Νομίζεις ότι ο άντρας σου και η ερωμένη του είναι ευτυχισμένοι; Γελιέσαι!

0

Έχω μια φίλη που ήταν παντρεμένη και ευτυχισμένη (τουλάχιστον έτσι νόμιζε) για πάνω από δύο δεκαετίες. Πριν από λίγα χρόνια, ο πλέον πρώην άντρας της, της τράβηξε το χαλί κάτω απ’ τα πόδια ζητώντας της να χωρίσουν ενώ ένα μήνα μετά το διαζύγιο, παντρεύτηκε την γυναίκα, με την οποία την απατούσε.

Ήταν δύσκολη εποχή για την φίλη μου. Την είδα να πιάνει πάτο από την πρώτη μέρα, καθώς προσπαθούσε να ξεπεράσει το σοκ, και πέρασε όλα τα στάδια που περιελάμβαναν δάκρυα, κατάθλιψη, οργή, φόβο, ραντεβού με άσχημη κατάληξη, σύγχυση, μέχρι να φτάσει εκεί που είναι τώρα: Μια ευτυχισμένη, υγιής, όμορφη, επιτυχημένη γυναίκα η οποία είναι πολύ ερωτευμένη με έναν πολύ καλό άνθρωπο.

Τι συμβαίνει με τον πρώην; Εκεί είναι το ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας. Η φίλη μου μπήκε τις προάλλες στο Τwitter της γυναίκας με την οποία έχει παντρευτεί ο πρώην της. Εντάξει, ξέρω ότι μπορεί να φαίνεται λίγο «κατινίστικη» η συμπεριφορά της, αλλά εγώ δεν το βλέπω έτσι. Εγώ το αποκαλώ περιέργεια.

Εν πάση περιπτώσει, είδε όλους τους ανθρώπους που ακολουθούσε εκείνη στο Τwitter και πρόσεξε ότι ακολουθούσε δέκα ιστοσελίδες που αφορούν την απιστία. Ιστοσελίδες που περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως: «Πώς να πιάσεις τον άνδρα σου να σε απατά,» «Τι να κάνεις όταν νομίζεις ότι ο άντρας σου σε απατά,» και «Σημάδια ότι υπάρχει κάποια άλλη/άλλος.» Η γυναίκα αυτή παρακολουθούσε και μερικά μέρη της πόλης στην οποία ζούσε η φίλη μου. Γιατί παρακολουθούσε την πόλη μας ενώ ζει 500 μίλια μακριά; Πολύ περίεργο. Τσέκαρε να δεί τί έκανε η φίλη μου;

Ο λόγος που θεώρησα ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η ιστορία και αξίζει να τη μοιραστώ μαζί σας, είναι επειδή παίρνω τόσα μηνύματα από γυναίκες (και άντρες) των οποίων ο/η σύζυγος τις άφησε για κάποιον άλλο/κάποια άλλη και έχουν πάντα στο μυαλό τους την ιδέα ότι όλα είναι ιδανικά για τον/την πρώην και τον/την καινούρια σύζυγο. Αυτό όμως φίλες και φίλοι, απέχει χιλιόμετρα από τη πραγματικότητα. Παράδειγμα, η γυναίκα της ιστορίας μας που έκανε σχέση με παντρεμένο, τον «έκλεψε» από την γυναίκα του και τώρα υποπτεύεται ότι την απατά. Σου φαίνεται τώρα αυτός ο γάμος ευτυχισμένος;

Είμαι της γνώμης ότι κάθε σχέση που αρχίζει με απιστίες και ψέματα, έχει μεγάλες πιθανότητες, μακροπρόθεσμα να αποτύχει. Γιατί; Επειδή τελικά οι τύψεις γι’  αυτό που έκανες, υποσκάπτουν και βλάπτουν την σχέση σου. Το άτομο που απατά, καταλήγει να έχει τόσο μίσος για τον εαυτό του που είτε το βγάζει στον/στη νέο/α σύντροφο της ζωής του/της (ειδικά αν συμμετείχαν μαζί στην απιστία) ή απατά ξανά.

Δεν θέλω να γενικεύω και είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν αμέτρητοι άντρες και γυναίκες εκεί έξω που μεν απάτησαν αλλά οι γάμοι τους είχαν ουσιαστικά τελειώσει, δηλαδή δεν είχαν κοιμηθεί με τον/την σύζυγό τους εδώ και χρόνια, δεν είχαν επαφή κτλ. και έκαναν μια άλλη σχέση. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι η απιστία είναι αποδεκτή ή δικαιολογημένη-ίσως αυτοί οι άνθρωποι να έπρεπε να χωρίσουν πρώτα. Αλλά δεν τους κρίνω. Με εκείνους που αποφασίζουν συνειδητά να απατήσουν, εκείνους που συνεχίζουν να κοιμούνται με τον/την σύζυγο που δεν έχει ιδέα ότι υπάρχει πρόβλημα, μ’εκείνους είναι που έχω θέμα.

Πιστεύω πως κάτω από τέτοιες συνθήκες, η νέα σύντροφος ακόμη κι σύζυγος του πρώην, νιώθει πάντα έστω και λίγο, «δεύτερη».  Γιατί θα έχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού της, και εκείνη αλλά και ο νέος της σύζυγος που απάτησε τη γυναίκα του, ότι πλήγωσαν έναν αθώο άνθρωπο. Κρατούν τις τύψεις και την ντροπή κλειδωμένες σε κάποιο απομονωμένο μέρος της ψυχής τους, σκεπτόμενοι ότι με τον καιρό θα σταματήσει η συνείδησή τους να τους ενοχλεί. Όμως όσο κι αν αναθεματίσουν τη «στρίγγλα που δεν τον καταλάβαινε και δεν τον αγαπούσε», ξέρουν ότι αυτό που έκαναν δεν ήταν ηθικά σωστό.

Δεν προτιμάς λοιπόν να είσαι ο εαυτός σου παρά εκείνος ή εκείνη; Δεν προτιμάς, όταν συναντήσεις κάποιον και τον ερωτευτείς, η σχέση σας να ξεκινήσει χωρίς μυστικά και ψέμματα και χωρίς να έχεις πληγώσει πρώτα κάποιον για να ευτυχήσεις; Χωρίς να ψάχνεις στο διαδίκτυο να καταλάβεις μήπως σε απατάει όπως απατούσε τη γυναίκα του μαζί σου;

Είμαι σίγουρη ότι πονάει πάρα πολύ να σε αφήσει ο άνθρωπός σου με τον οποίο κάνατε όνειρα και παιδιά, αλλά το μάθημα που πρέπει να πάρεις από αυτή την ιστορία είναι ότι καλύτερα να μην υποθέτεις ότι ο άντρας σου και η ερωμένη του ή η γυναίκα σου με τον εραστή της, θα ζήσουν το παραμύθι τους. Το μέλλον τους είναι γεμάτο εμπόδια και καχυποψία. Αντίθετα, το δικό σου είναι ξεκάθαρο και όλο μπροστά σου. Ζήσε το!

Πηγή:  http://www.divorcedgirlsmiling.com/