Μπορεί ο γάμος να σωθεί μετά από μια «βόμβα»; Ρίξ’ την και θα δείς!

0

Όλοι οι γάμοι βρίσκουν κάποια στιγμή τοίχο, όταν η επικοινωνία δεν κυλάει ομαλά όπως θα έπρεπε, και η σχέση του ζευγαριού φαίνεται να έχει ξεθωριάσει εξαιτίας του άγχους της καθημερινότητας. Τα οικονομικά, τα προβλήματα υγείας, οι απαιτητικές δουλειές, και ο χρόνος που δεν περνάτε μαζί, μπορούν να παίξουν το ρόλο τους. Αλλά με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και από τους δυό σας, ένας γάμος που παλεύει να κρατηθεί, μπορεί να ξαναμπεί στον ίσιο δρόμο.

Τι να κάνεις αν ο σύντροφος σου, σου πετάξει μια «βόμβα», κάτι που δεν περίμενες, κάτι πέρα από τα συνηθισμένα; Μπορεί ο γάμος σας να επιβιώσει μετά από ένα σοκαριστικό χτύπημα, που μπορεί να καταστρέψει όλα όσα φτιάξατε μαζί; Υπάρχουν χτυπήματα τα οποία θα μπορούσαν να ξεπεραστούν;

Η Σοφία είναι μια μαμά 38 ετών με δύο παιδιά, η οποία θυμάται τη στιγμή που ο πρώην άντρας της πέταξε την κροτίδα στο γάμο τους. Για μήνες, διαφωνούσαν πάρα πολύ συχνά, είχαν πάρει αποστάσεις, και προσπαθούσαν να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους, για χάρη των παιδιών. Σε μια πράξη απελπισίας, προσπάθησαν να αναζητήσουν βοήθεια σε κάποιον ειδικό, για να τους βοηθήσει να σώσουν το γάμο τους.

Στην αρχή εκείνη πίστευε ότι οι επισκέψεις τους στον ειδικό είχαν αποτελέσματα. Οι συνεδρίες φαινόντουσαν να αποδίδουν και είχαν ξεκινήσει να μιλάνε, ακόμα και να γελάνε όταν ήταν οι δυο τους. Ξεκινήσαν να κάνουν σχέδια σαν ζευγάρι, και συχνά έπαιρναν μπέιμπι σίτερ να κρατήσει τα παιδιά, για να μπορέσουν να βγούν ραντεβού, κάτι που είχαν σταματήσει να κάνουν μετά τα παιδιά.

Θυμάται ξεκάθαρα τη στιγμή που έφυγε από την συνεδρία, λίγα λεπτά πρίν πέσει η βόμβα. Ήταν ένα όμορφο πρωινό του Οκτώβρη, και είχαν μια αίσθηση αισιοδοξίας, καθώς συζητούσαν πιθανά σχέδια που θα μπορούσαν να κάνουν, πηγαίνοντας στο αυτοκίνητο.

Καθώς πήγαιναν για φαγητό, εκείνος άρπαξε την ευκαιρία και τη ρώτησε αν θα μπορούσε να της εκμυστηρευτεί κάτι, χωρίς όμως να την στεναχωρήσει. Τι θα μπορούσε να της πεί; Αρχικά χάρηκε γιατί ήθελε να της ανοιχτεί, και ήλπιζε ότι έτσι θα μπορούσαν να φύγουν από πάνω τους τα φορτία που χώριζαν τη σχέση τους. Επίσης όπως ήταν λογικό, ήταν και περίεργη να μάθει. Τι νέα θα μπορούσε να της πεί, που θα τον έκαναν να φοβηθεί την αντίδραση της; Θα έπρεπε να φοβάται γιατί ήταν έτοιμος να της μιλήσει μετά από μήνες που η σχέση τους είχε ψυχραθεί;

Κόμπιασε, φοβήθηκε για το χειρότερο, αλλά τον ενθάρρυνε να είναι ειλικρινής μαζί της, γιατί ήταν πρόθυμη να κάνει οτιδήποτε (ή τουλάχιστον έτσι πίστευε) για να σώσει το γάμο τους. Η εξομολόγηση του δεν ήταν όμως αυτό που περίμενε.

Της είπε « εφόσον είμαστε ειλικρινείς σχετικά με το ποιοί είμαστε και με το τι θέλουμε σε μια σχέση, θέλω να σου πώ ότι πάντα ήθελα να είμαι με έναν άντρα, και νιώθω ότι είναι κάτι που θέλω να κάνω στην παρούσα φάση…» Μππααααμμ!

Καθώς οδηγούσε, συνέχισε να μιλάει για τα γεγονότα που τον έκαναν να το συνειδητοποιήσει, και τι είχε στο μυαλό του , ενώ εκείνη είχε μείνει στήλη άλατος, χωρίς να ξέρει τι να απαντήσει. Ένιωσε το στομάχι της να γυρνάει ανάποδα, αλλά δυσκολεύτηκε με την αντίδραση που θα έπρεπε να έχει. Τη διαβεβαίωσε ότι τον έλκυε ακόμα σαν γυναίκα, και ότι την ήθελε ακόμα. Τότε ξεκίνησε να αναρωτιέται , για το ποιά θα έπρεπε να είναι η σωστή απάντηση μιας συζύγου, σε αυτή την ανακοίνωση.

