Ο πατριός μου με έδιωξε από το σπίτι επειδή έφερα έναν gay φίλο μου

0

Τον τελευταίο καιρό μισώ τον πατριό μου. Δεν μου δίνει καμία σημασία, όταν είμαστε στo ίδιο δωμάτιο δεν μιλάμε καν, και αν προσπαθήσω να τον πλησιάσω απλά με αγνοεί. Ζω με τον θείο μου αυτή τη στιγμή, διότι δεν αντέχω άλλο να τον βλέπω μπροστά μου.

Επειδή είμαι μεγαλύτερος η μαμά μου υποθέτει ότι μετακόμισα γιατί ήθελα περισσότερο χώρο και ανεξαρτησία. Ο πατριός μου έχει θέματα διαχείρισης θυμού, και δεν μπορώ να πω σε τίποτα τη γνώμη μου επειδή θεωρεί ότι πάντα κάνω λάθος.

Μια μέρα έφερα σπίτι τον καλύτερο μου φίλο ο οποίος είναι gay, και τον έδιωξε κακήν κακώς φωνάζοντας ότι δεν ήθελε σκουπίδια στο σπίτι του! Μου ζήτησε να φύγω και εγώ από το σπίτι γιατί τον έφερα.

Έχω φτάσει στο σημείο που δεν θέλω να τον ξαναδώ μπροστά μου, αλλά ξέρω ότι δεν πρόκειται να συμβεί, διότι με την μαμά μου έχουν μαζί έναν γιό. Δεν έχω μιλήσει σε κανέναν για όσα νιώθω. Να τα πω στη μητέρα μου ή να τα αφήσω όλα και να εξαφανιστώ;

Αγαπητέ φίλε,

Σε καταλαβαίνω, ο πατριός σου ακούγεται αρκετά δυσάρεστος χαρακτήρας και ευέξαπτος. Θεωρώ ότι μπορείς να δείς το θέμα από δύο διαφορετικές πλευρές. Από τη μία έχεις φύγει από το σπίτι και μένεις στο θείο σου, οπότε δεν χρειάζεται να τον βλέπεις.

Μπορείς να κανονίσεις να βλέπεις την μητέρα σου όταν εκείνος δεν θα είναι εκεί ή θα μπορείς να την συναντήσεις έξω από το σπίτι για καφέ ή φαγητό. Η κατάσταση μπορεί να γίνει περίπλοκη μόνο αν η μαμά σου προτείνει να βγείτε όλοι μαζί, ή να πας σπίτι μια Κυριακή για φαγητό. Θα είναι δύσκολο για εσένα να ψάχνεις συνέχεια για δικαιολογίες. Όπως ανέφερες και πριν, ίσως να υποθέτει ότι δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα, και μπορεί να χαίρεται που μετακόμισες.

Τις περισσότερες φορές η ειλικρίνεια είναι και η καλύτερη τακτική. Να θυμάσαι ότι αν εμπιστευτείς την μαμά σου, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα πράγματα θα μπούν σε μια σειρά. Προσπάθησε να εξηγήσεις ήρεμα ότι δεν θες να περνάς χρόνο μαζί του για όλους τους λόγους που ανέφερες σε εμένα, αλλά μπορείς να αναφέρεις ότι εκτιμάς το γεγονός ότι είναι παντρεμένοι και πως έχουν ένα παιδί μαζί.

Εξήγησε της ότι θες να την βλέπεις όποτε μπορείς, αλλά πως δεν θες να έχεις καμία επαφή μαζί του. Μην το κάνεις όμως με τρόπο που μπορεί να φανεί ότι την προκαλείς να διαλέξει ανάμεσα σε εσένα και εκείνον. Καλή τύχη!

Πηγή : http://www.mirror.co.uk/