Ο σύντροφός μου με κακοποιούσε και θέλω να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία!

0

«Καλησπέρα. Είμαι 21 χρόνων. Στα 15 μου έκανα μια σχέση με έναν άνδρα 11 χρόνια μεγαλύτερο μου. Στην αρχή ήταν όλα ειδυλλιακά! Ερωτευτηκαμε και αγαπηθηκαμε! Ένα χρόνο μετά μου ζήτησε να γνωρίσει τους γονείς μου και στην πορεία μέσα στην επόμενη εβδομάδα δηλαδή γνώρισα και εγώ τους δικούς του! Με συνοπτικές διαδικασίες μας αρραβωνιασαν! Δεκτο εν μέρει γιατί ζούσαμε σε κλειστή κοινωνία!

Ένα χρόνο μετά προέκυψε μια εγκυμοσύνη που από κοινού αποφασίσαμε να κρατήσουμε, όλα άλλαξαν βέβαια όταν η αδερφή του άρχισε να ζηλεύει και να βγαζει κακία και οι γονείς του, φυσικά το ίδιο! Έναν άνθρωπο που αποσκοπούσαν να τον έχουν μόνο για να τους πηγαίνει λεφτά στο σπίτι και αυτοί να κάθονται!  Εγώ δεν μιλούσα και δεν το θεωρούσα πρέπον να μιλήσω άλλωστε δεν μου έπεφτε λόγος! Οι γονείς όταν μάθανε πως θα γίνουνε παππούδες πετάξανε την σκούφια τους χάρηκαν πολύ! Ο κύριος ,ο υποτιθέμενος άνδρας μου, άρχισε να επηρεάζεται και να βγάζει κακία σε εμένα στην μόλις 17 χρόνων σύντροφό του και στο αγέννητο παιδί του! Φυσικά το ίδιο έβγαζε και στους γονείς μου και την αδερφή μου που από όταν ήρθε σπίτι μας του δώσανε τα πάντα απλόχερα σε αντίθεση με τους δικούς του που με θέλανε δούλα να πλένω και να τους μαγειρεύω!

Περνώντας ο καιρός έγινε μία φασαρία και εκεί αποφάσισα να χωρίσω αλλά έκανα υπομονή γιατί φοβόμουν για την σωματική μου ακεραιότητα, την ψυχική ούτως ή άλλως την είχε επηρεάσει! Είχα μία πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη με κίνδυνο να χάσω το παιδί τρείς φορές και η μία στη γέννα!  Καθώς γέννησα είπα θα του δώσω μία ευκαιρία αλλά δεν έβαζε μυαλό!

Λίγες μέρες αφού γέννησα το ποτήρι ξεχείλισε καθώς άρχισε να με βρίζει εμένα και τους δικούς μου,τότε πήρα τηλέφωνο την μητέρα του και ήρθε σπίτι μου! Ίσως να ήταν λάθος μου αλλά δεν με σεβαστηκε κανείς τους και εγώ ξέσπασα με πολύ άσχημο τρόπο βρίζοντας πολύ και άσχημα! Αυτό ήταν και το τέλος! Με αυτόν τον άνθρωπο που αγάπησα και ερωτεύτηκα μέσα σε τρία χρόνια, ζήσαμε τόσα πολλά καλά αλλά τα άσχημα ήταν περισσότερα, βρισιμο και ξύλο! Μετά τον χωρισμό μας προσπάθησε να με προσεγγίσει αρκετές φορές, ευτυχώς δεν είχαμε παντρευτεί ποτέ και δεν είχε αναγνωρίσει το παιδί! Εφόσον είδε πως δεν υπήρχε προοπτική να αλλάξει κάτι από μέρους μου και βλέποντας με να συνεχίζω την ζωή μου, ένα χρόνο μετά έφυγε για Γερμανία! Από το 2012 δεν έχει καμία επαφή με το παιδί μας.

