Η θετική πλευρά του διαζυγίου

1

Μπορεί να ακούγεται αστείο ή απλά θεωρητικό, αλλά έχει και το διαζύγιο τα θετικά του. Ακόμη κι αν δεν είστε σε θέση να τα δείτε αυτή τη στιγμή, είναι θέμα χρόνου να τα διακρίνετε  και να τα απολαύσετε. Είστε έτοιμοι για λιγότερη κλάψα και περισσότερη χαρά;

1. Καταρχάς θα είστε θεότητες.
Οι περισσότεροι άνθρωποι μετά το διαζύγιο, χάνουν βάρος και φροντίζουν περισσότερο τη φυσική και σωματική τους κατάσταση. Επίσης αφού ξεπεράσετε το στάδιο όπου οι άνθρωποι κλαίνε ξενυχτάνε καπνίζουν και κλείνονται στο σπίτι, σύντομα θα αρχίσετε να φροντίζετε και την εμφάνισή σας. Θα θυμηθείτε τι σημαίνει καλλυντικά, κομμωτήριο και αποτρίχωση και σύντομα θα αρχίσουν να σας προσέχουν. Και όσο προσέχετε ότι σας προσέχουν, τόσο θα προσέχετε και τον εαυτό σας. Και θα αρχίσετε να βγαίνετε σιγά σιγά χωρίς απαραίτητα να ψάχνεστε, απλά και μόνο για να περνάτε καλά. Και θα περνάτε καλά, σας το υποσχόμαστε!

2. Θα ανακαλύψετε ποιοι είναι οι πραγματικοί σας φίλοι
Και το εννοούμε με την καλή έννοια. Κάποιες στιγμές στη ζωή, έχουν τον τρόπο τους να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά ή να τους χωρίζουν. Θα υπάρξουν στιγμές που θα χρειαστείτε έναν ώμο να κλάψετε-πολλούς ώμους για την ακρίβεια και ειδικά στην αρχή-αλλά σταδιακά θα χρειαστείτε και κάποιον να σας ταρακουνήσει και να σας ζητήσει να συνέλθετε.  Μην βγάλετε από τη ζωή σας και μην «τιμωρήσετε» όσους φίλους κάνουν και τα δύο, επειδή δεν σας λένε πάντα τι φανταστικοί που είστε και πόσο καλά χειρίζεστε το διαζύγιο. Οι αληθινοί φίλοι είναι πρόθυμοι να χαϊδέψουν αυτιά αλλά και να τα τραβήξουν αν χρειαστεί!

3. Το σπίτι σας θα είναι τις περισσότερες φορές τακτοποιημένο και καθαρό
Ακόμη κι αν έχετε την επιμέλεια των παιδιών, τα Σαββατοκύριακα ή τις μέρες που θα περνάνε με τον άλλον γονέα, θα έχετε την πολυτέλεια να βρίσκετε τα αντικείμενα στη θέση τους. Επίσης θα έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού και σε κάποιες περιπτώσεις δεν θα χρειάζεται καν να τις κάνετε (για παράδειγμα όταν τα παιδιά λείπουν, δεν θα χρειάζεται να μαγειρεύετε). Επίσης, δεν θα έχετε να φροντίσετε και για τα πράγματα του άλλου τα οποία παίρνει μαζί του φεύγοντας κι αυτό είναι από τα καλά του διαζυγίου. Ακόμη κι αν είστε εσείς που μετακομίζετε, σίγουρα θα καταλήξετε με λιγότερα πράγματα κι αυτή είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε ποια πραγματικά χρειάζεστε και ποια θα πετάξετε. Πετώντας πράγματα που σας τραβάνε συναισθηματικά προς τα κάτω, η διαδικασία και το αποτέλεσμα θα δείτε κι εσείς ότι είναι μια πολύ θεραπευτική διαδικασία.

Κι αφού σιγά-σιγά απολαμβάνετε όλα τα παραπάνω, καθορίστε ποιες 6 βλαβερές συνήθειές σας θέλετε να αλλάξετε και αλλάξτε τις. Αντικαταστήστε τα πατατάκια με φρούτα. Τους χειριστικούς άντρες με καλούς φίλους και τις χειριστικές γυναίκες με καλές φίλες. Το τσιγάρο με δουλειά. Την κλάψα με μια βόλτα. Αντί να κάθεστε να βλέπετε τηλεπαιχνίδια τα βράδια μετά τη δουλειά, σηκωθείτε από τον καναπέ και πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Εκεί θα βρείτε τη νέα σας φυσική κατάσταση αλλά και νέους φίλους που μπορείτε να κάνετε μέρος της καινούριας σας καλύτερης ζωής!

Πηγή: huffingtonpost.com