Γίνεται να σε απατά χωρίς να έχει εξωσυζυγική σχέση; Γίνεται!

0

Όταν μιλάμε για απιστία στον γάμο συνήθως το μυαλό μας πηγαίνει στην παράνομη σχέση. Στο απαγορευμένο σεξ. Όταν ένας φίλος ή μια φίλη σου πει ότι χωρίζει το πρώτο πράγμα που μπορεί να αναρωτηθείς είναι αν υπάρχει τρίτο πρόσωπο. Όμως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να απατήσει ένας/μια σύζυγος και μπορούν να είναι εξίσου καταστροφικοί.

Ναι ένας άνθρωπος μπορεί να σε απατήσει και χωρίς σεξ. Η απιστία μέσα σε ένα γάμο δεν έχει απαραίτητα να κάνει με το σεξ. Είναι όμως στην ουσία αργός θάνατος για τον γάμο. Ενώ ένας παράνομος δεσμός είναι σαν να σε έχουν πυροβολήσει στην καρδιά, η συνεχής απάτη είναι σαν να σε έχουν μαχαιρώσει πισώπλατα.

10 τρόποι απιστίας χωρίς εξωσυζυγική σχέση

Σε σχολιάζει πίσω από την πλάτη σου
Πώς μπορείς να το καταλάβεις; Μπορεί να διακρίνεις μικρές αλλαγές στους ανθρώπους γύρω σου. Είτε στους φίλους, στους συναδέλφους ή στο οικογενειακό σας περιβάλλον. Μπορεί να παρατηρήσεις την σταδιακή αλλαγή στη στάση τους προς εσένα. Μπορεί να ξεκινήσουν να σου συμπεριφέρονται με λιγότερο σεβασμό και περισσότερο σαρκασμό. Μπορεί να ξεκινήσουν να δείχνουν αναίτια επιθετικότητα προς εσένα. Αυτό μπορεί να σου προκαλέσει σύγχυση επειδή είχες καλές σχέσεις με αυτούς τους ανθρώπους. Δεν φταις εσύ. Αυτά είναι σημάδια ότι κάποιος σε σχολιάζει πίσω από την πλάτη σου.

Δείτε σχετικά: Θα συγχωρούσα την απιστία. Αλλά μην του το πείς.

Παίζει στο τζόγο τα χρήματα της οικογένειας.
Ο τζόγος του/της έχει γίνει χόμπι. Δεν έχεις ιδέα πόσα χρήματα έχει χάσει. Δεν ξέρεις πόσο χρόνο περνά παίζοντας χαρτιά, βάζοντας στοιχήματα ή πηγαίνοντας στα καζίνο. Όμως ουσιαστικά σκορπά τα χρήματα που είχατε σκοπό να επενδύσετε στο μέλλον των παιδιών σας. Αυτό είναι ένα είδος απιστίας.

Παίρνει αποφάσεις χωρίς να σε συμβουλευτεί.
Έχει πάρει ποτέ αποφάσεις που επηρέασαν την οικογένεια σας χωρίς να σε συμβουλευτεί;Ο σύζυγος μου το έκανε αυτό. Είχαμε πάει για διακοπές με ένα φιλικό μας ζευγάρι. Κάπως προέκυψε το θέμα για την απόκτηση και άλλων παιδιών. Εγώ είπα ότι θέλαμε να αποκτήσουμε ακόμα ένα παιδί. Εκεί ήταν που η συζήτηση έγινε περίεργη. Με ρώτησαν, «Γιατί θες και άλλο παιδί; Έχετε δυο, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Να μην κάνετε άλλα, θα είναι λάθος». Ο σύζυγος μου απλά έγνεφε καταφατικά σε ό,τι έλεγαν! Δεν ήθελε άλλο παιδί. Ένιωσα προδομένη. Η συζήτηση για ένα τέτοιο θέμα είναι προσωπική και πρέπει να γίνεται μεταξύ συζύγων. Πως μπήκαν σε όλο αυτό οι φίλοι μας και είχε τέτοια σημασία η άποψή τους, σε ένα θέμα που δεν τους αφορούσε;

Δίνει μεγαλύτερη σημασία στους φίλους και γνωστούς του/της
Όπως στο παραπάνω παράδειγμα, το ότι έδωσε μεγαλύτερη σημασία στις απόψεις των φίλων μας από ότι στις δικές μου, της γυναίκας του, έπληξε την σχέση μας. Απέτυχε στο να σεβαστεί τα όρια μεταξύ της φιλίας και του γάμου. Οπότε αν ο/η σύντροφος σου σε κάθε απόφαση βάζει την γνώμη τρίτων πάνω από την δική σου δεν είναι περίεργο να αισθανθείς απατημένος/η. Είναι ακόμα πιο ανησυχητικό αν δείχνει ιδιαίτερη προθυμία να εντυπωσιάσει τρίτους, αγνοώντας εσένα.

