Ο νυν σύζυγος ζηλεύει πολύ τον πρώην και θέλει η κόρη μου να τον αποκαλεί «μπαμπά». Τί να κάνω;

0

Με τον σύζυγό μου είμαστε παντρεμένοι εδώ και 2 χρόνια και ζηλεύει πολύ τον πρώην μου. Με τον πρώην σύζυγό μου έχουμε μια 7χρονη κόρη και εκείνη επισκέπτεται τον μπαμπά της κάθε Σαββατοκύριακο  και μερικές φορές όταν της λείπει μπορεί να μείνει μαζί του από την Πέμπτη έως την Κυριακή.

Eπίσης μαζί του βρίσκεται στις διακοπές, αλλά περνάνε γενικά όλες τις διακοπές μαζί.

Εν συνεχεία το καλοκαίρι ένα μήνα ολόκληρο το περνάει με τον μπαμπά της, άλλωστε τον λατρεύει , και ο νυν σύζυγός μου το ζηλεύει αυτό.

Εάν ο πρώην μου θέλει περισσότερο χρόνο με την κόρη μας και δεν το έχουμε προγραμματίσει είμαι σύμφωνη, δεν λέω όχι. Αλλά ο σύζυγός μου επιμένει συνέχεια ότι θα πρέπει να κάνουμε κάποια συμφωνία για τις επισκέψεις μέσω δικαστηρίου.

Η κόρη μου αγαπάει τον πατριό της πάρα πολύ, αλλά είναι προφανές ότι αγαπάει περισσότερο τον μπαμπά της.

Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι ο σύζυγός μου είναι ζηλιάρης  επειδή η κόρη μου δεν τον αποκαλεί ποτέ μπαμπά και εγώ ποτέ δεν έκανα νύξη στο ζήτημα αυτό για να μην φέρω σε δύσκολη θέση την μικρή και δε ήθελα να την πιέσω να αποκαλέσει και κάποιον άλλον μπαμπά πέρα από τον βιολογικό της μπαμπά.

Ο σύζυγός μου επειδή δεν έχει παιδιά ή μάλλον επειδή δεν έχουμε δικά μας παιδιά θέλει να έχουμε μια κανονική οικογένεια, ζηλεύει ακόμα και που ασχολείται ο πρώην μου με την μικρή είτε πηγαίνοντας σε συναντήσεις με δασκάλους, είτε στο μπαλέτο, είτε στα παιχνίδια ποδοσφαίρου, είτε στα πάρτυ γενεθλίων.

Με τον πρώην μου είχαμε προβλήματα  για αυτό και χωρίσαμε, αλλά επειδή είναι καλός πατέρας έχουμε καλή σχέση για το παιδί μας

Ο σύζυγός μου, αν και ζηλιάρης είναι ευγενικός με τον πρώην μου όμως μου είπε ότι θα ήθελε να «υιοθετήσει» την κόρη μου για να ζήσουμε σαν μια φυσιολογική οικογένεια, όμως μιας και η κόρη μου έχει ήδη έναν μπαμπά αυτό είναι φύση αδύνατον.

Χαίρομαι που ο σύζυγός μου αγαπάει την κόρη μου σαν δικό του παιδί, αλλά θα ήθελα να σεβαστεί το γεγονός ότι η κόρη μου αγαπάει τον μπαμπά της.

Του έχω εξηγήσει ακόμα ότι δεν είναι διαγωνισμός για το ποιος θα κερδίσει την μικρή, ίσα ίσα είναι τυχερή που έχει έναν πατριό και έναν μπαμπά που την λατρεύουν τόσο πολύ.

Όμως ο νυν θέλει να είναι ο μοναδικός μπαμπάς. Το καλό είναι πως παρόλο που ζηλεύει δεν έχει μιλήσει ποτέ άσχημα για τον πρώην μου μπροστά στην κόρη μου, αν και αυτό δεν θα το ανεχόταν και η ίδια. Τί να κάνω;

Πηγή: http://www.proteacher.net