Μη φοβάσαι να ερωτευτείς ξανά. Δεν τελειώνει η ζωή με ένα χωρισμό!

0

Πέρασες άσχημα για να ξεπεράσεις το διαζύγιο σου, αλλά δεν πρέπει να αφήσεις αυτό το περιστατικό να εμποδίσει την μελλοντική σου ευτυχία. Έχεις ζήσει έντονα το τέλος του γάμου σου, και είναι μία από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής σου. Οι επιπτώσεις του όμως στην καθημερινότητα σου είναι έντονες – και θα συνεχίσουν να σε ζορίζουν για αρκετό καιρό ακόμα.

Θα αρχίσεις να βιώνεις τις επιρροές του διαζυγίου, όταν μπείς σε μια καινούρια σχέση. Οπότε, αν γνωρίσεις κάποιον που σου αρέσει πραγματικά, είναι λογικό να αναρωτιέσαι πως θα είναι η σχέση μαζί του ή ακόμα χειρότερα αν θα θες να δεσμευτείς ξανά. Αναρωτιέσαι αν θα είναι εφικτό να ξαναβρείς την αγάπη, μετά το διαζύγιο.

Όταν αναρωτιέσαι αν θες να μπείς σε μια άλλη σχέση, συνήθως σε κυριεύει ο φόβος. Όταν η καρδιά σου είναι πληγωμένη από το χωρισμό, είναι πολύ δύσκολο να πιστέψεις ότι θα μπορέσεις να ξαναβρείς την ευτυχία.

Παλεύεις με αυτή την ιδέα μέσα σου. Ίσως να φοβάσαι ότι το παρελθόν θα επαναληφθεί. Εδώ όμως περιπλέκεται το θέμα, και ίσως ο μόνος τρόπος να βγεί αυτός ο φόβος αληθινός, είναι αν συμβαίνουν τα παρακάτω:

  1. Είσαι ακριβώς το ίδιο άτομο που ήσουν και στην προηγούμενη σχέση.

  2. Το καινούριο άτομο που έχεις γνωρίσει, είναι σαν τον/την πρώην σου.

Τώρα αν θεωρείς ότι είσαι καλύτερα ψυχολογικά – και ότι πήρες το μάθημα σου – ώστε να ξεπεράσεις το διαζύγιο σου, θα έχεις καταλάβει το ρόλο που έπαιξες στην διάλυση του γάμου σου.

Επειδή λοιπόν είσαι έξυπνος/η και αποφασισμένος/η, έχεις κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε να βεβαιωθείς ότι δεν φέρεσαι πια έτσι, και έχεις μάθει να αναγνωρίζεις τα όρια όταν τα ξεπεράσεις. Αυτό από μόνο του υποδεικνύει, ότι δεν είσαι το άτομο που ήσουν πριν.

Εφόσον μπορείς πλέον να αξιολογήσεις καλύτερα την κατάσταση,  θα μπορείς να αναγνωρίσεις ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να σε γοητεύσει ξανά ένα άτομο με τον ίδιο χαρακτήρα όπως αυτό που χώρισες (να θυμάσαι ότι το άτομο που χώρισες, δεν ήταν εκείνο που παντρεύτηκες).

Οπότε, εφόσον έχεις κάνει όλη αυτή την σκληρή δουλειά για να νιώσεις καλύτερα, ο φόβος σου για μια πιο σωστή σχέση δεν βασίζεται στα γεγονότα. Σε κρατάει πίσω, και δεν σε αφήνει να ζήσεις και να χαρείς την ζωή σου – αυτή που προσπαθείς με τόσο κόπο να φτιάξεις.

Τώρα αν κάνεις πίσω και την κοιτάξεις απ’ έξω, είναι ο/η πρώην σου και η ανάμνηση του γάμου ή της σχέσης σας που σε εμποδίζουν να εξερευνήσεις την καινούρια σου σχέση. Και σίγουρα το τελευταίο που θες είναι έναν ή μια πρώην να ελέγχει την ζωή σου!

Άλλη μια πραγματικότητα είναι ότι δεν ξέρεις αν η καινούρια σου σχέση θα κρατήσει, και αν θα πρέπει να μπεις σε αυτή με δισταγμό και προσοχή. Θες όμως να δεις πως θα είσαι μέσα σε αυτή. Μπορεί να περάσεις πολύ όμορφα αν αρχίσεις να βγαίνεις με κάποιον που θα νοιάζεσαι πραγματικά – ειδικά μετά τις προσπάθειες που έχεις κάνει για να προχωρήσεις την ζωή σου. Και αν αυτή η καινούρια σχέση έχει την προοπτική να συνεισφέρει στην ευτυχία σου, τότε θα πρέπει να είσαι σε θέση να την εξερευνήσεις χωρίς φόβο.

Σταμάτα να ακούς τις φωνές του διαζυγίου σου και μην τις αφήσεις να σε εμποδίσουν να βρεις την ευτυχία.

Πηγή : http://www.yourtango.com/