Είχε κάνει μια πολύ μεγάλη αποκάλυψη, με το να της μιλήσει για  ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, το οποίο είχε πολύ μεγάλο ρίσκο. Σίγουρα γνώριζε ότι το να αποκαλύψει το μυστικό του, ήταν ένας τζόγος γιατί θα μπορούσε είτε να τον απορρίψει, είτε να μείνει μαζί του.

Βρέθηκε σε μια θέση που δεν μπορούσε να επεξεργαστεί τα δεδομένα. Είχε μεγαλώσει με την εντύπωση, ότι ο γάμος είναι κάτι που αξίζει να παλέψεις, και ότι θα έπρεπε να τον κάνεις να πετύχει με οποιοδήποτε κόστος. Δεν γνώριζε αν ήθελε να είναι μέρος ή αν θα έπρεπε απλά να αποδεχτεί τις ανάγκες του. Είχε αποδεχτεί την ομοφυλοφιλία του, αλλά ένιωθε ότι της είχε κλέψει κάποια κομμάτια με την αποκάλυψη του, γιατί δεν ήταν η ζωή που είχε διαλέξει γιατί δεν γνώριζε ότι ο άντρας που είχε επιλέξει, είχε μια κρυφή bisexual ζωή. Θα ήταν διαφορετικά αν το γνώριζε από την αρχή και είχε συμφωνήσει να μπεί σε αυτή τη σχέση, αλλά τώρα ένιωθε παγιδευμένη σε μια ζωή που δεν είχε συμφωνήσει.

Ένιωσε άσχημα να τον καταδικάσει για την ειλικρίνεια του, αλλά συνέχισε να τον φαντάζεται με έναν άλλον άντρα, και ξεκίνησε να αναρωτιέται πως αυτή η καινούρια του πλευρά, θα μπορούσε να ταιριάξει στη ζωή που είχαν επιλέξει να χτίσουν την τελευταία δεκαετία. Τι θα γινόταν με τα παιδιά, και τις οικογένειες τους; Τι θα γινόταν μεταξύ τους; Ήταν ένα μυστικό που θα ήθελε να το γνωρίζει;

Της πρότεινε να βρούν ένα swingers site ώστε να εντοπίσουν συντρόφους, που θα βρισκόντουσαν κοντά τους για να πειραματιστούν. Προσπάθησε να το παίξει ότι ήταν άνετη με αυτό και να αποδεχτεί τις επιθυμίες του, αλλά της φαινόταν βρώμικο και λαθος από όποια πλευρά και αν το κοίταζε. Εάν ένα ζευγάρι ενδιαφέρεται από κοινού να έχει μια τέτοια περιπέτεια, είναι δική τους δουλειά, απλά εκείνη δεν μπορούσε να το διαχειριστεί.

Η βόμβα λοιπόν που έπεσε στο γάμο αυτού του ζευγαριού, προκάλεσε και τη διάλυση του. Ο γάμος τους ήδη υπέφερε, και το νέο συστατικό που προστέθηκε τράβηξε τα όρια της σχέσης χωρίς να υπάρχει σωτηρία. Η Σοφία έχει μέχρι και σήμερα, κρατήσει το συγκεκριμένο μυστικό μακρυά από τους περισσότερους, για να προστατέψει τα παιδιά της από το να μάθουν κάτι, που θα τα πλήγωνε για τον πατέρα τους. Στα δύο άτομα που επέλεξε να το πεί, δεν την πίστεψαν εξαιτίας του τρόπου που τον είχαν δεί να κινείται στην καθημερινότητα του, και ήξερε ότι απλά θα το αρνιόταν σε περίπτωση που τον ρωτούσαν.

Μια βόμβα μπορεί να πάρει τη μορφή πολλών πραγμάτων: απιστία, εξάρτηση, ένα μεγάλο λάθος. Ένα πράγμα που όλα όμως μοιράζονται κοινό, είναι στη ρίζα μιας κρυφής δραστηριότητας, κάτι που το άτομο ντρέπεται να πεί, ή κάτι για το οποίο τους κάνει να μην ήταν απόλυτα ειλικρινείς με τον σύντροφο τους ή ακόμα και με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Μια βόμβα θα μπορούσε να αναπτύξει πρόβλημα στη σχέση, αν ο ένας από τους δύο νιώθει ότι δεν μπορεί να μιλήσει στον άλλο για πολλούς λόγους. Επίσης είναι κάτι, που δίκαια θα μπορούσε να ειπωθεί στην αρχή της σχέσης και θα έδινε στον έναν την ευκαιρία να συμφωνήσει με όσα συμβαίνουν, ή τουλάχιστον να υπάρχει μια μεγάλη αποκάλυψη όταν ο ένας θα αποφασίσει να ανοίξει την καρδιά του στον άλλον.

Αυτά τα μυστικά μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να μοιραστούν, πολύ συχνά, μπορεί να είναι αμφιλεγόμενα και επικίνδυνα για τη σχέση. Παρόλα αυτά, αν δεν μιλήσεις για τον εαυτό σου, παίρνεις το ρίσκο να χάσεις μια σημαντική σχέση μόνο και μόνο για να κρατήσεις κάτι κρυφό για εσένα. Χωρίς καμία αμφιβολία, είναι ένα μυστικό που μπορεί να ευδοκιμήσει και να μεγαλώσει, ώστε όταν θα αποκαλυφθεί και να είναι καταστροφικό για τη σχέση! Ειλικρινά, ακόμα και αν είναι ρίσκο, είναι η καλύτερη πολιτική που μπορεί να εφαρμοστεί ώστε να αποφύγεις τα χειρότερα!

Πηγή : http://divorcedmoms.com/