Είμαι μόνη μαμά γι’ αυτό και βγαίνω μόνο με μόνους μπαμπάδες

0

Τα τελευταία χρόνια, έχω βγει με πολλούς 40ρηδες και 50ρηδες. Διαφέρουν σε επάγγελμα, προσωπικότητα, εμφάνιση, αλλά όλοι είχαν ένα κοινό.

Όλοι τους ήταν μόνοι μπαμπάδες.

Δοκίμασα να βγω με άντρες, που δεν είχαν παιδιά, αλλά δεν πήγε καλά. Ο τρόπος ζωής τους ήταν πολύ διαφορετικός από το δικό μου. Είμαι μόνη μαμά 3 παιδιών χωρίς καμία βοήθεια πράγμα, που σημαίνει, ότι η ζωή μου αναγκαστικά περιστρέφεται γύρω από τα παιδιά μου. Με όσους άντρες βγήκα, που δεν είχαν παιδιά, είχαν προσδοκίες, που δεν μπορούσα να ικανοποιήσω.

Ήθελαν να βγαίνουμε έτσι στο άκυρο για φαγητό μετά τη δουλειά ή τα σαββατοκύριακα ή να πηγαίνουμε βόλτες, που δεν είχαμε κανονίσει από πριν ή να κοιμόμαστε ο ένας στο σπίτι του άλλου. Στην περίπτωσή μου, όλα τα παραπάνω ήταν αδύνατα. Έπρεπε και πρέπει να προγραμματίζω και να σχεδιάζω το κάθε τι από πολύ νωρίτερα και ο χρόνος μου είναι περιορισμένος.

Κάνω λάθος, που βγάζω από τη ζωή μου άντρες χωρίς παιδιά; Μπορεί μια μάνα με τρία παιδιά και ένας άντρας χωρίς παιδιά να τα βρουν μεταξύ τους και να ζήσουν ευτυχισμένοι;

Λοιπόν, η 47χρονη Μίνα, μητέρα δυο παιδιών και ο σύντροφός της, Γιάννης, 51 ετών κάνουν ακριβώς αυτό. Η Μίνα γνώρισε το Γιάννη μέσω ενός φίλου το 2011, όταν τα παιδιά της ήταν 5 και 7 ετών. Είχε  χωρίσει πρόσφατα, ενώ ο Γιάννης ήταν ελεύθερος εδώ και μερικά χρόνια μετά το τέλος μιας μακροχρόνιας σχέσης.

«Δεν συζητούσαμε ποτέ για εκείνον με τα παιδιά», είπε η Μίνα. «Δεν τους τον γνώρισα παρά μόνο μετά από 6 μήνες».

Όταν τελικά η Μίνα αποφάσισε να γνωρίσει το Γιάννη στους γιους της, το πήγε εξαιρετικά αργά σκηνοθετώντας κάποιες τυχαίες συναντήσεις. Τελικά, τα αγόρια συμπάθησαν τόσο το Γιάννη, που τον κάλεσαν για φαγητό σπίτι τους.

Δύο χρόνια αργότερα, μετά από πολλά πέρα δώθε και διανυκτερεύσεις στο σπίτι του Γιάννη, μετακόμισαν όλοι εκεί. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2014 και από τότε ζουν όλοι μαζί ευτυχισμένοι.

Ρωτήσαμε τη Μίνα, αν και ποιες προκλήσεις αντιμετώπισε.

«Φυσικά και υπήρχαν προκλήσεις» λέει. «Όσο βγαίναμε ήταν όλα καλά, γιατί ήμασταν μόνο οι δυο μας, όταν, όμως αποφασίσαμε να μείνουμε όλοι μαζί, τα πράγματα άλλαξαν. Ο Γιάννης έκανε πολλές θυσίες, αλλά είχε το δικό του ιδιαίτερο τρόπο να αντιμετωπίζει τα παιδιά. Έβαλε τα αγόρια πάνω απ’ όλα. Εξάλλου, αν δεν είχε καλή σχέση μαζί τους, δεν θα είχε ούτε με μένα καλή σχέση, ούτε καν σχέση.

«Δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, αλλά αγαπηθήκαμε πολύ στην πορεία. Τα παιδιά τον αγαπάνε, τον ακούν και τον σέβονται σαν να ήταν δικός τους πατέρας».

Αν έχει συμβουλές να δώσει σε άλλες μαμάδες, που θέλουν να κάνουν σχέση με άντρες, που δεν είναι γονείς;

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η επικοινωνία», λέει. «Συζητάμε πολύ για όλα τα θέματα και για το πώς θα χειριστούμε διάφορες καταστάσεις και σπάνια διαφωνούμε».

Ο πρώην άντρας της Μίνας παίρνει τα παιδιά κάθε Τετάρτη βράδυ και κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο, γι’ αυτό και η Τετάρτη, σύμφωνα με τη Μίνα, είναι η δικιά τους βραδιά. «Όσο είναι τα παιδιά σπίτι, τα βάζω για ύπνο και σιγουρεύομαι, ότι όλα είναι εντάξει. Όταν λείπουν, όμως, θέλω λίγο χρόνο να τον μοιραστώ μόνη μου με τον άντρα μου».

Η Ελπίδα, 46 ετών με τρία παιδιά, συμφωνεί, ότι η επικοινωνία είναι καθοριστικής σημασίας. Άρχισε να βγαίνει με το σύντροφό της πριν από 4 χρόνια, όταν ζούσαν σε διαφορετικές πόλεις. Η Ελπίδα είχε την επιμέλεια 50/50 με την πρώην της, γι’ αυτό και ο σύντροφός της, ο Πάνος έπρεπε να πηγαινοέρχεται αυτός στην πόλη, που ζούσε η Ελπίδα για ένα χρόνο.

Τα δύσκολα ήρθαν, όταν ο Πάνος μετακόμισε στην πόλη, που ζούσε η Ελπίδα, για να μείνουν μαζί.

«Όσον αφορά στα παιδιά, όλα ήταν φανταστικά,» είπε η Ελπίδα. «Οι τέσσερις τους ήταν η καλύτερη ομάδα και τους έδινε όλο του το χρόνο, αλλά ήταν πολύ δύσκολο για κάποιον, που είχε μάθει να είναι ελεύθερος και ανέμελος, να μπει ξαφνικά σε μία οικογένεια και να έχει χίλια δυο να φέρει εις πέρας». Το ζευγάρι χώρισε τελικά στα τέλη του περασμένου έτους και ο λόγος, δήλωσε η Ελπίδα, ήταν η έλλειψη επικοινωνίας.

Σύμφωνα με την Ελπίδα, το καλύτερο, που έχει να κάνει μια μόνη μητέρα, είναι να βγαίνει μόνο με άντρες, που έχουν παιδιά και ξέρουν τη «γλύκα», αν και ο πατριός της ήταν ένας άντρας χωρίς παιδιά, αλλά ήταν ένας φανταστικός, αξιολάτρευτος και στοργικός άνθρωπος για εκείνη και τη μητέρα της. Η Μίνα, από τα μεριά της δηλώνει απόλυτα ευτυχισμένη και ικανοποιημένη από την πορεία των πραγμάτων.

Τί να πούμε; Ας είμαστε ανοιχτοί και ό, τι ήθελε, προκύψει.

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας την ιστορία σου με email στο 
info@singleparent.gr κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε εντελώς ανώνυμα!
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