Δεν είναι η αγάπη σκληρή. Εμείς είμαστε!

0

Η αγάπη είναι υπομονετική και σκληρή. Η αγάπη δεν τρομάζει όταν ο σύντροφος σου, σχολιάσει μια φωτογραφία σου. Δεν είναι παράλογη – η ανασφάλεια είναι.

Και όμως μέσα σε όλο αυτό το ρομαντικό ταξίδι των σχέσεων, φαίνεται να τα έχουμε μπερδέψει όλα. Προσδιορίζουμε την αγάπη με τρόπους που μας μπερδεύουν, και την κατηγορούμε για τους πονοκεφάλους και τον πόνο που νιώθουμε. Από φόβο και μόνο κλεινόμαστε στον εαυτό μας, και δεν θέλουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Ζούμε με την εντύπωση ότι όλοι θα μας πληγώσουν – και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πάντα καταλήγουμε σε αυτή τη θέση.

Είμαστε ο χειρότερος εχθρός του εαυτού μας, πληγωνόμαστε γιατί πολύ απλά έτσι προσδιορίζουμε την αγάπη. Κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι αγνοούμε τα σημάδια και μπαίνουμε σε σχέσεις με ανθρώπους, που εξαρχής καταλαβαίνουμε, ότι δεν είναι αρκετά καλοί για εμάς. Σαμποτάρουμε μια σχέση με την πεποίθηση ότι πρέπει πρώτα εμείς να πληγώσουμε τον άλλο, για να μην προλάβει να μας πληγώσει εκείνος πρώτος. Προσπαθούμε να ρίξουμε το φταίξιμο οπουδήποτε αλλού, εκτός από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ναι, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα σε πληγώσουν αλλά στο ταξίδι της αγάπης θα υπάρξουν και απώλειες. Αν αρχίσουμε να παίρνουμε περισσότερες ευθύνες για τον εαυτό μας και για την ερωτική μας ζωή, θα συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε περισσότερο έλεγχο από όσο πιστεύουμε.

Δεν μπορούμε να επιλέξουμε τους ανθρώπους που μας ελκύουν ή εκείνους για τους οποίους θα αποκτήσουμε συναισθήματα, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε τον τύπο του ανθρώπου που θα ανταποκριθεί επάξια στην αφοσίωση μας. Μπορούμε να πάρουμε ένα τηλέφωνο, να επιλέξουμε να βγούμε μαζί του ή απλά να αγνοήσουμε το ένστικτο μας.

Μπορούμε να αναιρέσουμε τα πρότυπα μας ή να τα τοποθετήσουμε ακόμα πιο ψηλά. Μπορούμε να επιλέξουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας πρώτα ή να ξεχάσουμε τελείως τις ανάγκες μας.

Η αγάπη δεν είναι σκληρή, απλά την μπερδεύουμε με τις δικές μας ανασφάλειες και φόβους. Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν και καλύτερα. Έχουμε άρνηση να δούμε το καλό μέσα σε όλο αυτό, και δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε τα μαθήματα που μας δίνει η ζωή.

Αν απλά αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, θα καταλάβουμε ότι δεν φταίει η αγάπη τελικά, αλλά εμείς.

Πηγή : http://www.yourtango.com/