Ο άντρας μου, με χώρισε για μία άλλη που έμεινε έγκυος. Τώρα που εκείνη απέβαλε θέλει να γυρίσει. Τί να κάνω;

Μετά από τον ερχομό του πρώτου μας παιδιού και δύο δύσκολα χρόνια όπου δεν είχαμε καμία βοήθεια από κανένα, αποξενωθήκαμε με τον άντρα μου και γίναμε δύο ξένοι. Εκείνος δούλευε πολλές ώρες και εγώ μεγάλωνα μόνη μου το παιδί μας. Η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο, το παιδί μεγάλωνε και η σχέση μας αντί να φτιάχνει χειροτέρευε. Προσπάθησα να του μιλήσω, του είπα ότι δεν πάει άλλο και πως ή θα έπρεπε να φτιάξουμε τη σχέση μας, ή να σκεφτούμε το χωρισμό. Τι το ήθελα; Έφυγε από το σπίτι και καλά να σκεφτεί, και το πραγματικό αποτέλεσμα ήταν να πάει να μείνει με μια άλλη 20χρονη κοπέλα και μέσα σε 1,5 μήνα να την αφήσει έγκυο (ότι δηλαδή είχε κάνει με εμένα πριν από 2 χρόνια). Τελικά η κοπέλα απέβαλε και ο άντρας μου θέλει να γυρίσει σε εμένα και το παιδί μας. Τον αγαπάω αλλά δεν τον εμπιστεύομαι πια. Τι να κάνω; Είμαι άνεργη 27 ετών με ένα δίχρονο παιδί και νιώθω να καταστρέφομαι.

Χριστιάνα

Απαντάει η  Σύμβουλος Σχέσεων κυρία Βίκυ Κάουλα

Αγαπητή φίλη,

Η κατάσταση που αντιμετωπίζεις είναι σίγουρα πολύπλοκη και δικαιολογεί απόλυτα τη σύγχυση και το μπέρδεμα, στο οποίο βρίσκεσαι.

Από τα γραφόμενα σου φαίνεται ότι έχεις πολύ ξεκάθαρο στο μυαλό σου το τι συνέβη σ’ εσένα και τον άντρα σου, στη σχέση σας και στο γάμο σας. Μετά τον ερχομό του παιδιού σας αφεθήκατε και παραμελήσατε τη μεταξύ σας σχέση, με αποτέλεσμα να αποξενωθείτε. Και όταν συνειδητοποίησες πού βρισκόσασταν προσπάθησες να το παλέψεις για να ξαναέρθετε κοντά. Με τη διαφορά ότι κάτι τέτοιο απαιτεί να το θέλουν και οι δύο, κάτι που στη δική σας περίπτωση δε συνέβη, αφού ο άντρας σου είχε ήδη προχωρήσει σε άλλη σχέση.

Σίγουρα δεν μπορώ εγώ να σου δώσω απάντηση τι να κάνεις σχετικά. Μόνο εσύ είσαι αρμόδια να αποφασίσεις. Πριν καταλήξεις κάπου, σκέψου εάν πιστεύεις ότι υπάρχουν πιθανότητες να ξαναφτιάξει η σχέση σου με τον άντρα σου, εάν είσαι διατεθειμένη να προσπαθήσεις να τον ξαναεμπιστευτείς και να παλέψεις να ξαναείστε ουσιαστικά μαζί.

Εάν εσύ κρίνεις ότι αξίζει η προσπάθεια τότε θα είναι πολύ χρήσιμη μια συζήτηση ειλικρινής με τον άντρα σου, προκειμένου να διαπιστώσεις εάν κι εκείνος είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει έντιμα, τίμια και ειλικρινά για τη σχέση σας και την οικογένεια σας.

Χρειάζεται προσοχή μόνο μην παρασυρθείς σε επιπόλαιη απόφαση επειδή είσαι άνεργη και νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε αδιέξοδο. Μην αποφασίσεις να προσπαθήσεις μόνο και μόνο επειδή έτσι θεωρείς ότι θα είσαι ασφαλής εσύ και το παιδί σου από οικονομικής άποψης.

Στην περίπτωση που και οι δύο επιθυμείτε να δώσετε μια ευκαιρία, επειδή θέλετε να είστε μαζί, τότε πάρε το ρίσκο και προσπάθησε.

Στη διάθεση σου, εάν χρειαστείς οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια.

Να είσαι καλά!

Βίκυ Κάουλα
Life & Business Coach
Σύμβουλος Διαπροσωπικών Σχέσεων
Προσωπικής Ανάπτυξης & Ενδυνάμωσης
Εκπαιδεύτρια Διαζυγίου
Κινητό: 6936-820600
Email: Vicky.Kaoula@gmail.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!