Είμαι 25 χρονών με ένα παιδί και νιώθω ότι πνίγομαι σε αυτό το γάμο…

0

«Είμαι με τον άντρα μου 8 χρόνια, από τα 17 μου. Eίχαμε αρκετά προβλήματα στο γάμο μας, κυρίως οικονομικής φύσης. Σε γενικά πλαίσια ήταν δίπλα μου πάντα, δεν μου χάλαγε χατίρι. Αλλά εγώ νιώθω ότι πνίγομαι, ότι ζω μέσα στην ρουτίνα χωρίς ζωή, χωρίς τίποτα. Προσπάθησα να του το εξηγήσω, προσπάθησα να κάνω πράγματα για να διορθωθεί η κατάσταση αλλά ο άντρας μου είναι τόσο οκνός, χωρίς ζωή μέσα του. Βαρέθηκα.

Είμαι 25 χρονών μ’ ένα παιδάκι 5 ετών και νιώθω σαν να ζω την ζωή μιας σαραντάρας. Τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχει καμία σεξουαλική επιθυμία από μέρους μου. Νιώθω ότι θέλω να ζήσω και αφού ο άντρας μου δεν θέλει να μ’ ακολουθήσει τότε θα το κάνω μόνη μου.

Ο άντρας μου είναι τριάντα ετών, εργαζόταν για πολλά χρόνια αλλά από την στιγμή που δούλεψα εγώ και έπαιρνα πολύ καλά χρήματα σταμάτησε την δουλειά. Στην αρχική του δουλειά τον έδιωξαν γιατί δεν πήγαινε στην ώρα του ενώ μετά δεν δούλεψε κάπου αλλού γιατί όπως ισχυριζόταν δεν έβρισκε δουλειά, κάτι το οποίο δεν ισχύει γιατί του πρότεινα αρκετές δουλειές αλλά η μια όπως έλεγε ήταν χειρότερη από την άλλη.

Εδώ και δυο μήνες δουλεύει περιστασιακά ενώ το μόνο του ενδιαφέρον είναι να πηγαίνει στο γήπεδο. Νιώθω ότι πνίγομαι τί να κάνω;».

Απαντάει η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια κυρία Αντωνία Αντωνά

Αγαπητή φίλη,Ενώ αντιλαμβάνομαι πλήρως τη δυσκολία της κατάστασης που βιώνεις, ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που θες να με ρωτήσεις. Μου ακούγεται περισσότερο σαν να θες απλά να μιλήσεις σε κάποιον, να εκφράσεις τις σκέψεις και τα παράπονα σου και σε αυτό το πλαίσιο αναρωτιέμαι αν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι γύρω σου, ένα υποστηρικτικό πλαίσιο, ή νιώθεις πως τα περνάς όλα αυτά μόνη σου.Δείτε σχετικά: Έλα να μιλήσουμε λίγο τώρα που κοιμάται η γυναίκα μου!Μέσα από αυτά που περιγράφεις καταλαβαίνω σίγουρα πως έχεις μπει σε μία ρουτίνα που σε κουράζει και σε κάνει να νιώθεις πως γερνάς πριν την ώρα σου, ενώ έχουν εκλείψει και οι σεξουαλικές επαφές – πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο για ένα τόσο νέο ζευγάρι. Φαίνεται επίσης πως το μεγαλύτερο σου θέμα με το σύζυγό σου είναι πως πλέον δεν τον θαυμάζεις, γεγονός που νιώθεις μάλιστα πως το προκαλεί ο ίδιος με το να μην έχει ενδιαφέροντα και να εξαρτάται οικονομικά από εσένα ή τον πατέρα του.
Η αλήθεια είναι πως είναι εξαιρετικά σημαντικό για μία γυναίκα να θαυμάζει τον άντρα που έχει δίπλα της αλλά αναρωτιέμαι αν αυτά τα στοιχεία του δεν τα γνώριζες εξ’αρχής. Αν ήταν πάντα έτσι και επέλεξες παρ’αυτά να πορευτείς μαζί του, τότε κάποια άλλη ανάγκη σου ικανοποιούσες, η οποία ενδεχομένως πλέον να έχει παρέλθει και άρα τώρα βλέπεις τα πραγματικά χρώματα της σχέσης σας. Αν στην πορεία έγινε έτσι, και πάλι καλό θα είναι να αναλογιστείς τους λόγους που τον οδήγησαν εκεί – μήπως ο δικός σου δυναμισμός του δίνει χώρο και δυνατότητα να ‘τεμπελιάζει’;Σε κάθε περίπτωση, θα σε προτρέψω να ψάξεις το δικό σου μερίδιο ευθύνης και τις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες, καθώς αν δεν κάνεις την αυτοκριτική σου πολύ πιθανόν να επαναλάβεις τα ίδια μοτίβα ακόμα και χωρίζοντας και κάνοντας μία νέα σχέση. Σου προτείνω λοιπόν να φύγεις λίγο από το ‘Αυτός’ και να γυρίσεις στο ‘Εγώ’ έτσι ώστε να πορευτείς με δική σου επιλογή και δική σου ευθύνη.Παραμένω στη διάθεσή σου για οτιδήποτε θες να με ρωτήσεις.

Αντωνία Αντωνά
Σύμβουλος Ψυχικής υγείας και Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια
Ομήρου 2, Κηφισιά
Τηλέφωνο: 6944-757122

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.