Είμαι χωρισμένη, εκείνος χήρος. Έμεινα έγκυος 2η φορά και με πιέζει να κάνω έκτρωση. Δεν θέλω!

Καλημέρα, είμαι μια χωρισμένη μητέρα 38 χρονών με μια δεκάχρονη κορούλα. Από τη στιγμή που χώρισα με τον πατέρα της μικρής (πρίν 7 χρόνια) δεν υπάρχει επαφή με εξαίρεση κάποιες φορές (3-4) που την είδε για μισή ώρα. Πρίν από 4 χρόνια γνώρισα έναν άνθρωπο τον οποίο ερωτεύτηκα πάρα μα πάρα πολύ. Ο συγκεκριμένος είχε τρία παιδιά πολύ κοντά στην ηλικία της κόρης μου, ήταν χήρος και μου είχε πεί ότι δε θέλει να δεσμευτεί.

Ενώ βγαίναμε, μετά από ένα εξάμηνο προχωρήσαμε σεξουαλικά για δύο χρόνια περίπου, ώσπου έμεινα έγκυος κάτι το οποίο θεώρησα δώρο Θεού για μας, και θεώρησα ότι αυτό το παιδί θα είναι ο συνδετικός κρίκος για τα παιδιά μας, και ότι θα μπορούσε να μας φερει πιο κοντα. Ήθελα τόσο πολύ να συμβεί, εκείνος όμως όχι. Φρίκαρε, και μαζί και εγώ με τη συμπεριφορά του.

Έκανα έκτρωση και μετά απο ένα μήνα περίπου ξαναβγήκαμε και προσπάθησα να δικαιολογήσω την συμπεριφορά του,  καθώς ήμουν ακόμα ερωτευμένη, με αποτέλεσμα να συνεχίσουμε τη σχέση που είχαμε πρίν. Πέρασαν άλλα δύο χρόνια, φτάσαμε στο σήμερα (κυριολεκτικά) όπου με βρίσκει με ένα τεστ εγκυμοσύνης θετικό στο χέρι (ένα μήνα πρίν είχα σταματήσει τα αντισυλληπτικά λόγω κάποιον εξετάσεων που έπρεπε να κάνω). Το θέμα είναι ότι δουλεύω ημιαπασχόληση και παίρνω πολύ λίγα χρήματα. Δεν ξέρω πως να τα καταφέρω φέρνοντας στον κόσμο ακόμα ένα παιδί μόνη μου. Δεν θέλω να σκοτώσω ακόμα μια ψυχή. Αυτός θεωρεί ότι δεν γίνεται να φορτωθούμε και άλλο παιδί, ότι δεν μπορούμε να το αντέξουμε οικονομικά και θέλει να το ρίξω. Ναι είμαι ανεύθυνη, ναι βρίστε με, ναί δεν έπρεπε να είμαι μαζί του ξανά. Όλα αυτά γίναν όμως, και το θέμα είναι τι να κάνω τώρα. Σας παρακαλώ πείτε μου, θα ήθελα να το γεννήσω αλλά φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε ούτε τα βασικά για να ζήσουμε. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Απαντάει η  Σύμβουλος Σχέσεων κυρία Βίκυ Κάουλα

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κατανοώ ότι το δίλημμα στο οποίο βρίσκεσαι, είναι πολύ σημαντικό και κρίσιμο και από αυτά τα διλήμματα που μπορεί να σε ακολουθούν μια ζωή, είτε επιλέξεις τον ένα δρόμο είτε τον άλλο. Σαφώς και δεν μπορώ εγώ να πάρω την ευθύνη αυτής της απόφασης για λογαριασμό σου, ούτε υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδάκι που να μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Εσύ και ο σύντροφός σου είστε αυτοί που πρέπει να πάρετε την τελική απόφαση. Από το μήνυμά σου έχω την αίσθηση ότι έχεις αναλάβει το βάρος της απόφασης μόνη σου. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να γίνεται αυτό γιατί θεωρείς ότι διαφωνείτε, αλλά η ουσία είναι ότι το παιδί είναι και δικό του, παρά το γεγονός ότι εσύ το κυοφορείς. Εξαντλήστε τα περιθώρια της μεταξύ σας συζήτησης, ζυγίστε τις επιθυμίες σας, τις δυνατότητές σας ως ζευγάρι, τις προσδοκίες σας από τη ζωή σας γενικότερα και πώς θα μπορούσατε να πάρετε μια από κοινού απόφαση σχετικά. Δείτε όλο το πλαίσιο στο οποίο κινείστε και προσπαθήστε να είστε όσο πιο σίγουροι για την απόφασή σας.

Στην περίπτωση που τελικά κληθείς να αποφασίσεις μόνη σου, επίσης στάθμισε όλα τα δεδομένα καθώς και τις προσδοκίες σου για τη μετέπειτα ζωή σου. Γιατί μπορεί να αναφέρεις ότι θέλεις να γεννήσεις αυτό το παιδί, αλλά παραθέτεις και ένα σωρό ρεαλιστικά και πρακτικά θέματα, που φαντάζει σαν να αναιρείς αυτή σου την επιθυμία.

Θεωρώ ότι αφού τα νέα είναι πολύ πρόσφατα αυτό που εκφράζεις αυτή τη στιγμή είναι πιθανότατα μία απόφαση που πήρες εν θερμώ και υπό το βάρος των νέων. Θα βοηθήσει πολύ να αφήσεις ένα μικρό χρονικό διάστημα να καταλαγιάσουν τα νέα και μετά να κατασταλάξεις στο ποια απόφαση είναι αυτή που θα επιλεγεί.

Στη διάθεσή σου εάν επιθυμείς κάτι περαιτέρω.

Να είσαι καλά!

Βίκυ Κάουλα

Life & Business Coach
Σύμβουλος Διαπροσωπικών Σχέσεων
Προσωπικής Ανάπτυξης & Ενδυνάμωσης
Εκπαιδεύτρια Διαζυγίου
Κινητό: 6936-820600
Email: Vicky.Kaoula@gmail.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!