Έτρωγα ξύλο και δεν έφευγα από φόβο μη μεγαλώσει το παιδί μου με ένα γονιό!

«Καλησπέρα σας. Θα ήθελα κ εγώ να μοιραστώ την ιστορία μ μαζί σας και να ακούσω την γνώμη σας. Λοιπόν είμαι 25 ετών κ είμαι παντρεμένη εδώ κ 3 χρόνια κ έχω ένα κοριτσάκι 2 ετών.Με τον σύζυγό μου είμαστε μαζί εδώ και 10 χρόνια. Στην αρχή ήταν όλα υπεροχα ,μετά από κάποιο καιρό άρχισαν τα προβλήματα του τύπου δεν θα βγεις. Ξυλοδαρμος και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Αποφάσισα λοιπόν αυτόν τον άνθρωπο να τον παντρευτω παρόλο που ήξερα τον άσχημο χαρακτήρα του  αλλά ήλπιζα ότι με τον καιρό θα αλλαξει. Αυτό πίστευα και όταν έμεινα έγκυος ότι όλα από δω και πέρα θα πήγαιναν καλά.

Γεννησα λίγο πρόωρα αλλά Δόξα Τον Θεό όλα πήγαν καλά.Όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, αντί να είμαι  ευτυχισμένη εγώ έκλαιγα κάθε μέρα, με χτυπούσε κι εγώ δεν είχα την δύναμη να σηκωθώ να φύγω. Περνούσε ο καιρός και τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, θεατής του μαρτυριου που βιωνα ήταν το μωρό μου το οποίο σε κάθε ενταση και ξυλοδαρμο πλανταζε στο κλάμα. Ζω σχεδόν καθημερινά σωματική και λεκτικη βία,δεν θυμάμαι μια ωραία κουβέντα,πάντα εγώ η άχρηστη διότι δεν δουλεύω ενώ αυτος δουλεύει και στο σπίτι είναι πασάς.

Δείτε σχετικά: Αν είσαι θύμα κακοποίησης…μείνε λίγο ακόμα!

 

Ποτέ δεν με υποστήριξε σε τίποτα, το αντίθετο μάλιστα ακόμα κ όταν με προσβαλουν οι δικοί του (γονείς – αδερφια) αυτος συμφωνεί μαζί τους.Λεφτά δε μου δίνει για τίποτα κ αν μου δώσει για να πάρω κατι για το παιδί μου ζητάει τις αποδείξεις,επίσης δε με αφήνει να πάω πουθενά μόνο στους γονείς μου.

Πάντα έκανα υπομονή,έλεγα μη μεγαλώσει το παιδί μου μόνο με έναν γονιο και πως θα γίνω βάρος στην οικογένεια μου και τι θα πει ο κοσμος, τι ταμπελα θα μου κρεμασουν.Τωρα που σας γράφω είμαι στα πρόθυρα χωρισμού η μάλλον χωριζω αλλά φοβάμαι γιατί με απειλεί ότι θα μου πάρει το μωράκι μου, ότι θα κάνει τα πάντα για να μου πάρει το παιδί. Ας βάλει Ο Θεός το χέρι του γιατί πραγματικά δεν αντέχω άλλο. Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας κούρασα«

Τόνια

Απαντάει η  Σύμβουλος Σχέσεων κυρία Βίκυ Κάουλα

Αγαπητή φίλη,

Ειλικρινά είναι λυπηρό κάποιος να υφίσταται όσα περιγράφεις. Άρχισες τη σχέση με τον άντρα σου πολύ νωρίς, 15 χρονών, και παρόλο που είχες δείγματα της κακής συμπεριφοράς του προχώρησες σε γάμο μαζί του. Ο πεποιθήσεις σου και οι απόψεις σου δεν σου επέτρεψαν να κάνεις πίσω. Και μάλιστα ήταν τόσο δυνατές αυτές οι πεποιθήσεις που άντεξες αυτή την κατάσταση για 10 χρόνια.

Τώρα που αποφάσισες να τελειώσεις αυτή την κακοποιητική σχέση θεωρώ ότι θα τα καταφέρεις. Το πρώτο μεγάλο και δύσκολο βήμα είναι η απόφαση. Αφού πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε μία κατάσταση, μετά βρίσκουμε τον τρόπο να προχωρήσουμε.

Αρχικά μη διστάσεις να ζητήσεις τη βοήθεια των γονιών σου. Εάν δεν είναι ήδη ενήμεροι για ό,τι βίωσες θα πρέπει να τους ενημερώσεις και να τους ζητήσεις να σταθούν δίπλα σ’ εσένα και το παιδί σου. Μη σκέφτεσαι ότι θα τους είσαι βάρος και μην αποφασίσεις εσύ γι’ αυτούς. Ας τους εκθέσεις τα γεγονότα και ας επιλέξουν εκείνοι εάν θα σε βοηθήσουν ή όχι.

Όσο για τον κόσμο και τις ταμπέλες δεν νομίζω ότι είναι ικανός λόγος για να μην πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου. Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για τις επιλογές και την πορεία του και κανείς άλλος δεν έχει λόγο σε αυτό.

Να ξέρεις ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και ρόδινα αμέσως, αφού ο άντρας σου έχει αποφασίσει να μην συνεργαστεί στο διαζύγιο και να σε πολεμήσει, χρησιμοποιώντας ακόμα και το παιδί , οπότε οποιαδήποτε βοήθεια θα σου είναι πολύτιμη. Βέβαια σκέψου το ενδεχόμενο απλώς να το λέει για να σε φοβίσει, γιατί τόσα χρόνια με αυτόν τον τρόπο τον κακοποιητικό κατάφερνε να είσαι μαζί του και να μην του αντιτίθεσαι.

Μείνε σταθερή στην απόφασή σου, οπλίσου με δύναμη, πάρε όση βοήθεια και από όπου σου προσφερθεί και κάνε βήμα βήμα το δρόμο προς την ελευθερία σου και σε μια καλύτερη ζωή για σένα και το παιδί σου.

Με εκτίμηση,

 

Βίκυ Κάουλα
Life & Business Coach
Σύμβουλος Διαπροσωπικών Σχέσεων
Προσωπικής Ανάπτυξης & Ενδυνάμωσης
Εκπαιδεύτρια Διαζυγίου
Κινητό: 6936-820600
Email: Vicky.Kaoula@gmail.com