Πώς να κάνετε τη ζήλια, κίνητρο

0

Λίγο-πολύ όλοι ζηλεύουμε σωστά; Εμείς όμως σήμερα θα αναφερθούμε στους ανθρώπους που ζηλεύουν όσους θεωρούνται επιτυχημένοι, αδυνατώντας να αναγνωρίσουν πως ότι βλέπουν στην επιφάνεια, πολύ λίγη σχέση έχει με τη πραγματικότητα. Παρακάτω θα δείτε μερικούς τρόπους να μετατρέψετε τη ζήλια που νιώθετε σε κάτι θετικό, για τον εαυτό σας και τους γύρω σας!

Καθορίστε το κίνητρό σας
Η έμπνευση δεν έχει να κάνει με τον θαυμασμό αλλά μπορεί να είναι αποτέλεσμα της ζήλιας που νιώθετε και ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να τη μετατρέψει σε κάτι θετικό είστε εσείς. Μερικοί άνθρωποι φαίνεται να είναι πολύ τυχεροί ενώ άλλοι γίνονται τυχεροί μες από τη σκληρή δουλειά. Υπάρχουν επίσης πολύ επιτυχημένοι στον τομέα τους άνθρωποι, που κάποτε τους είχαν πεί ότι δεν κάνουν γι’ αυτό που είχαν θέσει ως στόχο και ότι δεν θα τα κατάφερναν ποτέ. Η επιτυχία αυτών των ανθρώπων ήταν μια αντίδραση σε όσους τους αμφισβήτησαν. Παρομοίως, η κακή τύχη σταμάτησε την αρχικά ανοδική πορεία ορισμένων ανθρώπων ενώ άλλοι είδαν αυτού του είδους την «ατυχία» σαν μια ευκαιρία να επαναδιαπραγματευτούν τα κίνητρά τους και να μάθουν από τις εμπειρίες τους.

Να είστε αληθινοί
Η εικόνα της Kate Middleton που παντρεύτηκε έναν πρίγκηπα, μπορεί να προκαλεί ζήλια σε πολλές γυναίκες αλλά από την άλλη, κανείς δεν σκέφτεται ότι για αυτό το αξίωμα και τη θέση, είναι συνεχώς στα φώτα της δημοσιότητας και στο μικροσκόπιο των δημοσιογράφων αλλά και της βασιλικής οικογένειας. Βλέπουμε όλοι τα πανάκριβα ρούχα και αυτοκίνητα, τα χρήματα και την άψογη εμφάνιση και δεν βλέπουμε το τίμημα, αυτό που πληρώνεις για να τα έχεις όλα αυτά. Το να βλέπει κανείς μόνο αυτά που θέλει, μοιραία τον κάνει ανίκανο να αναγνωρίσει ότι η ομορφιά και η επαγγελματική επιτυχία δεν αποτελούν εγγυήσεις για υγεία, ευτυχία και ευκολία στη ζωή.

Δουλέψτε σκληρά και γίνετε αντικειμενικοί
Η έμπνευση σας είναι η αφετηρία για να κατακτήσετε αυτό που θέλετε. Αρχικά μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον «δάσκαλο» του είδους ή να διαβάσετε σχετικά βιβλία ή πληροφορίες στο internet. Πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται ή δεν παραδέχονται ότι η επιτυχία των άλλων οφείλεται στην εμπειρία και στη σκληρή δουλειά, και θεωρούν πως αυτό που τους βοήθησε ήταν ένας πλούσιος γάμος ή οι γνωριμίες με κάποιον υψηλά ιστάμενο. Αυτό δεν είναι εντελώς ψέμμα, χωρίς όμως το ένα να αποκλείει το άλλο. Μπορεί δηλαδή πράγματι ένας καλός γάμος να βοηθήσει αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν απαιτείται σκληρή προσπάθεια και δουλειά. Το κυριότερο πρόβλημα των ανθρώπων που ζηλεύουν είναι η επιλεκτική όραση, αυτό δηλαδή που επιλέγουν να δούν αντί για εκείνο που πραγματικά υπάρχει μπροστά τους.

Εστιάστε στη δική σας ζωή, όχι στων άλλων
Με τόσες ζωές και προσωπικές στιγμές να δημοσιοποιούνται απροκάλυπτα στη τηλεόραση και στο διαδίκτυο, να βρίσκονται στη τηλεόραση  είναι δελεαστικό και εύκολο να εστιάζετε στη ζωή των άλλων, να κάνετε υποθέσεις και να συγκρίνετε ανθρώπους με λανθασμένα κριτήρια και τρόπο. Πολλές γυναίκες ειδικά, παραλύουν από αυτή τη ζήλια που τις ρουφάει όλη την ενέργεια και τις εμποδίζει από το να κάνουν θετικές αλλαγές και να στοχεύουν ψηλά. Φυσικά δεν εννοούμε να γίνετε εγωιστές και να κοιτάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά να συγκεντρώνεστε στο πώς θα βελτιώσετε τη ζωή σας αλλά και πώς θα απολαύσετε όσα δεν μπορούν να αλλάξουν.

Σημεία δράσης
Αποδεχτείτε ότι μπορεί να ζηλεύετε ορισμένους ανθρώπους και να θεωρείτε ότι τους ήρθαν όλα εύκολα, αλλά είναι σημαντικό να αποδεχτείτε κιόλας ότι αυτή η εκδοχή μπορεί και να μην ισχύει.

Τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να έχουν πολύ θετικές επιρροές, η ζήλια για τις επιτυχίες κάποιου μπορεί να σας οδηγήσει σε μεγαλύτερα πράγματα. Μην αφήνετε τη ζήλια να σας κατατρώει και χρησιμοποιήστε τη προς όφελός σας.

Τίποτα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη σκληρή δουλειά. Να είστε πάντα έτοιμοι να μάθετε καινούρια πράγματα ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να αποδεχτείτε ότι θα ζήσετε με αυτές τις δυνατότητες που έχετε.

Μη μιλάτε άσχημα για τους ανθρώπους και μην τους κρίνετε, ειδικά αν δεν τους γνωρίζετε και να είστε ευγνώμονες με όσους σας βοηθούν. Στη δε περίπτωση που σας προσβάλλουν και σας έχει πειράξει τόσο που δεν μπορείτε να το ξεχάσετε, προσπαθήστε να μετατρέψετε αυτές τις προσβολές σε κίνητρο που θα σας δώσει ακόμη μια να πάτε πιο ψηλά!

Πηγή: womansday