Πως να τον πείσεις να σε βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού χωρίς να τσακωθείτε

0

Ποιός θα περίμενε ότι τα ζευγάρια τσακώνονται μέχρι και σήμερα για τις δουλειές του σπιτιού; Ίσως να συνέβαινε στο παρελθόν όταν οι ρόλοι ήταν πιο παραδοσιακοί. Όταν οι άντρες ασχολούνταν με τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, και οι γυναίκες έκαναν όλες τις εσωτερικές εργασίες συμπεριλαμβανομένων την φροντίδα των παιδιών, την προετοιμασία του φαγητού, το πλύσιμο των ρούχων, την καθαριότητα κ.τ.λ.

Σήμερα όμως, αρκετοί πιστεύουν ότι οι ευθύνες ενός σπιτιού ανήκουν και στους δύο – καθώς υπάρχουν ανάγκες που θα πρέπει να διαχωρίσουν αυτές τις υποχρεώσεις. Οι γυναίκες στην προκειμένη περίπτωση υποστηρίζουν την συγκεκριμένη άποψη πολύ περισσότερο από ότι οι  άντρες που πιστεύουν ότι συμμετέχουν στις δουλειές, ενώ η αντίθετη πλευρά έχει μια πολύ διαφορετική γνώμη επάνω σε αυτό.

Γιατί όμως έχει τόσο μεγάλη σημασία σήμερα ποιός κάνει τις δουλειές του σπιτιού; Γιατί η συγκεκριμένη διαμάχη έχει γίνει ένας από τους τρείς βασικούς λόγους που τα ζευγάρια αναζητούν βοήθεια, και πως μπορεί ένα ζευγάρι να ξεπεράσει την συγκεκριμένη κατάσταση;

Η διαφορά ανάμεσα σε έναν ευτυχισμένο και σε έναν δυστυχισμένο γάμο συχνά σχετίζεται με τις δουλειές του σπιτιού. Τα ζευγάρια που δεν έχουν καλή κατανομή εργασιών καταλήγουν πάρα πολύ γρήγορα σε καυγάδες.

Σου προτείνουμε μερικές ιδέες που αν εφαρμοστούν, μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε τις διαμάχες, κάτι που αυτόματα σημαίνει έναν καλύτερο γάμο.

  1. Συζητήστε για όσα περιμένετε ο ένας από τον άλλο.

Μιλήστε για το πως ήταν η κατάσταση στο σπίτι σας καθώς μεγαλώνατε – τα πράγματα που έκανε η μητέρα του καθενός και πως την βοηθούσε ο πατέρας στην προκειμένη περίπτωση. Μπορεί έτσι να εξηγηθούν οι προσδοκίες που έχετε ο ένας από τον άλλο.

Μιλήστε για ότι θεωρείτε ρεαλιστική απαίτηση και τι όχι, και συζητήστε για το πως θα μπορούσατε να διαχωρίσετε τις ευθύνες σας.

2. Προσπαθήστε να έχετε επικοινωνία μεταξύ σας.

Οι γυναίκες κάνουν συχνά ένα λάθος όταν ζητούν την βοήθεια του συντρόφου τους. Γίνονται υποθέσεις σχετικά με το πως πρέπει να γίνουν ορισμένες δουλειές, οι οποίες σε αφήνουν με την εντύπωση ότι η ανάγκη σου για βοήθεια δεν γίνεται σεβαστή σπό τον σύντροφο σου.

Αν υπάρχει κάτι στη λίστα σου που θες να γίνει με συγκεκριμένο τρόπο, τότε θα πρέπει να το κάνεις μόνη σου. Αν όμως μπορείς να αφήσεις τις προσδοκίες σου χωρίς να αγγίζουν την τελειότητα, θα είσαι σε θέση να αφήσεις κάποιον άλλο να κάνει την συγκεκριμένη δουλειά χωρίς να σε νοιάζει το αποτέλεσμα, καθώς θα είσαι ευχαριστημένη για την προσπάθεια.

3. Θέσε μερικά όρια στην ολοκλήρωση ορισμένων εργασιών.

Αν ορίσεις κάποιο χρόνο για να ολοκληρωθεί μια εργασία μπορείς να έχεις και την δομή αλλά και την ευελιξία για να την ολοκληρώσεις. Φρόντισε να έχεις λογικά χρονικά πλαίσια, και αν το χρονοδιάγραμμά σου πρέπει να προσαρμοστεί, τότε μπορείτε να συνεργαστείτε για να το προσαρμόσετε.

4. Βρες χρόνο ώστε να εκτιμήσεις τις δουλειές που υλοποιούνται.

Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό του άλλου. Συχνά χρειάζεσαι χρόνο για να δεις πως πάνε τα πράγματα και πως μπορεί να βελτιωθούν, ώστε να υπάρχει ένα κοινό αίσθημα στο χώρο ότι και οι δύο ενδιαφέρεστε για αυτόν. Ίσως θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές ώστε να διαχωριστούν οι ευθύνες σας. Το κλειδί είναι να έχετε ένα σχέδιο, το οποίο θα μπορεί να υλοποιηθεί.

Τα ζευγάρια που έχουν πετυχημένες σχέσεις βλέπουν τον εαυτό τους σαν ομάδα. Αντιλαμβάνονται ότι νευριάζουν ο ένας με τον άλλο λόγω της αίσθησης ότι οι δουλειές του σπιτιού δεν ολοκληρώνονται. Θεωρούν ότι για να έχουν μια καλή σχέση θα πρέπει συχνά να επικοινωνούν και να δουλεύουν μαζί, σχετικά με το πως βλέπουν το ρόλο του καθενός όσον αφορά τη φροντίδα του σπιτιού.

Είστε λοιπόν ομάδα και έχετε κοινούς στόχους! Μπορείτε να πετύχετε πολλά περισσότερα δουλεύοντας μαζί, παρά να είστε απογοητευμένοι ο ένας από τον άλλο. Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τα συγκεκριμένα θέματα και χρειάζεστε βοήθεια για να αναπτύξετε ένα σχέδιο το οποίο θα δουλέψει στη δική σας περίπτωση, μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από τρίτους.

Μερικές φορές μπορεί να βρούμε βοήθεια μιλώντας σε κάποιον φίλο μας, άλλες όμως χρειαζόμαστε τη βοήθεια ενός ειδικού που μπορεί να μας δώσει μια πιο αντικειμενική άποψη. Αν λοιπόν το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε είναι αρκετά μεγάλο για εσάς, αναζητήστε βοήθεια ώστε να έχετε μια υγιή και δυνατή σχέση.

Πηγή : http://www.yourtango.com/