fbpx

4 βασικοί λόγοι για να χωρίσεις

| 8 Σεπτεμβρίου 2016
ADVERTISEMENT

Το να πάρεις την απόφαση να χωρίσεις είναι μια περίπλοκη υπόθεση. Τα περισσότερα διαζύγια, πραγματοποιούνται λόγω προβλημάτων που υπάρχουν στο γάμο, τα οποία έχουν λύσεις, αλλά το ζευγάρι δεν έχει τους τρόπους για να τα λύσει. Με άλλα λόγια οι περισσότεροι παίρνουν διαζύγιο χωρίς να έχουν πραγματικό λόγο να χωρίσουν.

Υπάρχουν παρ’ όλα αυτά οικογενειακά προβλήματα τα οποία μπορούν να σε στείλουν απευθείας στο δικηγόρο για να ξεκινήσεις τις διαδικασίες του διαζυγίου.


ADVERTISEMENT

Κανείς δεν θα έπρεπε να παίρνει την απόφαση να χωρίσει ελαφρά τη καρδία, αν και υπάρχουν λόγοι όπου το διαζύγιο είναι η μόνη λύση. Αν βρεθείς σε μια τέτοια κατάσταση, φρόντισε η απόφαση να είναι ώριμη και σίγουρη.

  1. Σωματική και ψυχολογική βία.

Αν σε χτυπήσει μία φορά, θα το ξανακάνει. Δεν πρέπει να μείνεις στο γάμο μετά απο την πρώτη μπουνιά, σφαλιάρα ή χτύπημα. ΜΗΝ ψάχνεις δικαιολογίες για αυτόν που σε χτυπά, ποτέ μην ρίχνεις το φταίξιμο στον εαυτό σου. Η βία αποτελεί μέσο ελέγχου και επίδειξη δύναμης , σίγουρα όμως δεν έχει να κάνει με την αγάπη.

Η ενδοοικογενειακή βία έχει πολλά πρόσωπα. Ο/η σύζυγος μπορεί να βιαιοπραγεί εναντίον σου, ακόμα και να σου ασκεί έντονη ψυχολογική βία. Φωνάζοντας, ουρλιάζοντας με το να σε αποκαλεί με διάφορους χαρακτηρισμούς, να σε υποβαθμίζει, δεν είναι σημάδια που δείχνουν μια σοβαρή και φυσιολογική συμπεριφορά. Για τη δική σου ασφάλεια αλλά και των παιδιών σου, πρέπει να φύγεις.


ADVERTISEMENT

  1. Απιστία.

Αν σε απατήσει μια φορά , θα το ξανακάνει. Η απιστία είναι σαν την ενδοοικογενειακή βία. Είναι μια συμπεριφορά η οποία μπορεί να επαναληφθεί. Κάποιος μπορεί να απατήσει για πολλούς λόγους. Αυτό που εσύ πρέπει να καταλάβεις , είναι ότι ποτέ δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Ναι είναι πιθανό να ανακτήσεις την εμπιστοσύνη στο σύντροφο σου, αφού αντιληφθείς την ύπαρξη εξωσυζυγικής σχέσης. Αλλά εάν ο σύντροφος σου είναι κατ’ εξακολούθηση άπιστος, πρέπει να αποφασίσεις αν θα μείνεις με κάποιον που δεν σέβεται εσένα και το γάμο σας.

  1. Οικονομικές δυσκολίες.

Έχεις ακούσει ποτέ τον όρο «οικονομική απιστία»; Αν ο σύντροφος σου ξοδεύει χρήματα και ασκεί οικονομική πίεση στην οικογένεια τότε πράττει οικονομική απιστία. Ο/η σύντροφος μπορεί να έχει εξάρτηση απο ψώνια ή τυχερά παιχνίδια και να στο κρύβει. Μπορεί ακόμα να έχει κρυφή πιστωτική κάρτα.

Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις είναι : Μπορείς να επιτρέπεις το πρόβλημα κάποιου άλλου να σε πνίγει στα χρέη; Το να είσαι παντρεμένος/η με έναν τέτοιον άνθρωπο μπορεί να σημαίνει χρόνια αποκατάστασης και συνήθως είναι μια συμπεριφορά επαναλαμβανόμενη.

  1. Ναρκωτικά ή αλκοολισμός.

Δεν μπορείς να διορθώσεις μια εξάρτηση. Για κάποιους λόγους , ωστόσο, αυτοί που είναι παντρεμένοι με έναν «χρήστη» , πιστεύουν ότι μπορούν να το διορθώσουν. Μπορεί να αλλάξει μόνο όταν το θελήσει ο ίδιος. Ένας χρήστης δεν αλλάζει επειδή βλέπει τον /την σύντροφο ή τα παιδιά να υποφέρουν. Δεν αλλάζει μέχρι να πιάσει πάτο, και μόνο αυτός/ή ξέρει τι σημαίνει αυτό. Αν είσαι τυχερός/ή και μόνο η σκέψη του να χάσει την οικογένεια μπορεί να σημαίνει έναυσμα για αλλαγή. Αν δεν είσαι τυχερός/ή και επιλέξεις να μείνεις στο γάμο είναι σίγουρο ότι ο/η χρήστης/στρια θα καταστρέψει μαζί με τον εαυτό του και την οικογένεια του.

Πηγή: http://divorcesupport.about.com/

 

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