fbpx

Η σύντροφός μου, είναι χωρισμένη με 4 παιδιά. Πώς θα συνεχίσω σοβαρά μαζί της;

| 14 Φεβρουαρίου 2017
ADVERTISEMENT

Αγαπητοι συνεργατες του Singleparent,

Πρωτα απ ολα θα ηθελα να σας συγχαρω για την μεχρι τωρα παρουσια σας και να σας ευχαριστησω για τις πληροφοριες και τα αρθρα που δημοσιευετε.
Θα ηθελα να σας καταθεσω και γω τον δικο μου προβληματισμο και αν μπορειτε να μου πειτε την γνωμη σας σχετικα με το προβλημα μου.


ADVERTISEMENT

Με λενε Ανδρέα, ειμαι 40 ετων αγαμος και εχω μια σχεση εδω και 1 χρονο περιπου με μια υπεροχη και ξεχωριστη γυναικα 39 ετών οικονομικα ευκαταστατη, χωρισμένη ομως με 4 παιδιά μικρης ηλικιας.

Δεν θα αναφερθω στους λογους του χωρισμου της αλλωστε νομιζω οτι δεν μπορω να έχω γνώμη ως τριτος και δεν μπορώ να κρίνω, αυτο ομως που πρότεινα και ξαναπροτεινα στην συντροφο μου ηταν να τα ξαναβρουν με τον πρωην συζηγο της, άλλωστε υπάρχουν και 4 παιδιά, η ιδια δεν θέλει και είναι αρνητική για τους δικούς της λόγους, παμε παρακατω.
Πιστευω γενικα οτι ταιριαζουμε, ειναι ξεχωριστος ανθρωπος και αυτο το επιβεβαιωνουν οσοι φιλοι μας, μας εχουν γνωρισει.

Το πρόβλημα μου ειναι οτι έχει 4 παιδιά. Καλα περναμε σκεφτομαι αλλα πως θα συνεχίσω σοβαρά μαζί της; Το ‘φερνω απο ‘δω το ‘φερνω απο κει, δεν μου βγαινει, δεν μπορω να απαντήσω στον εαυτο μου, τι γυρευω εγώ σε μια οικογένεια με 4 παιδιά;

Η ιδια απο την πλευρα της θελει να συνεχισουμε, μου λεει οτι ολα θα γινουν αρκει να εχουμε αγαπη και υπομονη.
Σκέφτομαι διάφορα, ένας αχταρμάς σκέψεων, φαντάζεστε τι θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς στην θέση μου;
Και για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω πρόβλημα με τα παιδια της, ομως συλλογιζομαι διάφορα όπως:


ADVERTISEMENT

Μια μαμά πχ με 1 παιδί “συγχωνεύεται” σε μια νέα οικογένεια, μια γυναίκα με 4 παιδιά συγχωνεύουν μια νέα οικογένεια. Μήπως η θέση μου σε μια τέτοια οικογένεια θα είναι δουλική;

Διότι θα εμπλέκεται στην σχέση μας ανά πάσα ώρα και στιγμή ο πρώην σύζυγος της και πατέρας 4 παιδιών.
Διότι ίσως τα παιδιά της να μην με δεχτούν ενδοοικογενειακα και να με κρίνουν αρνητικά για το παραμικρό. Αλλο να σε κρινει αρνητικα 1 παιδι και αλλο 4.
Δουλικη, διοτι αν προχωρησω θα στενοχωρήσω τους γονείς μου τα αδέρφια μου και τους δικούς μου ανθρώπους.
Διότι, διότι, διότι… Φαντάζεστε τι φαντάζομαι…

Η ιδια μου εχει δειξει και αποδειξει ποσο πολυ αξιζει ως ανθρωπος γι αυτο δεν την προσπερναω και φτανω στο σημειο να επικοινωνησω μαζι σας.

