fbpx

Όλα όσα σκέφτονται οι δικηγόροι διαζυγίων για τους πελάτες τους

| 8 Μαΐου 2018
ADVERTISEMENT

Πολλοί φοβόμαστε να πάμε σε κάποιο δικηγόρο για να αναλάβει το διαζύγιό μας. Τί θα σκεφτεί; Πώς θα με αντιμετωπίσει; Κι αν φταίω εγώ πώς θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά μου;

Υπάρχουν τρία πράγματα που όλοι σχεδόν οι δικηγόροι θα θέλανε ή θα έπρεπε να μας πούνε, αλλά δεν μας λένε με αποτέλεσμα πολλές φορές να «κολλάμε» στα γραφειοκρατικά και η διαδικασία να μένει στάσιμη. Νομίζεις ότι είναι χρέος του δικηγόρου σου να σε «ξεκολλήσει»; Όχι. Αν τυχόν η διαδικασία πέσει σε τέλμα, ο δικηγόρος σου θα ρίξει την ευθύνη σε σένα και όχι στον ίδιο. Ανέντιμο και ανήθικο εν μέρει, αλλά έτσι είναι τα πράγματα.


ADVERTISEMENT

  1. Φαντάζομαι ότι απ’ όσα λες ζήτημα είναι να ισχύουν τα μισά

“Μέχρι να δω αποδείξεις, όπως τραπεζικές καταθέσεις κ.λπ, κρατάω μια επιφύλαξη για όσα μου λέει ο εκάστοτε πελάτης μου”.

Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που λένε ψέματα κατά τη διάρκεια της έκδοσης ενός διαζυγίου και κάνουν το διαζύγιο να φαντάζει σωστό μαρτύριο για την πλειοψηφία του κόσμου που είναι έντιμοι άνθρωποι και ειλικρινείς.

Μετά από σχεδόν 14 χρόνια στο χώρο έχω διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που περνάνε τη φάση του διαζυγίου έχουν την επιθυμία να βγουν αλώβητοι από αυτή τη διαδικασία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να είναι ειλικρινείς εξ αρχής με το δικηγόρο τους. Δεν αποδίδει να πεις σε κάποιον που πρόκειται να σε βοηθήσει να διαχειριστείς σωστά το διαζύγιό σου ψέματα.


ADVERTISEMENT

Πώς είναι δυνατό μετά εμείς οι δικηγόροι να εκπροσωπήσουμε έναν πελάτη με την καλύτερη διάθεση όταν είμαστε εξ αρχής προκατειλημμένοι ότι μας λένε ψέματα;

  1. Δεν γίνεται αυτή να είναι αγία και εκείνος αγριάνθρωπος

Βάζεις στοίχημα;!;!;! Καμιά δεν σηκώνεται ένα πρωί και αποφασίζει να παντρευτεί έναν Τζέγκις Χαν. Μόνο οι κοινωνιοπαθείς και οι ναρκισσιστές έχουν ταλέντο στο να κρύβουν τον πραγματικό τους εαυτό. Είναι δυνατόν να ανακαλύπτεις μετά από τόσα χρόνια γάμου ότι παντρεύτηκες έναν αγριάνθρωπο και δεν το κατάλαβες παρά χρόνια μετά;

«Δουλεύω με μια πελάτισσα που χωρίζει τώρα μετά από 32 χρόνια γάμου. Ο πρώην της, που τον αγαπούσε πάντα και του αφοσιώθηκε πλήρως, γνώρισε μια νεαρή γυναίκα και τώρα θέλει διαζύγιο. Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος κάποτε προστάτευε και αγαπούσε τη σύζυγό του, τώρα θέλει να την καταστρέψει οικονομικά και συναισθηματικά. Θεωρώ υποχρέωση ενός δικηγόρου να προστατεύσει την πελάτισσά του από έναν τέτοιο άνθρωπο, αλλά όπου υπάρχει καπνός, λένε, υπάρχει και φωτιά.

Όσο περισσότερο επιμένεις ότι ο πρώην σου είναι ο ίδιος ο διάβολος, τόσο το σιγουρεύεις ότι κάτι έχεις κάνει κι εσύ. Δεν μπορεί να μην είχε δείξει σημάδια. Δεν μπορεί εσύ να είσαι η τέλεια και αυτός ο φταίχτης σε όλα.

  1. Περιμένεις να αλλάξει;

«Ανεξάρτητα από την απόφαση ενός δικαστηρίου, ένα χειριστικό άτομο θα βρει τρόπο να βγει από πάνω. Ο δικηγόρος (ή ακόμα και ο δικαστής) δεν μπορεί να αλλάξει τον άλλο, αλλά μπορείς εσύ να αλλάξεις τον τρόπο που αντιδράς και το πόσο του επιτρέπεις να επηρεάζει τη ζωή σου με τη συμπεριφορά του».

Διαφωνώ με αυτή τη άποψη από πολλές πλευρές. Οι δικαστικές αποφάσεις είναι συγκεκριμένες και υφίστανται, αλλιώς για ποιο λόγο να τρέχουμε στα δικαστήρια αν είναι να μην αλλάξει κάτι; Τί μπορεί να κάνουν οι δικηγόροι και τα δικαστήρια; Να βάλουν τον άλλο να λογοδοτήσει!

Μήπως η άποψη «Αλλάξτε τον τρόπο αντίδρασής σας» είναι απλά ένας τρόπος να αρνηθεί κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για την αποτυχία του να προστατεύσει αποτελεσματικά τον πελάτη του; Έχω άδικο να υποθέτω ότι αυτό το είδος δικηγόρων σ’ αφήνουν στην τύχη σου μόλις σου πάρουν τα λεφτά;

Όταν κάποιος αψηφά μια δικαστική εντολή, τότε τον στέλνουμε φυλακή. Δεν έχει σημασία τί θα κάνει το θύμα αν οι δικηγόροι και τα δικαστήρια αρνούνται να αντιδράσουν και να απαντήσουν με κάθε διαθέσιμο ένδικο μέσο.

Κανείς δεν πηγαίνει σε δικηγόρο αναμένοντας να αλλάξει χαρακτήρα ο πρώην. Πηγαίνει σε δικηγόρο, γιατί ψάχνει προστασία.

“Εάν είναι δυνατόν, ξεκίνα συνεδρίες με έναν καλό ψυχολόγο για να αρχίσεις να ξαναχτίζεις μια ζωή γεμάτη ευτυχία και ασφάλεια για σένα και τα παιδιά σου. Όπως λένε, η καλύτερη εκδίκηση είναι μια ευτυχισμένη ζωή”.

Όταν κάποιος δεν φροντίζει τα παιδιά του, αψηφά τις δικαστικές εντολές και κάνει ότι μπορεί για να σου κάνει τη ζωή δύσκολη, το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένας θεραπευτής ή ένας ψυχαναλυτής είναι να διδάξει δεξιότητες αντιμετώπισης επειδή δεν υπάρχει «ευτυχισμένη ζωή» όταν ασχολείσαι καθημερινά με έναν πρώην, ο οποίος έχει διάθεση να σου καταστρέψει τη ζωή. Αρκεί, φυσικά, να έχεις κάποιον δικηγόρο που είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα προκειμένου να προστατεύσει τα νόμιμά σου δικαιώματα αντί να είναι προκατειλημμένος από τη στιγμή που θα εισπράξει την προκαταβολή για να σε αναλάβει.

Πηγή: divorcedmoms.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