Όταν το τρίτο πρόσωπο στο ζευγάρι λέγεται «πορνογραφία»

0

Μερικοί ισχυρίζονται ότι η ποικιλία είναι το αλάτι της ζωής. Παρόλα αυτά η μονογαμία μπορεί να είναι πολύ δύσκολη για μερικούς ανθρώπους. Μπορεί να έδωσες όρκους αιώνιας αγάπης, αλλά σε πέντε με δέκα χρόνια από τώρα υπάρχει περίπτωση να βαρεθείς, να κουραστείς και να αρχίσεις να ψάχνεις κάτι διαφορετικό.

Ας είμαστε ειλικρινείς, μερικοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να είναι πιστοί στο γάμο τους. Όποιος έχει την τάση να απατήσει τον σύντροφο του, απλά θα το κάνει.

Στατιστικά το 41% των γάμων έχει βρεθεί αντιμέτωπο με την απιστία. Ένα σοκαριστικό ποσοστό, το 74% των αντρών και το 68% των γυναικών, ομολογούν ότι θα είχαν μία εξωσυζυγική σχέση αν πίστευαν ότι δεν θα γίνονταν αντιληπτοί.

Οι συγκεκριμένες στατιστικές σχετίζονται με αληθινές σωματικές και συναισθηματικές ιστορίες ανθρώπων, κλονίζοντας έτσι τα θεμέλια ενός γάμου. Τι γίνεται όμως με εκείνους που στρέφουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες, όχι σε μια άμεση επαφή αλλά σε σεξουαλικά βίντεο και εικόνες μέσα από μια οθόνη;

Θεωρείς ότι είναι ακόμα μια μορφή απιστίας ακόμα και αν γίνεται με αυτό τον τρόπο; Μπορείς σαν γυναίκα να δεχτείς κάτι τέτοιο;

Περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εθιστεί στην πορνογραφία. Το πορνό είναι μια πολύ δυνατή προσημείωση για την εγκεφαλική ευχαρίστηση ενός ανθρώπου και δημιουργεί εικόνες στο μυαλό που είναι αρκετά δύσκολο να υλοποιηθούν. Μόλις κάποιος μπει σε αυτό, υπάρχει η δυνατή επιθυμία για περισσότερο υλικό και η φαντασία μπορεί να γίνει πολύ πιο έντονη για να τον ικανοποιήσει.

Πως νιώθεις λοιπόν αν ο σύντροφος σου βλέπει πορνό;

Σαν σκουπίδι.


Ήμουν 19 χρονών την πρώτη φορά που ο σύζυγος μου έφερε το πορνό στο γάμο μας. Ήμασταν παντρεμένοι μόνο ένα χρόνο όταν ένα βράδυ πήγαμε για ύπνο, και έμεινε πίσω γιατί δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ και ήμουν αρκετά περίεργη γιατί δεν είχε γυρίσει μετά από πολύ ώρα στο κρεβάτι μας. Πήγα στο σαλόνι και τον έπιασα στη μέση μιας ταινίας που είχε νοικιάσει. Ήμουν μικρή και αφελής, δεν είχα δεί ποτέ ξανά πορνό στη ζωή μου και ήμουν σοκαρισμένη και μπερδεμένη.

Ήμασταν παντρεμένοι μόνο ένα χρόνο! Τι ακριβώς έκανα λάθος και είχε ήδη βαρεθεί εμένα και το γάμο μας; Ήμουν ακόμα νέα και όμορφη, αλλά δεν μπορούσα να σταθώ δίπλα στις κοπέλες με τα υπέροχα σώματα, τα οποία ήταν πρόθυμα να κάνουν το οτιδήποτε (και ήξερα πολύ καλά τι έκαναν!)

Ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω κάτι για να κρατήσω τον άντρα μου και θεώρησα ότι το πρόβλημα ήταν η εμφάνιση μου, οπότε ξεκίνησα να συμπεριφέρομαι διαφορετικά στο σεξ! Ήξερα ότι δεν ήμουν αρκετά καλή, δεν ήμουν αρκετή για να ικανοποιήσω τον άντρα μου και έπρεπε να κάνω κάτι, για να γεμίσω αυτό το κενό.