Τελικα σκεφτομαι, θα μπορουσαμε να παντρευτουμε και να μεινουμε μαζι με 4 παιδια;
Υπαρχει κατι στην ολη σχεση που θα επρεπε να προσεξω ή κατι που πρεπει να δω και δεν το βλεπω;
Ποια ειναι η γνωμη σας και τι λεει η εμπειρια σας σχετικα με τον προβληματισμο μου;

Απαντάει η σύμβουλος ψυχικής υγείας κυρία Ίρις Κρέμερ

Όπως πολύ σωστά γράψατε θα ενσωματωθείτε σε μία οικογένεια. Και όχι γιατί υπάρχουν 4 παιδιά, αλλά γιατί υπάρχει ήδη η δομή της οικογένειας, έστω και αν οι γονείς δεν είναι πια μαζί σαν ζευγάρι. Η αλήθεια είναι ότι όταν υπάρχουν παιδιά ο γονιός δεν είναι ποτέ μόνος πια. Τα παιδιά έχουν ανάγκη τους γονείς και διαρκώς θα προκύπτουν επιθυμίες και αιτήματα από εκείνα. Όχι προς εσάς, αλλά προς την σύντροφο σας. Εσείς θα πρέπει, για να στηρίξετε την σύντροφό σας, να προσαρμόζεστε στο οικογενειακό προγραμματισμό που εκείνη θα σχεδιάζει.

Όσο για τον πρώην σύζυγο, που απ’ ότι καταλαβαίνω φοβάστε μήπως παρεμβάλει στην σχέση σας μέσω των παιδιών, αυτό ίσως να το έχετε ήδη αντιληφθεί αν η σχέση σας με την γυναίκα αυτή είναι γνωστή προς το περιβάλλον σας. Αν ο πρώην σύζυγος γνωρίζει για την δική σας παρουσία και ως τώρα δεν έχετε αντιληφθεί κάποια αντίδραση ή αρνητική στάση απέναντι σας, τότε το πιο πιθανόν είναι να μην νιώσετε ποτέ. Επίσης, το αν αυτός ο άνθρωπος θα είναι «απειλή» στη σχέση σας μελλοντικά, εξαρτάται και από τα όρια που θέτει σε εκείνον η σύντροφος σας. Νιώθετε ότι γενικά η σύντροφος σας έχει πρόγραμμα και όρια στη ζωή της, με τους ανθρώπους γύρω της; Αν ναι τότε θα φροντίζει εκείνη να μην υπάρχουν ποτέ παρεμβολές στην μεταξύ σας σχέση.

Όσο για το αν θα σας δεχτούν τα παιδιά, αυτό σχετίζεται με την ομαλή και σταδιακή γνωριμία σας μαζί τους. Δε είναι δυνατόν ένα παιδί να σας δεχτεί αμέσως και να σας αποδεχτεί στη ζωή του, κατά πόσον μέσα στο σπίτι του, στο κρεβάτι της μαμάς του που μέχρι τώρα υπήρχε ο μπαμπάς του. Αναλόγως την ηλικία και τον χαρακτήρα του κάθε παιδιού οι αντιδράσεις ενδέχεται να ποικίλουν. Και πάλι, εδώ θα παίξει καθοριστικό ρόλο το πώς θα διαχειριστεί η σύντροφός σας την μεταξύ σας γνωριμία και συμβίωση με τα παιδιά.

Εξίσου σημαντικό, που δεν γνωρίζω αν το έχετε σκεφτεί, είναι αν η σύντροφος σας επιθυμεί την απόκτηση ενός πέμπτου, για εκείνη, παιδιού. Δεν ξέρω αν επιθυμείτε κι εσείς να αποκτήσετε παιδιά στην ζωή σας, αλλά σίγουρα θα πρέπει να το συζητήσετε αυτό με την σύντροφο σας ώστε να είστε σίγουρος ότι έχετε τις ίδιες επιθυμίες για το μέλλον.

Για το τέλος αφήνω το οικογενειακό σας περιβάλλον. Αν εσείς μπορείτε να στηρίξετε αυτή σας την επιλογή, τότε οι συγγενείς σας δε θα μπορούν παρά να την σεβαστούν. Δεν είναι εκείνοι μέσα στη σχέση για να γνωρίζουν πως νιώθετε. Εξάλλου εσείς ο ίδιος αναφέρεστε σε αυτή τη γυναίκα με πολύ θετικά σχόλια και θαυμασμό. Όποια κι αν είναι η τελική σας απόφαση καλό θα ήταν για εσάς, να είναι δική σας και όχι με τα κριτήρια άλλων.

Ίριδα Κρέμερ
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Τηλέφωνο: 2130049125
E-mail: irisEcremer@gmail.com
Web: http://lifemade.gr/

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