Έχουν και οι μόνες μαμάδες δικαίωμα στο σεξ

0

Εάν διαβάσω άλλο ένα άρθρο σχετικά με το ότι οι μαμάδες είναι πολύ κουρασμένες για σεξ και τέτοια, θα τραβήξω τα μαλλιά μου. Έχω δύο μικρά παιδιά και ναι, κουράζομαι, όπως όλες μας. Αλλά ξέρεις κάτι; Εκτός από μαμά, είμαι και μια μόνη γυναίκα, που απολαμβάνει το σεξ.

Είμαι σε κατάσταση μόνιμης εξάντλησης και έχω και την κοινή γνώμη, ότι είμαι μόνη μαμά, άρα με το σεξ θα ασχολούμαι τώρα; Έχω τόσα στο κεφάλι μου, άρα το σεξ διαγράφεται. Άκυρο. Μερικές μέρες είμαι όντως τόσο κουρασμένη, που ούτε που το σκέφτομαι. Αλλά αυτό δεν είναι αιτία να στερηθώ από τώρα αυτή τη χαρά της ζωής. Και νέα είμαι και σεξουαλική και όμορφη και αφιερώνοντας χρόνο σε λίγο καλό σεξάκι με βοηθά να αισθάνομαι πιο αναζωογονημένη και μου δίνει καλύτερη διάθεση.

Καταλαβαίνω, ότι η λίμπιντο έρχεται και παρέρχεται και εξαρτάται από το πόσα είναι μαζεμένα στο κεφαλάκι σου. Μια μόνη μαμά έχει εξτρά έγνοιες και όταν δεν έχεις έναν μόνιμο σύντροφο στο πλευρό σου, είναι μερικές φορές πιο δύσκολο να κάνεις σεξ, όταν και όποτε θες. Αυτό όμως δεν είναι λόγος να το απορρίπτεις εντελώς ή να το αφήνεις στην άκρη να ξεχνιέται. Είμαστε μόνες, αλλά έχουμε και εμείς δικαίωμα στο σεξ, τη ζωή και τον έρωτα. Μερικές συμβουλές θα σε βοηθήσουν:

  1. Να είστε πάντα ανοιχτή και ειλικρινής για τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου

Αυτό που θες να το διεκδικείς, ακόμα και αν ο άλλος βιάζεται στο σεξ και θέλει να φύγει. Έχω διαβάσει άρθρα σχετικά με την τέχνη της ξεπέτας και πώς όσοι τελειώνουν γρήγορα είναι καλύτεροι. Μπούρδες. Για ποιον ακριβώς είναι καλύτερο; Μάλλον για εκείνους. Αν έχεις αντίθετη άποψη ή θες κάτι παραπάνω να το διεκδικείς. Το ότι είσαι μόνη μαμά δεν σημαίνει, ότι πρέπει να βολεύεσαι με ό, τι σου τύχει και να κάνεις το κορόιδο. Έχεις κι εσύ «θέλω» και ανάγκες. Βγες και πες: Ναι, μου αρέσει το σεξ, αλλά παίζω, για να κερδίσω. Κάνω σεξ και συχνά μάλιστα. Ξέρω, τί θέλω και τί μου αρέσει και δεν φοβάμαι να το πω. Να μη φοβάσαι ποτέ να διεκδικήσεις αυτό, που σου αρέσει. Ο εκάστοτε σύντροφος θα το εκτιμήσει.

  1. Να έχεις αυτοπεποίθηση

Το σώμα σου δεν είναι ακριβώς «ο ναός», που ήταν κάποτε, έτσι μερικές φορές είναι δύσκολο να αισθανθείς σέξι. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια σχετικά με κάποια μέρη του σώματός σου, που είναι κάπως χαλαρά ή περισσότερο πλαδαρά. Εντάξει. Και τί έγινε; Θα γίνεις καλόγρια; Λες και οι άντρες, που κυκλοφορούν είναι όλοι τους μοντελάκια. Στην τελική, χαμήλωσε λίγο τα φώτα, αν αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Αλλά δεν νομίζω, ότι συντρέχει λόγος ανησυχίας. Είναι χαζός ο λόγος αυτός. Να έχεις αυτοπεποίθηση και να προχωράς με τσαμπουκά.

  1. Βρες χρόνο

Οι γυναίκες, ειδικά οι ταλαιπωρημένες, μόνες μαμάδες χρειάζονται περισσότερο χρόνο, για να φτάσουν σε οργασμό. Το ξέρω από πρώτο χέρι, δεν είναι εύκολο να διώξουμε τις έγνοιες μας, όταν προσπαθούμε να τα θυμόμαστε όλα και να μην ξεχάσουμε τίποτα. Χαλάρωσε και απόλαυσε τη στιγμή. Είναι δική σου, δεν θα τη χαραμίσεις. Ήθελες από καιρό να είσαι σε αυτή τη θέση, αλλά μία το παιδί, που αρρώστησε, μία η δουλειά σου, μία οι κοινωνικές σου υποχρεώσεις, νισάφι πια. Κοίτα να το χαρείς και λίγο. Όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν, δεν έγινε κάτι.

Το να παν είναι βρείτε χρόνο για τα προκαταρκτικά. Φαντάζομαι λοιπόν, ότι η επόμενη ερώτηση είναι: πού υποτίθεται, ότι θα βρούμε όλο αυτό τον μαγικό, ανύπαρκτο χρόνο; Στον κόσμο της μητρότητας, ο χρόνος είναι μια σπάνια και πολύτιμη πηγή, που συνήθως αφιερώνεται στον (έστω και ελάχιστο) ύπνο.

Είναι προτιμότερο να βάλεις το ξυπνητήρι σου να χτυπήσει λίγο νωρίτερα. Αυτά τα λίγα λεπτά μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Τί πάει να πει έχεις ανάγκη λίγο παραπάνω ύπνο; Απόλαυσε τη συντροφιά του φίλου σου, τώρα που ξεκουράστηκες κάπως από τον βραδινό ύπνο και τα παιδιά κοιμούνται ακόμα στα δωμάτιά τους. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία.

  1. Να είσαι δημιουργική

Κατανοητό, ότι ο χρόνος σου είναι περιορισμένος. Ως μόνη μαμά, τα έχεις επωμιστεί όλα. Βάλε λίγο, όμως, το μαυαλό σου να δουλέψει και δες τί μπορείς να κάνεις προκειμένου να βρεις χρόνο, τόπο και ευκαιρία για λίγο σεξ. Μια μπέιμπι σίτερ ή ένας συγγενής, που είναι πρόθυμος να κρατήσει το παιδί σου είναι μια καλή λύση. Ξέρω ζευγάρια, που βρίσκουν ευκαιρία για σεξ, όταν τα παιδιά είναι στο σχολείο. Οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει.

Το να βρει χρόνο κανείς για σεξ δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά αξίζει τον κόπο. Μια σχέση γίνεται καλύτερη, όταν και οι δύο πλευρές είναι σεξουαλικά ικανοποιημένες.

Οι μαμάδες είμαστε ειδικές στο να βάζουμε τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές μας. Γινόμαστε διαρκώς θυσία για τους ανθρώπους, που αγαπάμε. Αλλά δεν χρειάζεται να θυσιάσουμε και τη σεξουαλική μας ζωή. Μπορούμε να αγαπάμε τις οικογένειές μας και έτσι και να αφιερώνουμε χρόνο στις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες.

Πηγή: scarymommy.com