Ήμουν πληγωμένη αλλά για κάποιο λόγο ένιωθα ότι έφταιγα εγώ. Για λίγο το χρησιμοποίησα σαν ευκαιρία για να έχουμε πιο ειλικρινή επικοινωνία μεταξύ μας. Του ζήτησα να μου πεί τι ήθελε από το γάμο μας, ώστε να γίνει η σχέση μας πιο δυνατή και έτσι θα ήμασταν και οι δύο πιο ικανοποιημένοι. Μου πήρε λίγο καιρό μέχρι να καταλάβω ότι το πρόβλημα ήταν δικό του και όχι δικό μου. Μπορεί να είχε εμένα για να περνάει καλά, όμως θα μπορούσε να ψάχνει τριγύρω για κάτι καλύτερο. Δεν μπορούσα να καταλάβω τις εθιστικές αρετές του πορνό και τώρα πια ήταν εθισμένος σε αυτό. Πάντα αναζητούσε κάτι ολοένα και πιο έντονο.

Χωρίσαμε και λίγο αργότερα έμαθα ότι δεν είχε αρκεστεί μόνο στις επιθυμίες του πίσω απο την οθόνη. Ήταν άπιστος σε όλη τη διάρκεια του γάμου μας, και επανέλαβε την εθιστική του συνήθεια και στον επόμενο γάμο του, τον οποίο και λίγο αργότερα διέλυσε. Στο δεύτερο γάμο μου κατάλαβα πόσο καταστροφικό, μπορεί να είναι το πορνό σε ένα γάμο.

Αντίστοιχα έπιασα και τον δεύτερο μου σύζυγο να βλέπει πορνό τα ξημερώματα. Έμαθα ότι ήταν συχνός χρήστης διαφόρων πορνογραφικών site στο ίντερνετ και πως είχε μια μεγάλη συλλογή από ταινίες, τις οποίες έβλεπε όταν δεν ήμουν σπίτι. Τα γνώριμα συναισθήματα λοιπόν ότι δεν ήμουν αρκετή, ξαναγύρισαν αμέσως στο μυαλό μου.

Ένα κομμάτι μου μπορούσε να καταλάβει ότι οι άντρες βιολογικά αναζητούν ποικιλία στο σεξ και το καταλαβαίνω. Δεν μπορούσα να τον κατηγορήσω τελείως επειδή ήθελε να δεί γυναίκες με τέλεια σώματα. Εξάλλου ότι είχα γεννήσει, ήμουν κουρασμένη, δεν πρόσεχα τον εαυτό μου και δεν είχα όρεξη να το κάνω, ήταν πολύ βαρετή διαδικασία για μένα.

Αντιλαμβανόμουν ότι είχε ανάγκες, αλλά και πάλι ένιωθα πληγωμένη. Το γεγονός ότι το έκανε πίσω από την πλάτη μου ήταν που με ενοχλούσε πάρα πολύ. Με πλήγωνε επίσης που δεν ήμουν αρκετά όμορφη, αρκετά σέξι ή ότι δεν μπορούσε να μοιραστεί τις ανάγκες του μαζί μου. Ένιωθα ότι είχα αποτύχει. Δεν είχε ακουμπήσει καν άλλη γυναίκα, αλλά είχε επιτρέψει στον εαυτό του να νιώσει επιθυμία για άλλες γυναίκες.

Είναι γνωστό ότι το πορνό αλλάζει την οπτική των ανθρώπων σε σεξουαλικά αντικείμενα. Συχνά θεωρείται απιστία και είναι αιτία διαζυγίου σε πολλές περιπτώσεις. Στην πραγματικότητα όταν υπάρχει εθισμός στο πορνό είναι διπλάσιες οι πιθανότητες να οδηγηθεί ένας γάμος στο διαζύγιο. Οπότε δεν μπορεί να με πείσει κανείς ότι το πορνό είναι εντελώς αθώο. Το σεξ θα είναι πάντα ένα σημαντικό κομμάτι στο γάμο, αλλά αυτό προϋποθέτει και οι δύο σύντροφοι να βάζουν όλη τους την ενέργεια ο ένας στον άλλον, αντί σε κάποια υποκατάστατη μορφή απόλαυσης.

Πηγή : http://divorcedmoms.com/