Εξαφανίζεται.
Όταν στραμπούληξα το πόδι μου ο σύζυγος μου πήγε στο φαρμακείο και μου πήρε πατερίτσες. Καλός ε; Όχι. Ήταν πολύ μεγάλες για εμένα και αν έχεις ποτέ χρησιμοποιήσει πατερίτσες τότε ξέρεις ότι αν δεν είναι στα μέτρα σου μπορεί να είναι πολύ άβολες. Με το που μου τις έφερε στο σπίτι έφυγε για να πάει στους φίλους του, αφήνοντας με όλη την ημέρα με τα παιδιά. Όταν τον χρειαζόμουν εκείνος ήταν άφαντος.

Λέει ντροπιαστικά πράγματα για εσένα σε κοινωνικές συγκεντρώσεις.
Όλοι μας έχουμε μυστικά και το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι ο/η σύντροφος μας να τα ξεφουρνίσει στην οικογένεια και στους φίλους μας, ειδικά όταν αυτό γίνεται απροσδόκητα και χωρίς λόγο. Μπορεί να το κάνει για να φανεί ανώτερος/η από εσένα αλλά όποιος κι αν είναι ο λόγος, εσύ εκτίθεσαι. Δεν είναι αυτό προδοσία της εμπιστοσύνης σου;

Περνά αρκετό χρόνο με άτομα που δεν γνωρίζεις.
Φυσικά, όλοι μας έχουμε φίλους που δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με τον/την σύντροφο μας. Δεν λέω ότι δεν έχει δικαίωμα ο/η σύντροφος σου να έχει τους φίλους του/της. Όμως αν κάνει συνειδητή προσπάθεια να σε κρατήσει μακριά τους, αυτό θα πρέπει να σε ανησυχήσει. Μπορεί να σου κρύβει κάτι.

Αθετεί συχνά υποσχέσεις.
Συνεχώς βρίσκει δικαιολογίες επειδή δεν έκανε κάτι που είχε υποσχεθεί.ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Μπορεί αυτό να αφορά μικροπράγματα ή πιο σημαντικά αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να σε κάνει να νιώσεις εξαπατημένος/η. Οι πράξεις ή η έλλειψή τους είναι πιο σημαντικές από τα λόγια.

Είναι ασαφής σε ότι αφορά την εργασία του/της.
Δεν ξέρεις συγκεκριμένα πράγματα για τους συνεργάτες, τις συναντήσεις και τα ταξίδια του/της, είναι όλα ασαφή. Αν δεν συζητά την δουλειά του/της μαζί σου, τι κρύβει; Αυτό μπορεί π.χ. να σημαίνει ότι έχει μυστικά και για άλλα πράγματα. Σαφώς και έχει ο καθένας τη προσωπική του ζωή αλλά όχι σε σημείο να αισθάνεσαι ότι ο/η σύζυγος σου είναι αίνιγμα.

Έχει κάποιον εθισμό.
Έχει εθισμό σε κάτι από τα ακόλουθα: ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο, σεξουαλικές ταινίες ή με τη δουλειά του. Ένας εθισμός είναι πάντα προτεραιότητα για τον εθισμένο, σε σημείο που ίσως αδιαφορεί για οτιδήποτε άλλο. Ένας εθισμένος πάντα προδίδει την εμπιστοσύνη των πιο κοντινών του ανθρώπων. Αν και ένας εθισμός μπορεί κάποιες φορές να ξεπεραστεί, συχνά ο/η σύντροφος και τα αγαπημένα πρόσωπα του εθισμένου, είναι εκείνα που υποφέρουν πραγματικά.

Η απιστία και η απάτη δεν είναι πάντα συνδεδεμένες με το σεξ. Δεν μπορείς να πεις ότι, «ήταν καλός/καλή σύντροφος επειδή δεν είχε παράνομο δεσμό». Αν έκανε ένα ή περισσότερα ή όλα από τα παραπάνω, ναι σε απάτησε και σε εξαπάτησε. Η απιστία στις παραπάνω περιπτώσεις, μπορεί να είναι πιο διακριτική αλλά αυτό δεν την κάνει λιγότερο σκληρή.

Τι μπορείς να μάθεις από όλο αυτό;
Μπορείς να διακρίνεις από νωρίς τα σημάδια της απιστίας. Αντί να ανησυχείς για την άλλη γυναίκα ή τον τον άλλο άνδρα στη ζωή του/της συντρόφου σου, καλό είναι να κατανοήσεις ότι η απιστία δεν έχει πάντα να κάνει με το σεξ. Μπορείς να μάθεις τι πρέπει να προσέξεις ώστε η επόμενη σχέση σου να αντέξει.

Ξέρεις τώρα ότι ο νέος/η νέα σου σύντροφος, θα πρέπει να σε προστατεύει και όχι να σε εκθέτει, να σε σέβεται και όχι να σε περιφρονεί, να σου προσφέρει εμπιστοσύνη και όχι καχυποψία. Αν η αδιαφορία γεννά απιστία, τότε η αγάπη γεννά πίστη!

Πηγή: divorcedmoms.com