Δεν μπορείς να κάνεις νέες γνωριμίες, όταν το διαζύγιο σε πονάει ακόμα

0

Πόσο σύντομα θα ξεκινήσεις τις νέες γνωριμίες μετά το διαζύγιο είναι, φυσικά, μια πολύ προσωπική επιλογή. Όσα θα πω, βασίζονται σε όσα εγώ έζησα.

Κάποια χρόνια πριν, μια πολύ καλή μου φίλη μου είπε, ότι δεν μπορούσε καν να διανοηθεί να βάλει άλλο άνδρα στη ζωή της και στης κόρης της. Είχε χωρίσει εδώ και πέντε χρόνια και φαινόταν πολύ ευχαριστημένη. Φίλοι, χόμπι, μια εκπληκτική δουλειά και ένα υπέροχο παιδί, φαινόταν να έχει βρει τη συνταγή της ευτυχίας ούσα χαρούμενη και μόνη. Οι άνδρες δεν ήταν απαραίτητοι, ούτε αναγκαίοι στη ζωή της.

Ήμουν εκείνη την εποχή παντρεμένη με έναν όμορφο και πετυχημένο άντρα, είχαμε τρία υπέροχα παιδιά, οικονομικά άνετοι και ευχαριστημένοι, που είχαμε τα πάντα. Θυμάμαι να αναρωτιέμαι, τί θα έκανα, αν βρισκόμουν στη θέση της και αν θα ήμουν τόσο ευχαριστημένη, όσο εκείνη, αλλά αμέσως έδιωξα τις κακές σκέψεις απ’ το μυαλό μου, γιατί ως γνωστόν, όλα τα άσχημα συμβαίνουν μόνο στους άλλους.

Ένα χρόνο αργότερα, ο άντρας μου με άφησε για μια άλλη. Βρέθηκα ξαφνικά και απότομα στην αντιπέρα όχθη.

Τί να κάνω; Άρχισα να αναρωτιέμαι, αν έπρεπε να χαλαρώσω, να ηρεμήσω και να περιμένω να κλείσουν οι πληγές μου ή να αρχίσω μονοκοπανιά τις νέες γνωριμίες. Διάλεξα το δεύτερο.

Άφησα το μαλλί κάτω μοιραία, έψαχνα και αποζητούσα τρόπους να τραβήξω την προσοχή άλλων αντρών και να τους προσελκύσω, γιατί εκείνη τη στιγμή φαινόταν ο καλύτερος τρόπος να μετριάσω τον πόνο μου. Μια νέα γνωριμία, όταν είσαι ακόμα χάλια ψυχολογικά, δεν είναι ποτέ καλή ιδέα, καθώς σου δίνει ακόμα μεγαλύτερη πικρία, ακόμα πιο χαμηλή αυτοεκτίμηση και ψυχολογία στον πάτο.

Δεν μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις αυτής της νέας γνωριμίας, όταν εξακολουθείς να πονάς εξαιτίας του διαζυγίου σου.

Οι διαδικτυακές γνωριμίες μπορούν να σε αποτελειώσουν, πριν το καταλάβεις. Χρειάζεσαι αρκετά γερό στομάχι για κάτι τέτοιο. Η ξαφνική προσοχή μπορεί στην αρχή να μοιάζει σαν βάλσαμο, ειδικά αν σε έχει προδώσει ή εγκαταλείψει για μια άλλη γυναίκα, σύντομα, όμως, διαπιστώνεις, πόσο επιπόλαιο είναι όλο αυτό. Όση μεγαλύτερη «πέραση» έχεις, τόσο πιο φιλόδοξη και αχόρταγη γίνεσαι, χωρίς να μπορείς να καταλάβεις απ’ την αρχή, ότι με τους περισσότερους, δεν αξίζει καν να ασχοληθείς.

