερα. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι η σχέση δεν θα κρατήσει. Σημαίνει απλά ότι αυτή είναι η πραγματικότητα του να γνωρίσεις σε βάθος κάποιον ή κάποια, σε αντίθεση με την αρχική ιδέα που έχεις για εκείνον/η.

Δείτε σχετικά: Πώς μπορεί ο νέος σύντροφος να στηρίξει τον χήρο μονογονέα.

Όλοι έχουν ένα παρελθόν και αυτό σημαίνει προηγούμενες σχέσεις ή γάμους. Αν είσαι πάνω από 30 ή/και διαζευγμένος/η, έχεις βιώσει τον πόνο του χωρισμού και το ίδιο ισχύει και για τον/τη καινούριο/α σου σύντροφο. Αλλά τι σημαίνει αυτό για την νέα σου σχέση; Πως μπορείς να καταλάβεις αν η γυναίκα με την οποία βγαίνεις έχει ξεπεράσει το διαζύγιο της;

Δεν μπορώ να μπω στο κεφάλι κανενός αλλά οι συμβουλές που μπορώ να προσφέρω βασίζονται σε ό,τι έχω δει στο παρελθόν.

Για παράδειγμα, κάποτε, έβγαινα ένα διάστημα με κάποιον που ήταν σε διάσταση 4 χρόνια αλλά είχε μια πολύ στενή σχέση με την πρώην του. Εκείνη ήθελε να πάρουν διαζύγιο και είχε διάφορες σχέσεις από την αρχή της διάστασής τους. Εκείνος δεν ήθελε σοβαρή σχέση, δεν ανοιγόταν και μετά από 3-4 ραντεβού εξαφανίστηκε. Ήξερα μέσα μου ότι δεν είχε ξεπεράσει την πρώην γυναίκα του και μετά από χρόνια ένας κοινός μας φίλος μου είπε ότι είχε συμπεριφερθεί έτσι και σε άλλες γυναίκες. Μάλιστα, απ’ ότι έμαθα, τα ξαναβρήκε με την πρώην σύζυγο για λίγο. Δεν ξέρω τι κάνει σήμερα.

Η ουσία εδώ είναι ξεκάθαρη. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, δεν μπορούσε να ξεπεράσει τον χωρισμό και αυτό φαινόταν από τον πολύ κολακευτικό τρόπο που μιλούσε για εκείνη. Δεν λέω ότι μ’ αρέσει ν’ ακούω τους άνδρες να μιλάνε άσχημα για τις πρώην τους. Στην πραγματικότητα με αηδιάζει και με απωθεί. Αλλά αυτός είχε μια λάμψη στα μάτια του όταν μίλαγε για εκείνη.

Παρακάτω θα βρείς μερικές ενδείξεις που μπορείς να έχεις υπόψιν, σε περίπτωση που αναρωτιέσαι αν η νέα σου σχέση έχει ξεπεράσει τον χωρισμό από τον/την προηγούμενο/η σύντροφό του/της. Δεν είναι το παν όμως. Απλά άνοιξε τα μάτια σου.

 Ενδείξεις ότι ο/η νέος/α σύντροφος δεν έχει ξεπεράσει τον χωρισμό του/της:

 1. Παινεύει τον/την πρώην.
 2. Μιλά για τον/την πρώην συνεχώς.
 3. Λαμβάνει πολλά μηνύματα από τον/την πρώην.
 4. Ταξιδεύουν μαζί (για τα παιδιά) και μένουν στο ίδιο δωμάτιο.
 5. Δεν έχει χωρίσει επίσημα ακόμα και δεν βιάζεται να το κάνει.
 6. Δεν θέλει να σε βλέπει πολύ συχνά – μια φορά την εβδομάδα για πολλούς μήνες.
 7. Δεν θέλει να γνωρίσει τα παιδιά σου ή εσύ να γνωρίσεις τα δικά του/της.
 8. Το σεξ είναι χλιαρό. Είναι λόγω ντροπαλότητας/νευρικότητας; Ή σκέφτεται τον/την πρώην;
 9. Περνάει χρόνο στο παλιό του/της σπίτι (Όπου ζει ακόμα ο/η πρώην.)

 Ενδείξεις ότι ο/η νέος/α σύντροφος έχει ξεπεράσει τον χωρισμό του/της:

 1. Όλα τα θέματα του/της πρώην τα αντιμετωπίζει σαν θέματα δουλειάς. Παρεμπιπτόντως, δεν λέω ότι οι φιλικές σχέσεις με τον/την πρώην είναι κάτι κακό, αντιθέτως το υποστηρίζω. Αλλά είναι καλό να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να μπορείς να καταλάβεις τι συμβαίνει. Πρόκειται για πλατωνική φιλία ή κρύβει από πίσω, ελπίδα για επανασύνδεση;
 2. Δεν υπάρχει ούτε μίσος ούτε αγάπη στο πρόσωπο του/της όταν αναφέρεται στον/στην πρώην.
 3. Αστειεύεται για πράγματα του παρελθόντος του/της με την/τον πρώην.
 4. Κάνει την προσπάθεια να σου πει ότι η προηγούμενη σχέση έχει πια τελειώσει οριστικά (Αυτό όμως μπορεί να είναι σημάδι και για το αντίθετο.)
 5. Μιλάει για το μέλλον του/της μαζί σου. «Ανυπομονώ να πάμε εκεί μαζί.» «Όταν θα είμαστε 70…»
 6. Νιώθεις την αγάπη του/της. Πραγματικά τη νιώθεις. Μη λες ψέματα στον εαυτό σου. Μπορείς να το καταλάβεις.

Δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβεις αν ο άνθρωπος με τον οποίο είσαι έχει ξεπεράσει τον χωρισμό του/της. Κι εγώ έχω κάνει λάθος στο παρελθόν. Είναι δύσκολο. Αλλά αυτό που μπορώ να σου πω είναι το να εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου. Μην το αγνοείς. Δεν κάνει λάθος. Και τέλος, δώσε χρόνο. Επειδή κάποιος/κάποια δεν έχει ξεπεράσει τον χωρισμό δεν σημαίνει ότι θέλει να επιστρέψει στην προηγούμενη σχέση. Μπορεί απλά να χρειάζεται λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Όλοι μας το έχουμε βιώσει αυτό, έτσι δεν είναι; 

Πηγή: divorcedgirlsmiling.com