fbpx

9 ερωτήσεις που κάθε μόνη μαμά πρέπει να κάνει στο νέο της σύντροφο

| 26 Σεπτεμβρίου 2017
ADVERTISEMENT

Τα διαζύγια στη χώρα μας και όχι μόνο αυξάνονται χρόνο με το χρόνο με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Έρευνες έδειξαν, ότι πάνω από το 60% των παιδιών στις Η.Π.Α. μεγαλώνουν σε μονογονεϊκή οικογένεια. Μια μαμά, δυνατή και με αυτοπεποίθηση, όπως εσύ, αφιερώνει τη ζωή της στα παιδιά της. Μπορεί να αισθάνεσαι, ότι έχεις τον έλεγχο σε όλα, αλλά κάτι σου λείπει.

Αυτό μπορεί να είναι η συντροφιά ενός άντρα. Ίσως νιώθεις, ότι ήρθε η ώρα να βρεις ένα νέο σύντροφο να μοιραστείς τη ζωή σου μαζί του. Εάν νιώθεις έτσι, πρέπει να αρχίσεις να βγαίνεις, αλλά να προσέξεις, πριν τα δώσεις όλα για όλα για πάρτη του.


ADVERTISEMENT

Ακολουθούν 10 ερωτήσεις, που πρέπει να κάνεις στον οποιοδήποτε, πριν κολλήσεις μαζί του ή του δείξεις παραπάνω εμπιστοσύνη απ’ όση χρειάζεται, μετά το διαζύγιό σου.

  1. Θα ήθελες να μπεις ξανά σε μία σχέση;

Ως μόνη μαμά, το τελευταίο πράγμα, που θες, είναι ένας άνθρωπος, που φοβάται τη δέσμευση. Έτσι, πριν προχωρήσεις μαζί του, βεβαιώσου, ότι επιθυμείτε πραγματικά και οι δύο να μπείτε σε μια νέα σχέση.

  1. Γιατί χώρισες από τις προηγούμενες σχέσεις σου;

Δεν είναι κακό να τον ρωτήσεις, τί συνέβη με τις προηγούμενες σχέσεις του. Πρέπει να ξέρεις, γιατί έληξαν, πώς έληξαν και αν κρατά επαφή μαζί τους. Εάν μιλάει άσχημα για τις πρώην ή επιρρίπτει σε αυτές την ευθύνη για το χωρισμό τους, κάτι δεν πάει καλά. Ένα συναισθηματικά υγιές άτομο είναι σε θέση να παραδεχτεί τα λάθη του και να δει, αν έφταιξε και πού.


ADVERTISEMENT

  1. Πώς τα πας με την οικογένειά σου;

Ρώτα τον για τη σχέση του με τους γονείς και την οικογένειά του γενικά. Η απάντησή του θα σου δώσει μια εικόνα του πόσο ικανός είναι ή όχι να δεθεί με τους άλλους. Εάν δεν είναι κοντά σε εκείνους, που του έδωσαν ζωή και τον μεγάλωσαν, πώς μπορείς να περιμένεις απ’ αυτόν να είναι κοντά σε σένα και να του δείξεις εμπιστοσύνη;

  1. Πώς τα πας με τα παιδιά σου;

Εάν είσαι μόνη μαμά, αυτή την ερώτηση επιβάλλεται να την κάνεις. Όταν ξεκινάς μια νέα σχέση, δεν σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου, αλλά και τα παιδιά σου.

Αν ψάχνεις για έναν άνθρωπο, που θα σε αγαπά, θες να μπορεί να αγαπά και τα παιδιά σου. Όταν βρεις έναν άνθρωπο, ο οποίος αγαπά και φροντίζει τα παιδιά του και τα βλέπει, όσο πιο συχνά μπορεί, φρόντισε να τον κρατήσεις.

Εάν, από την άλλη πλευρά, βλέπει σπάνια τα παιδιά του, μπορεί να είναι όλα καλά μεταξύ σας, αλλά όχι μεταξύ αυτού και των παιδιών σου. Πιθανότατα αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει για σένα.

  1. Πώς αντιμετωπίζεις τις εντάσεις;

Όλοι έχουμε διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης των συγκρούσεων στις σχέσεις μας. Αλλά, όταν βρίσκεσαι σε μια νέα σχέση και ο σύντροφός σου, προτιμά να φωνάζει, αντί να επιλύει με ειρηνικό τρόπο τις συγκρούσεις, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσεις ή ακόμα καλύτερα να φύγεις σύντομα απ’ αυτή τη σχέση. Βεβαιώσου, πριν προχωρήσεις μαζί του, ότι είναι πρόθυμος να καθίσει και να μιλήσει, αντί να καταφύγει σε φωνές και λεκτική επίθεση.

6. Πώς βλέπεις τα πράγματα μετά το διαζύγιο;

Έχεις περάσει τα ίδια και πήρες το μάθημα σου. Βγήκες από ένα διαζύγιο γεμάτη εμπειρίες και καλύτερη γνώση του ποια είσαι και τί θες απ’ τη ζωή. Πρέπει, όμως, να ξέρεις και τί έμαθε κι εκείνος από το διαζύγιό του και πως τα μαθήματα, που πήρε θα τον βοηθήσουν σε μια νέα σχέση.

Ποια είναι η σχέση του με την πρώην του; Φέρεται πολιτισμένα ή ακραία; Το τελευταίο πράγμα, που χρειάζεσαι σε μια νέα σχέση είναι μονίμως εντάσεις μεταξύ του και της πρώην του.

7. Έχεις απατήσει ποτέ καμία;

Περίεργο θέμα, για να ανοίξεις συζήτηση, λίγο άβολο, θα έλεγα. Αλλά, αν η απιστία είναι κάτι, που έχεις βιώσει και ήταν, ίσως και ο λόγος, που ο γάμος σου τελείωσε, πρέπει να προστατέψεις τον εαυτό σου από το να πάθει τα ίδια. Θες έναν άνθρωπο, που να έχει τα ίδια πιστεύω με σένα και να σέβεται τη σχέση του.

8. Τί δουλειά κάνεις;

Έχει δουλειά, αγαπάει τη δουλειά του, πόσο καιρό εργάζεται και πού; Δεν σου λέω, ότι ψάχνεις κάποιον να σου τα ακουμπάει κάθε μήνα, αλλά σίγουρα δεν θες και κάποιον να του ακουμπάς εσύ. Κάνε τις κατάλληλες ερωτήσεις, για να δεις, πού κυμαίνεται οικονομικά.

9. Πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια;

Ρώτα τον, πώς φαντάζεται τον εαυτό του σε 5 ή 10 χρόνια. Εάν δεν το βλέπει να έχει οικογένεια ή να βρίσκεται σε μια σχέση, ξανασκέψου το. Εάν τα όνειρά του δεν έρχονται σε μερική, έστω, συμφωνία με τα δικά σου, θα είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτήσετε μια υγιή σχέση, εκτός αν είσαι πρόθυμη να θυσιάσεις τα μελλοντικά σου σχέδια. Αυτό δεν είναι καλό!

Συμπέρασμα: Ραντεβού και νέες σχέσεις μετά από ένα διαζύγιο είναι κάτι δύσκολο. Αλλά, αν νιώθεις, ότι σου λείπει η αγάπη, η αγκαλιά και η στοργή ενός άντρα, ήρθε η ώρα να βάλεις τους φόβους σου στην άκρη.

Να θυμάσαι, ότι αξίζεις το καλύτερο.

Καλή τύχη!

Πηγή: divorcedmoms.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