Οι καλές οι ευκαιρίες είναι λίγες στη ζωή. Δυστυχώς, πάντα θα υπάρχει κάποια νεότερη, πιο όμορφη και πιο έξυπνη από σένα. Για να βρεις εκείνον που θα είναι πρόθυμος να επενδύσει χρόνο και προσπάθεια για σένα μόνο, θα χρειαστεί πάρα πολύς χρόνος και ψάξιμο μέσα στο σωρό.

Ο πρώτος άνδρας, με τον οποίο βγήκα ραντεβού ήταν βαθύτατα πληγωμένος, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ήμασταν μαζί μερικές βδομάδες και μετά εξαφανίστηκε. Τα έβαλα με την κακή μου τύχη και συνέχισα τη ζωή μου.

Ο δεύτερος μου έδειξε, τί σημαίνει ρομαντισμός. Έκανε πράγματα για μένα, που κανένας δεν είχε κάνει ποτέ πριν. Ήμουν ερωτευμένη, βαθιά ερωτευμένη ξανά στη ζωή μου. Αλλά ένα μήνα μετά, η μαγεία διαλύθηκε και εκείνος χάθηκε. Μετά από μια σειρά καταστροφικών ραντεβού, αποφάσισα να κάνω μια παύση. Είχα ξεζουμιστεί, πνευματικά και συναισθηματικά.

Δεν εννοώ, ότι οι διαδικτυακές γνωριμίες είναι όλες κακές και με δεδομένο φινάλε. Υπάρχουν και οι καλοί και οι καλοπροαίρετοι, αλλά δεν αποτελούν την πλειοψηφία.

Οι «κυνηγοί» απλώνονται παντού και μπορούν να αντιληφθούν την απόγνωση από χιλιόμετρα μακριά. Είναι σπεσιαλίστες του είδους τους: Ξέρουν, πώς να σε κάνουν να αισθανθείς όμορφη, ξεχωριστή και μοναδική. Θα σε πλευρίσουν και όταν σε κατακτήσουν, θα σε χρησιμοποιήσουν και θα σε παρατήσουν. Μερικές φορές εξαφανίζονται προτού καν συναντηθείτε: κάτι καλύτερο μάλλον προέκυψε.

Αλλά, όταν εξαφανίζονται μετά από 3-4 ραντεβού, όταν έχεις αρχίσει να δένεσαι συναισθηματικά, αυτό πονάει. Και ενισχύει την πεποίθηση, ότι όντως δεν είσαι ποθητή. Τελικά, δεν φταις εσύ, αλλά η φύση αυτού του κτήνους. Αλλά επειδή έχεις πέσει στα πατώματα, που σε παράτησε, το παίρνεις προσωπικά.

Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο θα ήταν καλό να χαλαρώσεις μετά το διαζύγιο, να τα ξαναβρείς με τον εαυτό σου, να ξαναοργανώσεις τη ζωή σου, να εστιάσεις σε κάτι καινούργιο, να δεθείς με τα παιδιά σου, να αποκτήσεις κοινωνική ζωή ή οτιδήποτε σου αλλάξει τη ρουτίνα.

Οτιδήποτε άλλο εκτός του να δείξεις, ότι είσαι ευάλωτη σε έναν ξένο, που δεν είναι καν σίγουρο ότι σου αρέσει.

Πλέον η φίλη μου, έχει γνωρίσει έναν υπέροχο άντρα που την κάνει ευτυχισμένη. Λέει, ότι είναι ευγνώμων, που άφησε τελικά λίγο να περάσει ο καιρός, πριν ξεκινήσει και πάλι να κάνει γνωριμίες. Άφησε τον εαυτό της να πονέσει, να θρηνήσει και τελικά να θεραπευτεί και να σταθεί στα πόδια της.

Όταν ο φίλος της εμφανίστηκε στη ζωή της, συμπλήρωσε κάτι, που ήταν ήδη ολοκληρωμένο: την ψυχή της. Έτσι κι εγώ, δύο χρόνια αργότερα, γνώρισα κάποιον, που με συμπληρώνει, αλλά ο δρόμος μου μέχρι εκεί ήταν γεμάτος αγκάθια, απογοήτευση και πίκρες.

Πηγή: divorcedmoms.com