Με κακοποίησαν οι συγγενείς του συντρόφου μου ενώ είμαι λεχώνα. Τί να κάνω;

1

«Έχω χάσει τον αρραβωνιαστικό μου τον Ιανουάριο σε τροχαίο ενώ ήμουν έγκυος. Στις 14 Σεπτεμβρίου γεννήθηκε το παιδί και οι γονείς του ενώ ήθελαν να αναγνωρίσουν αρχικά το παιδί, άλλαξαν γνώμη. Μου παραχώρησαν ένα σπίτι τους όπου εμένα μέχρι εχθές.

Εχθές λοιπόν ήρθε η μητέρα, η αδερφή και οι δύο θείες τους να συζητήσουμε για κάποια θέματα και η αδερφή του παρά το γεγονός ότι ο γιος μου είναι φτυστός ο πατέρας του, ισχυρίστηκε πως το παιδί δεν είναι του αδερφού της επειδή δεν έχει σημάδι γεννήσεως όπως είχε ο πατέρας του και με εξύβρισε αποκαλώντας με Π……

Δείτε σχετικά: Τα πεθερικά μου, μας χτύπησαν. Μπορώ να κινηθώ νομικά;

Εγώ την άρπαξα από τα μαλλιά και εκείνη με την μητέρα της με πέταξαν στον τοίχο χωρίς να σεβαστούν ότι είμαι λεχώνα και είμαι μετά από καισαρική χωρίς να έχω σαραντίσει. Με τράβηξαν και οι δύο από τα μαλλιά και με απείλησαν λέγοντάς μου πως θα με θάψουν στο χώμα και πως θα μου πάρουν το παιδί,το οποίο σας υπενθυμίζω είναι στο όνομα μου. Θα ήθελα να μάθω εάν μπορώ να υποβάλω μήνυση και σε περίπτωση που μπορώ τι αντίκτυπο θα έχει σε εκείνους. ..».

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Σοφία Βλάχου-Ζουνέλη, από τη Δικηγορική εταιρία «A Law firm»

Αγαπητή φίλη,

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να απευθυνθείτε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και να υποβάλλετε έγκληση (έγκληση είναι η μήνυση που καταθέτει ο/η παθών/παθούσα, εκείνος δηλαδή που έχει πάθει κάτι) εντός 3 μηνών διότι μετά το πέρας του τριμήνου, η προθεσμία αποσβαίνεται. Προσωπικά θα σας πρότεινα να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο άμεσα γίνεται ώστε σε περίπτωση που φέρετε σημάδια βιαιοπραγίας εναντίον σας (εκδορές,  μώλωπες κλπ.) να ζητήσετε από το Αστυνομικό τμήμα, να σας δώσουν παραπεμπτικό για εξέταση από ιατροδικαστή. Το παράβολο της έγκλησης, κοστίζει 100 ευρώ ενώ μπορείτε επίσης να υποβάλλετε έγκληση και μέσω δικηγόρου αντί για το αστυνομικό τμήμα, ο/η οποίος/α θα συντάξει μια πιο στοιχειοθετημένη περιγραφή των γεγονότων.

Εφόσον υποβάλλετε την έγκληση, είτε απευθείας στο αστυνομικό τμήμα είτε μέσω δικηγόρου, θα οριστεί δικάσιμος, θα δικαστούν και πιθανότατα να επιβληθεί εις βάρος τους, ποινή φυλάκισης εξαγοράσιμη ή/και με αναστολή.

Δικηγορική εταιρία «A Law firm»
Σοφία Βλάχου-Ζουνέλη
Δικηγόρος
Πατρ. Ιωακείμ 8,
Αθήνα 10674
Τηλ: +30 210 7236050
Fax: +30 210 7236052
Email:s.vlachou@alawfirm.gr
Web: http://www.alawfirm.gr

Η κυρία Σοφία Βλάχου Ζουνέλη, συμμετέχει στο ειδικό πρόγραμμα «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν» που σου χαρίζει τη πρώτη συνάντηση μαζί της, εντελώς δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δείς εδώ ενώ μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.