Τώρα έχουν περάσει δυόμιση χρόνια σχεδόν τρία και ξαφνικά μίλησε με μία φίλη μου και της είπε πως έρχεται! Είχα αρχίσει να ξεχνάω τα παλιά άσχημα και να θυμάμαι μόνο τα καλά! Εκείνη την στιγμή ήθελα τόσο πολύ να τον δω να τον ακούσω να του μιλήσω! Του μίλησε η φίλη μου για εμένα και τελικά φάνηκε πρόθυμος να μου μιλήσει! Απλά το ήθελε μόνος του απλά φοβόταν την απόρριψη μου! Εκ τότε μιλάμε καθημερινά! Αποφάσισα να φύγω μαζί του Γερμανία!

Ίσως είναι λάθος αλλά αν δεν δοκιμάσω δεν θα ξέρω! Δεν θα το σκεφτόμουν γιατί ξέρω πως αν είμαστε μακριά από τρίτους που μας επηρέαζαν θα είμαστε καλά! Το μόνο που με στενοχωρεί είναι οι γονείς μου,με στήριξαν τόσο πολύ όλον αυτόν τον καιρό μου δώσανε τα πάντα και θα το πάρουν ως αχαριστία και προδοσία! Βρίσκομαι σε τρομερό αδιέξοδο και δεν ξέρω τι να κάνω! Ξέρω πως πρέπει να κάνω αυτό που θεωρώ εγώ σωστό και αυτό που μου λέει η καρδιά μου αλλά σκέφτομαι τόσο πολύ αυτούς τους ανθρώπους που δώσανε α πάντα για να συνεχίσω εγώ την ζωή μου να δουλέψω και να σπουδάσω και αυτοί να κρατάνε το παιδί μου! Ευχαριστώ που με ακούσατε και η γνώμη σας ίσως να με βοηθήσει!»

Απαντάει η Κοινωνιολόγος, Life Coach & Mentor, κυρία Δώρα Φούντα

Αγαπητή φίλη καλησπέρα,

Δεν  είμαι αρμόδια  εγώ ούτε κανένας άλλος  να σου πει το τι θα κάνεις στη ζωή σου γιατί αυτή είναι μια απόφαση εξαιρετικής σημασίας και αυστηρά  προσωπική. Διαβάζοντας όμως προσεκτικά το γράμμα σου, αναρωτιέμαι  και τολμώ να σε ρωτήσω τι είναι αυτό που σε κάνει να ξεχνάς όλα αυτά που έχεις ζήσει μέσα στη σχέση σου « βρίσιμο και ξύλο» σύμφωνα με τις δικές σου πάντα περιγραφές και αποφασίζεις να φύγεις μαζί του για Γερμανία. Αναρωτιέμαι  αν έχεις κάποιες ενδείξεις ότι η συμπεριφορά του θα είναι διαφορετική από το παρελθόν,  έχετε συζητήσει για τα προβλήματα στη σχέση σας και πως σκοπεύετε να τα αντιμετωπίσετε; ΄Έχετε αναλάβει την ευθύνη σας στο βαθμό που σε αφορά και τον αφορά για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ σας, με αποτέλεσμα να  έχεις ένα παιδί που δεν το έχει αναγνωρίσει ο πατέρας του;

Αναφέρεις ως κύριο  πρόβλημα τους γονείς σου, το θέμα όμως  δεν είναι να σκεφτείς τους γονείς σου αλλά να σκεφτείς τον εαυτό σου και την ευθύνη που έχεις απέναντι στο  παιδί σου και στον εαυτό σου. Ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να αφήσεις  για λίγο το συναίσθημα σου στην άκρη  και να σκεφτείς λίγο και με τη λογική γιατί θα πρέπει να ξέρεις ότι η ποιότητα της σκέψης μας καθορίζει την ποιότητα των πράξεων μας.

Καλή τύχη!

Δώρα Φούντα
Κοινωνιολόγος, Life Coach & Mentor
Τηλέφωνο γραφείου: 210 6141378
Κινητό: 6973747236
Web: http://www.fountacoach.com
E-mail: fountacoach@gmail.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!