Είμαι μόνη, χωρισμένη και πνίγομαι. Παίζει ρόλο που είμαι υιοθετημένη;

0

Είμαι 35 ετών, χωρισμένη και δουλεύω σε μια ιδιωτική εταιρεία. Όλα στη ζωή μου πάνε καλά, έχω μια οικογένεια που με αγαπά, καλούς φίλους και καλή ζωή.

Παρόλα αυτά νιώθω ένα κενό στη ζωή μου, νιώθω ότι κάτι λείπει. Φαίνομαι χαρούμενη μπροστά σε άλλους, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα. Κλαίω κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, και δεν είμαι ο εαυτός μου πια. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι είμαι υιοθετημένη, καθώς οι θετοί μου γονείς με έχουν φροντίσει πάρα πολύ καλά και με έχουν σπουδάσει.

Έκανα δύο γάμους, και πληγώθηκα και από τους δύο. Τους αγαπούσα αλλά δυστυχώς με παράτησαν, χωρίς να καταλάβω το γιατί. Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν είναι η μοίρα μου να μείνω μόνη μου σε όλη μου την ζωή.

Ακόμα περνάω καλά στην ζωή μου, και στην δουλειά μου. Βγαίνω με τους φίλους μου συχνά αλλά τα βράδια αισθάνομαι ένα κενό. Θέλω να νιώσω ξανά αγάπη και εκτίμηση, θέλω να είμαι ξανά σημαντική για κάποιον.

Πολλοί από τους φίλους μου έφτιαξαν τις ζωές τους πρόσφατα, ενώ εγώ ακόμα παλεύω με τα οικονομικά μου. Δεν έχω αυτοκίνητο, δεν έχω τίποτα. Δεν πιστεύω στα χρήματα και στα υλικά πράγματα. Μπορώ να βρώ την ευτυχία μόνο όταν βοηθώ τους άλλους, οπότε κάνω δωρεές. Είμαι τόσο πολύ μπερδεμένη.

Αγαπητή φίλη,

Υπάρχουν πολλές αντιθέσεις σε όσα λες. Από τη μία, ισχυρίζεσαι ότι όλα στη ζωή σου είναι καλά, αλλά παρόλα αυτά λες διάφορα πράγματα τα οποία υποδεικνύουν το αντίθετο. Αναφέρεις  ότι έχεις μια καλή ζωή, αλλά από την άλλη ότι παλεύεις με τα οικονομικά σου. Δεν πιστεύεις στα υλικά πράγματα, αλλά παρόλα αυτά νιώθεις άσχημα που δεν έχεις ένα αυτοκίνητο.

Είναι όλα σημαντικά θέματα, αλλά το λάθος είναι ότι αφήνεις τον εαυτό σου να ζεί με αυτές τις αντιφάσεις. Πιστεύεις σε κάτι αλλά ζείς μια πραγματικότητα πέρα από τα πιστεύω σου. Αρκετοί άνθρωποι κάνουν κάτι παρόμοιο, και όπως και εσύ νιώθουν ένα κενό. Φαίνονται ότι είναι χαρούμενοι, αλλά στην πραγματικότητα βιώνουν μια μεγάλη δυστυχία. Δεν είναι σε θέση να δούν ότι το να ζούν με αυτό τον τρόπο, καταφέρνουν να βυθιστούν ολοένα και περισσότερο σε άδεια συναισθήματα και στη δυστυχία.

Αν συνεχίσεις να λειτουργείς με αυτό τον τρόπο το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μην αντιμετωπίζεις το γεγονός ότι νιώθεις δυστυχισμένη, δεν μπορείς να ανακαλύψεις τι σου φταίει, και αντίστοιχα δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό. Έχει διαφορά ανάμεσα στο να νιώθεις ευχαριστημένος και να νιώθεις ευτυχισμένος.

Μπορεί να είσαι ευχαριστημένη από τη δουλειά σου, μπορεί να είσαι ευγνώμων που έχεις δουλειά, αλλά αυτό μπορέι να μην είναι αρκετό για εσένα. Δεν είναι κακό, και δεν θεωρείσαι κακός άνθρωπος από την στιγμή που θες περισσότερα.

Μπορεί να μην χρειάζεσαι ένα αυτοκίνητο για να νιώσεις καλά, αλλά μπορεί να σου είναι απαραίτητο για να γίνει η ζωή σου πιο εύκολη. Μπορεί να γίνεις πιο ανεξάρτητη για παράδειγμα, εφόσον θα το έχεις. Ένα αυτοκίνητο λοιπόν δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι συγκεντρωμένη στα υλικά πράγματα.

Προσπάθησε να αναγνωρίσεις όσα χρειάζεσαι. Ίσως να είναι ένα αυτοκίνητο, ίσως περισσότερα χρήματα για τις δωρεές που κάνεις. Μπορεις να βοηθήσεις τους άλλους, αλλά θα πρέπει να βοηθήσεις και τον εαυτό σου.

