Είμαι έγκυος και ο σύντροφός μου παντρεμένος…

2

«Καταρχήν συγχαρητήρια για την σελίδα σας,επιτελείτε μεγάλο έργο. Ας ξεκινήσω κι εγώ με την ιστορία μου.Είμαι 31 και διατηρώ εδώ και 3 χρόνια σχέση με κάποιον που είναι παντρεμένος και έχει και δύο παιδάκια.Είναι ένας άνθρωπος που έχει μιλήσει στη ψυχή μου,έχει σταθεί δίπλα μου και τον αγαπάω με όλη μου τη καρδιά,το ίδιο κι εκείνος.Οι σχέσεις του με τη γυναίκα του είναι τυπικές,για τα παιδιά,όπως θα έχετε πολλές φορές ακούσει.Είχε αναφερθεί στο γεγονός να πάρει διαζύγιο,αλλά φοβόταν την αντίδραση της συζύγου του,μιας και δεν είναι από το τόπο που μένουν,πως θα αντιδράσει εγωιστικά θα πάρει τα παιδιά και θα φύγει (το έχει κάνει στο παρελθόν για πολύ μικρότερες αιτίες). Πρίν από λίγες ημέρες μάθαμε πως είμαι έγκυος,και τώρα ξεκινούν τα δύσκολα…μου ζήτησε λίγο χρόνο και του τον έδωσα,δεν θα ήθελα κι εγώ να πάρει μια απόφαση εν βρασμώ ψυχής.Δεν ξέρω τι να κάνω με το παιδί..θέλω να το κρατήσω,αλλά οι δικοί μου φοβούνται πως δεν θα τα βγάλω πέρα μόνη μου και δεν σας κρύβω πως κι εγώ φοβάμαι αν θα καταφέρω να σταθώ δίπλα σε αυτό το παιδί,και σαν μητέρα και σαν πατέρας.Θέλει να κρατήσω το παιδί και να αναλάβει τις ευθύνες του..αλλά για το αν θα είμαστε τελικά μαζί σε όλο αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.Είμαι πολύ μπερδεμένη και αγχωμένη και στεναχωρημένη, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είμαι ακριβώς το αντίθετο αφού αυτό το παιδί προέρχεται από δύο ανθρώπους που αγαπιούνται. Τί με συμβουλεύετε να κάνω;».

Απαντάει η Συμβουλευτική Ψυχολόγος, κυρία Μαρία Γιαλούρη

Αγαπητή φίλη,

Μπορώ πράγματι να διακρίνω ανάμεικτα συναισθήματα μέσα από το μήνυμα σας. Από τη μια χαίρεστε,φαντάζεστε, τρέχετε με το μυαλό σας σε μονοπάτια ευτυχίας για αυτό το παιδί που είναι καρπός αγάπης όπως λέτε. Μα απο την άλλη σας φαντάζομαι να βομβαρδίζεστε με ερωτήματα, γεμάτη ανασφάλεια και αδύναμη μπροστά σε αυτό το ευχάριστο συμβάν.

Ας δούμε τα βασικά σημεία του μηνύματος σας:

Είναι ο μόνος άνθρωπος γράφετε που έχει μιλήσει στην καρδιά σας.Τί σημαίνει αυτό για εσάς αλλά  και για τις προηγούμενες σχέσεις που είχατε; Φαίνεται να έχετε μια αρμονική σχέση μαζί του, συνεπώς θα ήταν βοηθητικό να ζητήσετε κάποιες επιπλέον συναντήσεις μαζί του ώστε να συζητήσετε πιο ανοιχτά και εκ βάθος καρδιάς όλα όσα σας απασχολούν.

Πώς είναι το κοινωνικό σας δίκτυο; Θα μπορούσατε να μιλήσετε σε ένα δικό σας άτομο για όλα αυτά επενδύοντας τα συναισθήματα και τις ανησυχίες σας;

Κάτι σημαντικό που γράφετε είναι: «Θέλω να κρατήσω το παιδί». Αναρωτηθείτε τί σημαίνει για εσάς αυτό το παιδί και γιατί το θέλετε τόσο πολύ. Μήπως οι φοβίες και η ανασφάλεια που νιώθετε πηγάζει απο τους άλλους και μήπως είστε ένα πολύ δυνατό άτομο με κρυφή, πηγαία δύναμη;Γράφετε οτι οι δικοί σας σας φοβούνται οτι δεν θα τα καταφέρετε, όμως τί προθέσεις έχουν;Θα σας στηρίξουν, θα έιναι μαζί σας σε όλο αυτό;

Όσον αφορά για το αν θα είσαστε μαζί, είναι σίγουρα ένα ζήτημα που θα συζητήσετε από κοινού αλλά και χωριστά κάνοντας ο καθένας με τις δικές του προσεκτικές επιλογές.

Ειλικρινά η μόνη που έχει τη λύση είσαστε εσείς αλλά και εσείς γνωρίζετε το δρόμο που πρέπει να επιλέξετε.Χρησιμοποιήστε όλες τις φωνές που διαθέτετε,της καρδιάς και της λογικής, του συναισθήματος ή της διαίσθησης.

Μαρία Γιαλούρη
Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Τηλέφωνο, 210- 6613792
Κινητό:6948.083.055
E-mail: mgialourh@gmail.com

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ, αν σου άρεσε αυτό το άρθρο, συμπλήρωσε την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να λαμβάνεις περισσότερα, στο email σου!