Μην ψάχνεις τον έναν και μοναδικό. Ψάξε τους πολλούς!

0

Δεν ξέρω αν υπάρχει έστω μια γυναίκα ή ένας άνδρας σε αυτό τον κόσμο που δεν αναζητά το ιδανικό του ταίρι και που δεν έχει αναρωτηθεί «Που είναι επιτέλους;». Ας μην κοροϊδευόμαστε λέγοντας ότι δεν μας νοιάζει. Μας νοιάζει. Το να θέλουμε να βρούμε την αληθινή αγάπη, είναι ένα έμφυτο ανθρώπινο χαρακτηριστικό!

Ένας φίλος μου, πρόσφατα χωρισμένος, με ρώτησε «Θα είναι ποτέ εύκολο να βρω κάποια;», και τότε μπήκα σε σκέψεις.

  1. Είναι ιδέα μου ή είναι πολύ αγχωμένος, θέλοντας να βρει κάποια (εννοώντας το ιδανικό του ταίρι) σύντομα μετά το διαζύγιο του;
  2. Γιατί θεωρεί ότι το να βρει κάποια δεν είναι «εύκολο»;

Έχω μια ιδέα που μπορεί να δοκιμάσει οποιοσδήποτε ψάχνει το ταίρι του: Γιατί , αντί να ψάχνεις για τον έναν και μοναδικό, να μην ψάξεις πρώτα για τους πολλούς;

Τί εννοώ; Όταν επιστρέψεις στην αναζήτηση συντρόφου, είτε αυτό γίνει μετά από τη λήξη ενός γάμου ή μιας σχέσης (μακροχρόνιας ή μη), ή αν ακόμα έχεις κάνει ένα διάλειμμα από αυτή την προσπάθεια και είσαι τώρα πλέον έτοιμη/έτοιμος να ξανα-ξεκινήσεις την αναζήτηση, αντί να διοχετεύσεις όλη σου την ενέργεια και το χρόνο στο να βρεις τον ιδανικό/την ιδανική σου σύντροφο – την πραγματική αγάπη, την αδελφή ψυχή σου, τον καινούριο/την καινούρια σύζυγο σου, επικεντρώσου στο να συναντήσεις και να περάσεις χρόνο με πολλούς ανθρώπους οι οποίοι θα εμπλουτίσουν τη ζωή σου με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Πως θα σε βοηθήσει αυτό να βρεις το ιδανικό σου ταίρι; Θα φτάσω και σ’ αυτό αλλά πρώτα θέλω να μιλήσω για τους «πολλούς» που ανέφερα:

Τους αστείους φίλους και φίλες, που σε κάνουν να χαμογελάς και να γελάς τόσο δυνατά κάποιες φορές που πνίγεσαι.

Τους πνευματικούς σου φίλους και φίλες, εκείνους που είναι μια συνεχής υπενθύμιση για το πόσο σημαντική είναι η ευγνωμοσύνη, το να έχεις πίστη και να ζητάς από τον Θεό γι’ αυτά που θες.

Τους αθλητικούς φίλους και φίλες σου, που σε κρατάνε σε φόρμα επειδή πάτε μαζί γυμναστήριο ή ακόμα σε συναντούν στο καφέ της γειτονιάς και πίνετε χυμούς.

Τους περιπετειώδεις φίλους και φίλες σου, που θα σε σπρώξουν να κάνεις νέα πράγματα. Αυτό μπορεί να είναι από το να επισκεφθείς ένα νέο εστιατόριο μέχρι το να πας για πεζοπορία. Το να επισκεφθείς ένα νέο μουσείο μέχρι το να πας ταξίδι στην Γαλλία.

Τους φίλους και τις φίλες σου, που σ’ έχουν ανάγκη. Ξέρω ότι γνωρίζεις πόσο ωραία αισθάνεσαι όταν βοηθάς κάποιον που το χρειάζεται. Πάρε τον φίλο σου/την φίλη σου που πρόσφατα χήρεψε και πηγαίνετε για φαγητό, πήγαινε ένα σπιτικό γλυκό σε ένα φίλο ή μια φίλη σου, που αναρρώνει μετά το χειρουργείο ή πάρε τηλέφωνο ένα φίλο/μια φίλη που μόλις έχασε την δουλειά του και κάλεσε τον/την για φαγητό στο σπίτι σου. Το να κάνεις πράγματα για να βοηθήσεις τους φίλους σου, το μόνο που σου φέρνει, είναι καλό κάρμα. Μόνο καλά πράγματα μπορεί να προκύψουν από κάτι τέτοιο.

Τους έξυπνους φίλους σου/Τις έξυπνες φίλες σου. Μ’ αρέσει να μαθαίνω πράγματα από τους ανθρώπους που σέβομαι επαγγελματικά. Έχω πολλούς μέντορες και πάντα ψάχνω για περισσότερους. Ποτέ δεν μπορείς να έχεις αρκετούς αν έχεις ανοικτό μυαλό.

Τους καλύτερους σου φίλους/Τις καλύτερες σου φίλες. Εκτίμησε αυτές τις σπάνιες φιλίες. Τα άτομα αυτά με τα οποία μπορείς να καθίσεις, να συζητήσεις, να παραπονεθείς, ακόμα και να κλάψεις. Εκείνα τα οποία θα σε υποστηρίξουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και τα οποία θα σε κάνουν να γελάσεις μέχρι δακρύων.

Το να περιβάλλεις τον εαυτό σου με τους «πολλούς», θα σε αποσπάσει από το να ψάξεις για «τον ένα ή τη μία». Αντιθέτως, όταν δεν ψάχνεις, επειδή απλά ζεις την κάθε μέρα με τα άτομα αυτά, τότε είναι που θα τον βρεις/θα την βρεις.

Σου παραθέτω μερικά λόγια από μια από τις αγαπημένες μου συγγραφείς, την Jennifer Styers:

Οι άνθρωποι προσεύχονται για αυτό που «εκείνοι» θέλουν, ακόμα και αν έχουν δει ξεκάθαρα ότι ο Θεός τους κλείνει την πόρτα. Όλες αυτές οι ευχές, οι προσευχές, η επιθυμία και οι προσπάθειες να εξαναγκάσουν τα πράγματα να γίνουν όπως τα θέλουν ΔΕΝ θα πετύχουν όταν αυτή δεν είναι θέλημα Θεού. Η αγάπη συμβαίνει με τον τρόπο ΤΟΥ και όποτε ΕΚΕΙΝΟΣ κρίνει ότι πρέπει. Τελεία και παύλα.

Οπότε μπορούμε να χαλαρώσουμε και να ΤΟΝ αφήσουμε να μας δείξει που θέλει να πάμε. Ή μπορούμε να συνεχίσουμε να παλεύουμε να κάνουμε το δικό μας, μέχρι να εξαντληθούμε και να χάσουμε το ΈΝΑ πράγμα που χρειαζόμαστε περισσότερο ώστε να βρούμε την αγάπη… και αυτό είναι η ΕΛΠΙΔΑ!

Όταν τη χάσουμε, ένα μικρό φως μέσα στην ψυχή μας θαμπώνει. Χανόμαστε λίγο στην απελπισία. Το μυστικό είναι ν’ απαγκιστρωθούμε και ν’ αφήσουμε Τον Θεό να πάρει τον έλεγχο. Η μόνη μας ενασχόληση πρέπει να είναι να είμαστε ευτυχισμένοι…ν’ απολαύσουμε τη ζωή που μας έχει δοθεί.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η αγάπη μπορεί να συμβεί ανα πάσα στιγμή. Το μόνο που χρειάζεται είναι ΜΙΑ συνάντηση! Όταν παραδώσουμε Στον Θεό τον έλεγχο και χαλαρώσουμε από το ΤΕΡΑΣΤΙΟ βάρος της ευθύνης του να βρούμε την αγάπη, ΕΚΕΙΝΟΣ θα στείλει στο δρόμο μας όταν ΕΚΕΙΝΟΣ κρίνει ότι και εμείς και το ταίρι μας είμαστε έτοιμοι. Οπότε ανέπνευσε, χαμογέλα, αγάπησε, γέλασε και διασκέδασε. Τα υπόλοιπα θαύματα είναι δική ΤΟΥ δουλειά.

Η αναζήτηση του/της ιδανικού συντρόφου είναι εξουθενωτική. Σαν όλους τους άλλους την έχω κάνει κι εγώ. Επανειλημμένα. Και πράγματι, υπάρχει κάπου εκεί έξω. Αλλά μέχρι να εμφανιστεί, οι «πολλοί» θα σ’ εκπληρώσουν με τρόπους που δεν περίμενες!

Jackie Pilossoph
Πηγή: http://divorcedgirlsmiling.com/