Προφανώς και χρειάζεσαι να κερδίσεις περισσότερα χρήματα. Αρχικά δες αν αυτό είναι εφικτό στη δουλειά σου. Δες τι μπορεις να διαπραγματευτείς και ζήτησε αύξηση. Θα είσαι σε θέση να υποστηρίξεις μια θέση που θα έρθει μετά την προαγωγή σου; Αν αυτό δεν είναι εφικτό στην δουλειά σου, τότε ίσως να πρέπει να βρείς μια άλλη. Κανείς δεν θα θεωρήσει ότι είσαι αχάριστη ή άπληστη επειδή έψαξες να βρείς κάτι άλλο. Είναι μια φυσική εξέλιξη για πολλούς ανθρώπους.

Προσπάθησε να αποκτήσεις όσο μεγαλύτερη εμπειρία μπορείς από την δουλειά σου και μάθε όσα περισσότερα μπορείς. Βάλε τα δυνατά σου στη δουλειά σου. Αν δεν σε πληρώσουν όσα θεωρείς ότι χρειάζεσαι – ώστε να μην παλεύεις με τα οικονομικά σου – τότε έχει έρθει η στιγμή να προχωρήσεις. Θέσε στόχους που θες να κατακτήσεις. Τι θα ήθελες στην δουλειά σου; Τι θα ήθελες να βγάλεις από αυτήν;

Εκτός από τον μισθό, πράγματα που θα σε ικανοποιήσουν στην δουλειά – όπως πόσο πολύ σου αρέσει αυτό που κάνεις, τι προκλήσεις νιώθεις, πόσο μπορείς να μεγαλώσεις – όλα συμβάλλουν στο να είσαι ευτυχισμένη. Αν νιώθεις ότι το μόνο που κάνεις είναι να πηγαίνεις στην δουλειά απλά για να το κάνεις, τότε θα είναι δύσκολο να νιώσεις ευτυχισμένη.

Επίσης θα πρέπει να σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους ανθρώπους, διότι φαίνεται ότι μετράς τον εαυτό σου σε σχέση με όσα κάνουν οι άλλοι. Αποφάσισε λοιπόν τι είναι αυτό που χρειάζεσαι. Ίσως και οι ίδιοι να κάνουν παραπάνω δουλειά για τους δικούς τους λόγους, και δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις και εσύ το ίδιο. Έχουν τα δικά τους κίνητρα για όσα κάνουν, και είναι διαφορετικά από τα δικά σου. Μην συγκρίνεις όλα όσα έχεις καταφέρει στη ζωή σου με τα δικά τους επιτεύγματα. Αναγνώρισε τα δικά σου και είσαι περήφανη για αυτά.

Όσο για τον έρωτα, πρέπει να καταλάβεις ότι κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να γεμίσει το κενό που νιώθεις. Θα πρέπει να το γεμίσεις από μόνη σου. Το μόνο που θα κάνει κάποιο άλλο άτομο είναι να σου δώσει αγάπη και υποστήριξη στην αναζήτηση της ευτυχίας σου. Κανείς άλλος δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη.

Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε ποιόν θα ερωτευτούμε, απλά συμβαίνει. Δεν έχει νόημα να βάζεις ταμπέλες στον εαυτό σου, ή να νιώθεις ενοχές γι΄αυτό. Το πιο σημαντικό είναι ότι το άτομο που είμαστε, είναι και το σωστό για εμάς. Έτσι μπορούν να μας σέβονται και να μας δώσουν την αγάπη που χρειαζόμαστε, και αντίστοιχα να κάνουμε και εμείς το ίδιο για εκείνους.

Ήταν ατυχές ότι έκανες δύο αποτυχημένους γάμους. Δεν αποτελεί ένδειξη όμως για τον χαρακτήρα σου, ότι δεν πέτυχαν. Τι εννοείς δεν κατάλαβες γιατί τελείωσαν; Θα ήθελες να μάθεις γιατί τελείωσαν; Θα ήθελες να ακούσεις γιατί κάποιος σε άφησε;

Δεν σου οφείλουν κάποια εξήγηση. Όσο σκληρο και αν ακούγεται, θα πρέπει να αποδεχτείς ότι δεν ήσουν η κατάλληλη για εκείνους, και να προχωρήσεις.

Αλλά αν θες να μάθεις γιατί σε άφησαν, τότε μπορείς να τους προσεγγίσεις και να τους ρωτήσεις. Μπορεις να τους βρείς στα social media, μπορεί να έχεις τα email τους. Γράψε τους και ρώτησε τους ευγενικά για ποιό λόγο τελείωσαν τη σχέση μαζί σου. Ενημέρωσε τους ότι δεν έχεις ενδιαφέρον να τα ξαναβρείτε, και πως σίγουρα δεν σου οφείλουν καμία εξήγηση. Το μόνο που θες, είναι να καταλάβεις τι ακριβώς πήγε λάθος.

Και αν σου μιλήσουν γι αυτό, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να καταλάβεις την οπτική τους. Μάθε πράγματα για τον εαυτό σου, και φρόντισε να προχωρήσεις.

Πηγή : http://www.star2.com/