Αυτοί είναι οι άνθρωποι που πρέπει να προσέχεις στο διαζύγιό σου

0

Η σωστή υποστήριξη από τους γύρω σου κατά τη διάρκεια του διαζυγίου, είναι απαραίτητη για την ανάκαμψη σου, επειδή σε βοηθάει να καταπολεμήσεις με επιτυχία το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζεις: Την αίσθηση μοναξιάς.

Για πολλούς χωρισμένους, μία από τις μεγαλύτερες αιτίες απογοήτευσης είναι οι υψηλές προσδοκίες. Προσωπικά, μετά το διαζύγιό μου, άρχισα να πηγαίνω στην Εκκλησία. Υπήρχε ένας ιερέας που συμπαθούσα πολύ. Είχα πολλά ερωτήματα για το χωρισμό μου, γι ‘αυτό τον πλησίασα μια Κυριακή μετά τη λειτουργία.

«Πάτερ, είμαι διαζευγμένος και έχω μια ερώτηση που με βασανίζει», άρχισα. Ήλπιζα ότι θα μου μεταδώσει κάποια θεϊκή σοφία για να με καταπλήξει – ίσως κάποια απόσπασμα από τις Γραφές που θα απάλυνε τον πόνο μου.

«Τι συμβαίνει, τέκνο μου; Πώς μπορώ να σε βοηθήσω;», ρώτησε.

«Η σύζυγός μου με χώρισε χωρίς ποτέ να αναφέρει το λόγο. Τι θα μπορούσα να κάνω για να το ξεπεράσω;» ρώτησα. Η απάντησή του μου ήρθε σαν κεραμίδα.

«Η εμπειρία μου λέει ότι όταν ένας σύντροφος αποφασίζει να τερματίσει μια σχέση και δεν είναι πρόθυμος να συζητήσει το γιατί, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να μπορεί να κάνει το άλλο άτομο», δήλωσε.

Με χτύπησε συμπονετικά στον ώμο, και έφυγε.

Για να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες για τη βοήθεια και την υποστήριξη που θα λάβεις μετά το διαζύγιό σου, είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσεις, με ακρίβεια, τους διαφορετικούς τύπους ανθρώπων που σε περιβάλλουν. Υπάρχουν λοιπόν οι εξής κατηγορίες ανθρώπων:

1. Αυτοί που διαλέγουν στρατόπεδο

Αυτά τα άτομα δεν έχουν να πάρουν καμία απόφαση. Απλά, θα πάνε μαζί με αυτόν που ήταν περισσότερο φίλοι στην αρχή. Δεν αποφασίζουν με βάση τα γεγονότα, οπότε μην το πάρεις προσωπικά.

2. Οι προκατειλημμένοι 

Θα σε αποφεύγουν, επειδή δε θέλουν να ξέρουν το παραμικρό για το διαζύγιό σου. Είτε είναι αντίθετο με τις αξίες τους, είναι και οι ίδιοι προ των πυλών για το δικηγόρο, είτε δεν έχουν την όρεξη να ασχοληθούν με τα προβλήματα των άλλων.

3. Οι Σκύλες

Συνήθως συναντιέσαι μαζί τους, όπου και όποτε υπάρχει αλκοόλ προς διάθεση. Κριτικάρουν και βρίζουν κάθε εκπρόσωπο του αντίθετου φύλου, λόγω της δικής τους (άσχημης) εμπειρίας. Συνήθη είναι, επίσης, η άσχημη παιδική ηλικία ή ο δυστυχισμένος γάμος. Θα σκυλοβρίσουν τον πρώην σου, ακόμα και αν εσύ θες να τον υπερασπιστείς.

4. Οι «Στα έλεγα εγώ»

Ήταν πεπεισμένοι, από την πρώτη μέρα που τον παντρεύτηκες, ότι ήταν ένα λάθος, εξακολουθούν να το νομίζουν μέχρι και σήμερα, και θα έχουν και αύριο την ίδια άποψη. Δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία να σου το θυμίσουν.

5. Οι επιθετικοί

Θα θέλουν να γδάρουν ζωντανό τον πρώην σου, επειδή σε βλέπουν να υποφέρεις και ξέρουν ότι δεν το αξίζεις. Επίσης, τα γεγονότα δεν έχουν και μεγάλη σημασία.

6. Οι συμπάσχοντες

Ακόμα ένας χωρισμένος, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τελείως τον/την πρώην ή το διαζύγιο. Μπορεί να κάνεις σχέση με κάποιον από αυτούς, που μπορεί μεν να είναι σωματικά ικανοποιητική και να γεμίζεις το χρόνο σου, αλλά πάσχουν από πραγματικό βάθος.

Έχε υπόψη ένα απλό γεγονός: ένας άνθρωπος μπορεί να δώσει μόνο όταν έχει κάτι να δώσει. Τί σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι αν δεν έχεις συγχωρέσει τον εαυτό σου, δεν θα συγχωρέσεις τους άλλους. Αν δεν έχεις καταλάβει τον εαυτό σου, δεν θα καταλάβεις και τους άλλους. Αυτός είναι ο τρόπος, με τον οποίο τα ανθρώπινα όντα εξελίσσονται και συμπεριφέρονται με τον τρόπο που κάνουν.

Ο τρόπος με τον οποίο σε μεταχειρίζονται, δεν είναι τίποτα περισσότερο, από την αντανάκλαση του τρόπου που αντιμετωπίζεις ΕΣΥ τον εαυτό σου.

Πηγή: divorcedguygrinning.com